Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Ibrahim Karatas Açiklamalarda bulundu.

Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Ibrahim Karatas Açiklamalarda bulundu.

Gündem 3.03.2022 15:48:07 0
Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Ibrahim Karatas Açiklamalarda bulundu.

Son aylarda akaryakit basta olmak üzere artan maliyetler sonrasinda soför esnafinin zor durumda oldugunu söyleyen Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Ibrahim Karatas,  “Soför esnafi olarak sözün bittigi yerde kelimelerle anlatilamayacak kadar zor durumdayiz. Devletimizden, Belediyelerimizden düzenleme bekliyoruz” dedi.

Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Ibrahim Karatas, yazili bir açiklama yaparak soför esnafinin akaryakit fiyatlarindaki artis nedeniyle yasadiklari zorluklardan bahsetti.

Karatas, “Bilindigi üzere ülkemizde akaryakit, elektrik ve dogalgaz fiyatlari ile ilgili bir sikinti yasaniyor.

Fiyatlarin sürekli yükselmesi bütün esnafimiz üzerinde bir magduriyet olusturmaktadir.

Devletimiz tarafindan suan bu magduriyetlerin giderilmesi için elektrik fiyatlarinda düzenleme gibi çalismalar yapilmaktadir.

Ancak tasimacilik yapan esnafimiz için en büyük sikinti akaryakit fiyatlarinin asiri oranda ve her gün artmasidir.

Soför Esnafi olarak sözün bittigi yerde kelimelerle anlatilamayacak kadar zor durumdayiz.

Devletimizden, belediyelerimizden düzenleme bekliyoruz.

Nakliyeci kamyoncu esnafimiz lojistik firmalar karsisinda, toplu tasima yapan esnafimiz belediyeler ve kamu gücü karsisinda rekabet gücünü kaybetmistir” dedi.

Karatas, “Esnafimiz artik kelimelerde anlatilamayacak durumdadir” 
2021 yili Subat ayinda motorin litre fiyati 6,59 Türk lirasi civarindayken 2022 yili Subat ayina kadar gelen dönemde yüzde 170 zamla 17,79’lara geldigini hatirlatan Baskan Karatas, beklentilerini de dile getirdi.

Karatas, “Kamyoncu, servis, taksi, dolmus, minibüs fiyat tarifeleri ise giderleri karsilamamaktadir. Esnafimizin sikintisinin giderilmesi için devletimizden ve belediyemizden düzenleme bekliyoruz.

Artan akaryakit fiyatlari soför esnafimizi zor durumda birakmaktadir.

Maliyetlerin hizla arttigi bir ortamda soför esnafimizin ödemek zorunda oldugu gelir vergisi, motorlu tasitlar vergisi, katma deger vergisi, özel tüketim vergisi, zorunlu trafik sigorta primleri düsünüldügünde, gece gündüz yollarda direksiyon sallayan esnafimizin mesleki faaliyetini sürdürmekte ne kadar zorlandigi asikârdir.

Anayasamizin güvence altina aldigi 173’üncü maddesinde anlatildigi gibi devlet esnaf ve sanatkârimizi koruyucu ve destekleyici tedbirleri almasi gerekiyor. Soförlerimizin zor zamanlar yasadigi akaryakit zamlari sonrasinda soför esnafimizin refah seviyesini yükseltmek, emeklerinin karsiligini almasini saglamak için, devletimizden ticari tasimacilikta kullanilan akaryakitlar için çok acil olarak isinda KDV, ÖTV indirimi yapilmasini, kamyoncu esnafimiza yönelik ton km tavan-taban fiyat navlun bedeli uygulamasi, plaka tahdidi, takograf süre düzenlemesi, yolcu tasimaciligi yapan minibüsçü esnafimizin da belediye otobüsleri karsisinda geçim kaynagi olan islerinin desteklenmesini istiyoruz” dedi
Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Ibrahim Karatas, “Kisacasi ekmegin ithalati, doktorun yabancisi bulunuyor ama soför esnafi bulunmayacak.

Böyle giderse devletimizin ekonominin bel kemigi olan sektör yok olmakla karsi karsiyadir” diye konustu

Afyon HABERI


Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °