Vahit Kirisci Tarim ve Orman Bakani oldu.

Vahit Kirisci Tarim ve Orman Bakani oldu.

Sondakika 4.03.2022 10:00:00 0
Vahit Kirisci Tarim ve Orman Bakani oldu.

 

CUMHURBASKANLIGI’NDAN AÇIKLAMA

Kararla ilgili Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun’dan açiklama geldi.

Altun, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda “Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in tensipleriyle Tarim ve Orman Bakanligi görevine atanan Sayin Vahit Kirisci’yi tebrik ediyor, yeni görevinde basarilar diliyorum.

Görevi devreden Sayin Bekir Pakdemirli bakanimiza bugüne kadarki hizmetleri için tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

8 BAKAN DEGISTI

Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’nin 10 Temmuz 2018'de belirlenen ve 16 bakandan olusan ilk kabinesinden simdiye kadar 8 bakan ayrildi.

28 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayimlanan Cumhurbaskanligi karariyla Ulastirma ve Altyapi Bakani Mehmet Cahit Turhan görevden alindi.
Turhan'in yerine Adil Karaismailoglu atandi.

YENI BAKAN VAHIT KIRISÇI KIMDIR?

Vahit Kirisci, 4 Aralik 1960'da, Kahramanmaras'ta dogdu. Babasinin adi Mustafa, annesinin adi Saniye'dir.
Ziraat Yüksek Mühendisi ve Ögretim Üyesi; Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansini Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasini Ingiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladi.

Tarim ve Köyisleri Bakanligi'nda teknik eleman olarak çalisti. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde ögretim üyesi olarak ders verdi. 1995'te doçent, 2001'de profesör oldu.

16'si yabanci dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayin yapti. Birçok sivil toplum kurulusunda yönetici olarak görev üstlendi.

22. Dönem Adana Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu ve Baskanvekilligi görevinde bulundu.

TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Baskanligi görevini yürüttü. 23. Dönem'de ayni Komisyon'un Baskanligina yeniden seçildi.

Ingilizce bilen Kirisci, evli ve 3 çocuk babasidir.

Afyon HABERI


Cuma 21.5 ° / 7.4 °
Cumartesi 17.6 ° / 5.7 °
Pazar 18.7 ° / 3.8 °