KORKMAZ^DAN 14 MART TIP BAYRAMI KUTLUMA MESAJI .

KORKMAZ^DAN 14 MART TIP BAYRAMI KUTLUMA MESAJI

Saglik 12.03.2022 18:11:03 0
KORKMAZ^DAN 14 MART TIP BAYRAMI  KUTLUMA MESAJI .

Insanlik tarihi kadar eski olan ve temelinde insan sevgisi yatan tip meslegi; saglikli bireyler, toplumlar ve nihayetinde saglikli bir dünya hedefler.

Ülkemizde modern tip egitimi 1827 yilinin 14 Mart günü baslamistir. Ilk 14 Mart kutlamasi da 1919’ da tip ögrencilerinin isgale karsi bir tepkisi olarak yapilmistir. Yani ilk kutlama, bir vatan savunmasi hareketi olmustur.

Son iki yildir, saglik ordusu olarak, covid-19 salginina karsi büyük bir mücadele vererek yine bir vatan savunmasi gerçeklestirdik. Mücadelemiz, siddeti hafiflemekle birlikte, hâlâ devam ediyor.

Bu süre zarfinda pek çok saglik savasçimizi kaybetmenin üzüntüsünü de yasadik

. Bizleri üzen diger bir olay da can kurtarmak için büyük fedakârlikla çalisan saglik personeline uygulanan; salgin döneminde bile devam eden ve gün geçtikçe daha da artan siddet.

14 Mart Tip Bayrami vesilesi ile salgin ile birlikte saglikta sürekli önümüze çikan, isimizi yapmamiza engel olan siddet olaylarinin bir an evvel son bulmasini temenni ediyor; bütün saglik ordusunun Tip Bayramini kutluyor; kaybettigimiz arkadaslarimiza Allah’tan rahmet diliyorum.

Uzm.Dr.Serhat Korkmaz

Il Saglik Müdürü

Afyon HABERI


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °