MINIKLER 8 MART KADINLAR GÜNÜNÜ UNUTMADILAR

MINIKLER 8 MART KADINLAR GÜNÜNÜ UNUTMADILAR

Gündem 9.03.2022 10:45:00 0
MINIKLER 8 MART KADINLAR GÜNÜNÜ UNUTMADILAR

MINIKLER 8 MART KADINLAR GÜNÜNÜ UNUTMADILAR

 

Afyonkarahisar Fatih Ilkokulu 2/A sinifi ögrencileri 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nü siniflarinda anneleri ile beraber kutladilar. Kutlama programinda ögrenciler annelerine kadinlar ile ilgili siirler okudular.Sinif ögretmeni Özcan Çaliskan ise kadinlara yaptigi konusmada sunlari söyledi:

8 Mart günü Dünya Kadinlar Günü olarak kutlanir. Bugün kadinlar tarafindan ve kadinlar için çesitli etkinlikler düzenlenir. Kadinlar arasi dayanisma ve kadinlarin toplumdan beklentileri vurgulanir.

1984'ten itibaren her yil çesitli kadin örgütleri tarafindan "Dünya Kadinlar Günü" kutlanmaya devam ediliyor. Dünya kadinlar gününde bugün de ta ilk baslarda yapildigi gibi; kadinlarin esitligi için, bagimsizligi için, sosyal, ekonomik ve politik haksizliklarin ortadan kalkmasi için, kadinlarin daha iyi çalisma ve daha iyi yasama kosullari elde edilebilmesi için çalisilmaktadir.

Fakat ülkemizde halen kadinlarin maruz kaldigi birçok sorun bulunmaktadir.

Ülkemizde kadinlarin en önemli 5 sorunu sirasiyla siddet, namus cinayetleri, erken evlilik, aile baskisi ve ekonomik bagimsizligin olmamasi olarak tanimlaniyor.

Bu sorunlarin asilmasinda en büyük görev erkeklere düsmektedir.

Öncelikle yakinlarimiz olmak üzere tüm kadinlara karsi daha nazik ve iyi davranmali, onlarin haklarini onlarla beraber korumaliyiz.

Atamizin da dedigi gibi “Olasi midir ki bir toplumun yarisi topraklara zincirlerle bagli kaldikça diger kismi göklere yükselebilsin?

Kusku yok, ilerleme adimlari, iki tür tarafindan birlikte, arkadasça atilmak ve gelisme sahalarinda birlikte ilerlemek gereklidir.” Kadin toplumu olusturan en önemli halkadir. Kadinin katilmadigi, kadinin yok sayildigi bir toplulugu medeniyet ölçüleri çerçevesinde degerlendirmek mümkün degildir.

Kadin toplumun içindeyse o toplum medenidir.

Kadin toplumun içindeyse o toplum ileridir.

Kadin toplumun içindeyse o toplum üretkendir.

8 Mart Dünya Kadinlar Günümüz kutlu olsun.

Program sonunda annelerin hazirlamis olduklari malzemelerle ögrencilerle birlikte anneler kahvalti yapti ve hatira fotografi çekildi.

Afyon HABERI


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °