“Kadina En Fazla Önemi Ak Parti Veriyor”

“Kadina en fazla önemi AK Parti veriyor”

Gündem 7.03.2018 10:06:18 0
“Kadina En Fazla Önemi Ak Parti Veriyor”

 

8 Mart Dünya Kadinlar Günü nedeniyle AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Ibrahim Yurdunuseven bir mesaj yayinladi. Yurdunuseven mesajinda AK Parti’nin kadinlara verdigi önemi ifade ederek, “Bir çok önemli yasal düzenlemeler yaparak hanim kardeslerimizin toplumdaki rolünü arttirdik” dedi. 

AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Ibrahim Yurdunuseven, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü dolayisiyla bir mesaj yayinladi. Yurdunuseven mesajinda, kadinlar toplumda önemli bir yere sahip oldugunu ifade ederek AK Parti’nin bu konuda çok önemli yasal düzenlemeler yaptigini söyledi. Yurdunuseven, AK Parti iktidarlarinda kadinlarin meclise katilimi, haklarinin korunmasi gibi birçok radikal adimlarin atildigini ifade etti. 

“AK Parti kadinlar için yasal düzenlemeler yapti”

AK Parti’nin kadinlara verdigi önemi anlatan Yurdunuseven “16 yillik iktidarimizda kadin haklari alaninda hükümetimiz önemli yasal düzenlemelere imza atmistir. Bu çalismalar sadece Türkiye’de degil, dünyada de kendine önemli bir yer edinmistir. Partimiz siyasette kadinlari daha görünür kilmak için her daim kadinlara siyasette pozitif görevler vermis ve bu görevleri de kadinlarimiz basari ile yerine getirmistir. AK Parti yapilan yasal düzenlemelerle cinsiyete dayali ayrimciligi önlemeye yönelik pek çok adim atti. Birçok önemli yasal düzenlemeler yaparak hanim kardeslerimizi toplumda daha aktif bir noktaya getirdik” dedi. 

“Cennet annelerin ayaklari altindadir”

“Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in döneminde kiz çocuklari topraga diri diri gömülüyordu” diyen Yurdunuseven, “Bizler öyle bir Peygamberin ümmetiyiz ki Efendimizin yasakladigi ilk sey kiz çocuklarini diri diri topraga gömülmesiydi. Peygamber Efendimiz (SAV) 'Cennet annelerin ayaklari altinda' diyerek kadina verdigi önemi ifade etmistir ve kadinlarimizi yüceltmistir. Bu yüzdendir ki kadina yapilan siddet, yanlislik ve hakaret bir topluma ve insanliga yapilmistir. Bunu kabul etmek mümkün degildir. Iste biz böyle bir medeniyete sahibiz. Bizim inancimiza göre annelik ulvi bir makamdir” ifadelerine yer verdi.

“Kadinlar üzerinden toplumu kutuplastirmanin gayreti içerisindeler”

Ülkemizde 28 Subat öncesi ve sonrasi vesayetçi zihniyetin, kadinlarin firsat esitliginden yararlanmalarini engelledigini ifade eden Yurdunuseven sözlerini, “Kadinlari egitim, is ve siyasal yasamdan uzaklastirdilar. Basi kapali kadinlarimizin çag disi bir gerekçe olan ‘kamusal alan’ ifadesiyle özgürlüklerini kisitlayanlar, tesettürü füruat görenler, kadinlar için demokrasi ve özgürlük nidalari atip bu ifadeleri sadece belirli bir kesim için samimiyetsizce kullananlar aslinda kadinlar üzerinden toplumu kutuplastirmanin gayreti içerisindeler ve böylelikle de köseye sikismisliklarini mesrulastiriyorlar. Kadinlara karsi yapilan ayrimcilik, irkçiliktan beterdir. Biz AK Parti olarak kadinlarin sorunlarinin çözümüne yönelik Anayasa degisiklikleri yaparak birçok magduriyetin önüne geçtik. Kadinlara hayatin her alaninda pozitif ayrimciliklar tanidik, kadin istihdaminda ciddi bir artis sagladik ve böylelikle geçmisteki kayiplari telafi etmeye çalistik” ifadeleri ile noktaladi.  


Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °