PowerTürk Müzik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu sene ilk kez NFT olarak da verilen PowerTürk Müzik Ödülleri Muhtesem Bir Sovla Sahiplerini Buldu

Kültür-Sanat 27.02.2022 12:13:00 0
PowerTürk Müzik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu sene ilk kez NFT olarak da verilen PowerTürk Müzik Ödülleri 

Muhtesem Bir Sovla Sahiplerini Buldu

Iste Yilin En ‘Güçlü’ Isimleri

 

Müzik dünyasinin merakla bekledigi yilin en güçlü isim ve projelerinin belirlendigi PowerTürk Müzik Ödülleri gerçeklestirildi. Özel bir yayinla izlenen törende müzikleriyle yila damgasini vuran isimler ödüllendirildi. 

 

Yilin en dikkat çeken projeleri ve isimlerinin yaristigi PowerTürk Müzik Ödülleri, unutulmaz bir sovla sahiplerini buldu. Müzik severlerin oylariyla belirlenen Türkiye’nin en güçlü isimlerine toplam 10 kategoride ödül ve bir de Hayat Boyu Basari Ödülü verildi.

Bu sene yenilikçi ve teknolojik bir yaklasimla PowerTürk Müzik Ödülleri sanatçilara NFT olarak da verildi. Türkiye’de ilk kez sanatçilara NFT olarak takdim edilen ödül, basarilarini ölümsüzlestirdi.

 

Türk Pop Müzigi’nin ünlü isimlerinin konusmalariyla duygusal ve renkli anlar yasanan PowerTürk Müzik Ödülleri’ne Nükhet Duru, Hadise, Can Bonomo ve Demet Evgar, Emir Can Igrek, Madrigal, Deeperise adiyla bilinen DJ Mesut Yilmaz, Jabbar, Batuhan Kordel, Cemal Can Canseven katildi. Ödül töreninde, En Güçlü Erkek Sarkici ve Martilar ile En Güçlü Sarki ödüllerini alan Edis ise albüm çalismalarindan ötürü Amerika’da olmasi sebebiyle geceye çok özel bir videoyla katildi. 

 

PowerTürk Müzik Ödülleri, program yayini ile de ilklere imza atti. Ödül töreni PowerTürk TV, Power TV, PowerApp yayinlarina ek olarak, PowerApp YouTube hesabinda, Türkiye’de 360 derece yayinlanan ilk ödül töreni oldu. 

 

Nükhet Duru’ya 50. yilinda anlamli ödül

 

“Hayat Boyu Basari” ödülünün sahibi olan Pop Müzigin efsane ismi Nükhet Duru, “Hayatim boyunca emek vermeye çalistim. Ne ünlü olmaya ne çok popüler olmaya ne de çok hit sarkilarin pesinden kosmaya hevesli degildim. Kalici, nitelikli ve benzeri çok fazla olmayan sarkilar yapmaya çalistim. Bu sene 50. yilimi dolduruyorum. Bunun fark edilmesi, yeniden motive olmak, yeni çalismalar üretmek, genç arkadaslarla yepyeni soundlar aramak beni çok mutlu ediyor. Yeniligin gerisinde kalmamak gerek. Dünyada degisen çaga her zaman ayak uydurmaliyiz. Bunun için de çok ugras veriyorum. Üstelik bu ödülün benim için en büyük farki NFT olarak da almis oluyorum” sözleriyle izleyenlere duygusal anlar yasatti. 

 

Hadise: Hem kendime hem sevenlerime tesekkürler

 

“En Güçlü Kadin Sarkici” ödülünün sahibi olan Hadise, “PowerTürk benim için müzik, klip, emek, radyo, televizyon, geçmisimiz ve gelecegimiz demek Iyi ki sizlerle kliplerimizi, ödüllerimizi, sarkilarimizi, hikayelerimizi paylasabiliyoruz. Her ödül çok degerli ama “En Güçlü Kadin” ödülü bir tik daha güzel diyebilirim. O yüzden çok tesekkür ediyorum. Bizi seven, sayan, dinleyen herkese, ekibime ve kendime tesekkür etmek istiyorum açikçasi. Çünkü bazi günler kendimi kötü hissetsem de o gücü kendimde ben buluyorum. Ayaga kendim kalkiyorum. Düssem de aglasam da tekrar kendimi güçlendiren ilk kisi benim, tabii ki sonra sizler. O yüzden kendime de tesekkür ediyorum” sözleriyle mutlulugunu paylasti. 

 

Edis’e Los Angeles’ta Ödül Motivasyonu

 

Yeni albüm çalismalari nedeniyle törene katilamayan Edis iki güçlü ödülün sahibi oldu. Hem “En Güçlü Erkek Sarkici” seçilen hem de Martilar sarkisi “En Güçlü Sarki” ödülünü alan ünlü yildiz, Los Angeles’tan selam gönderdigi videolarla PowerTürk’teydi. Edis, “PowerTürk ailesi bu sene beni gerçekten çok mutlu etti. Sevenlerimi çok özledim orada olmayi çok isterdim. Bu ödül buradaki yogunlugumda beni çok motive etti. En kisa sürede kavusacagiz” dedi. Edis, ‘En Güçlü Sarki’ ödülünü Martilar’in söz ve müzigini yapan Emrah Karakuyu ile düzenlemesini gerçeklestiren Ozan Çolakoglu adina aldigini söyledi. 

 

Ilk albüme gelen ödül Madrigal’i sevindirdi

 

Törende iki ödülün sahibi olan bir isim daha vardi. Madrigal, “En Güçlü Grup” ve ilk albümleri Neogazino ile “En Güçlü Albüm” ödülleriyle birlikte sahnedeydi. Müzik dünyasinin sevilen grubu yaptiklari konusmada, “Bu ödülü almamizda emegi olan tüm dinleyicilerimize, oy veren herkese çok tesekkür ederiz. Neogazino bizim ilk albümümüz. Müzikal kariyerimizde çok büyük bir degeri var. Bu albümün yapim asamasinda emegi geçen Erekli Tunç Stüdyolari ve Mert Kasap’a çok tesekkür ediyoruz. NFT yeniligine yenilikçi bir yaklasimla ödülü de böyle vermek çok vizyonlu ve güzel bir hareket. Bunun için çok tesekkür ediyoruz” dedi. 

 

“En Güçlü Klip” ödülünün sahibi olan Emir Can Igrek, “Kor” sarkisinin yönetmeni Mehmet Ali Ergin’e tesekkür ettigi konusmasinda, “Ödüller önemli. Bizi mutlu ediyor. Çünkü bizim hayatimiz stüdyolarda, sahnelerde geçiyor ve somut bir sekilde ödüllendirilmek çok güzel. Bizi motive ediyor. Hem aday gösterildigimiz için hem de seçildigimiz için ayri bir mutlu olduk. Simdi bütün yol arkadaslarimla beraber üretmeye, stüdyoda çalismaya, sahne yapmaya devam edecegiz. Umarim daha güzel isler yapar, seneye de buralarda oluruz” diye konustu. 

 

“Rüyamda Buluttum” sarkisiyla basarili bir çalisma gerçeklestiren Can Bonomo ve Demet Evgar PowerTürk dinleyicileri tarafindan “En Güçlü Beraberlik”le ödüllendirildi. Demet Evgar “Müzik dünyasina böyle bir giris yaptigim için çok mutluyum. Sarkiyi sahiplenen dinleyiciye, PowerTürk ailesine tesekkür ediyorum. Ve sana gerçekten çok tesekkür ediyorum Can, beni bu hikâyenin bir parçasi yaptigin için” derken Can Bonomo da “Sevgili Demet seninle daha güzel oldu bu sarki. Bir de sarkinin düzenlemesini yapan Can Saban’a tesekkür ediyoruz. Ayrica ödülün NFT olarak da verilmesi çok avangart ve yenilikçi. Seneye görüsmek üzere” dedi.

 

Törende Deeperise & Jabbar “En Güçlü DJ Beraberligi” ödülünün sahibi oldu. DJ Deeperise ve Jabbar; “PowerTürk Müzik ödüllerinde bizi dinleyen ve destekleyen herkese yürek dolusu tesekkürler. Bu ödülün bizim için ayri bir yeri var. Çünkü dijital ortamda Türkiye’de ilk defa verilen bir ödül. NFT olarak da verilmesi bizim için farkli bir deneyim oldu. Bu ödülü farkli kilan baska bir unsur da dijital olarak bize verilmesi” dedi. 

 

Cemal Can Canseven, “En Güçlü Yükselen Sarkici” ödülü için tüm sevenlerine tesekkür ederek, “Kahraman” benim ilk bebegim. Her seyiyle en ince ayrintisina kadar kendim ilgilendim. Simdi yeni sarkim için çalisiyorum dedi. “Dijitalin Genç Yetenegi” ödülünün sahibi olan Batuhan Kordel, müzik dünyasina girisinin pandemiyle es zamanli oldugunu söyledi ve ailesine ve sevdiklerine tesekkür etti. 

 

Müzikseverlerin büyük ilgi gösterdigi PowerTürk Müzik Ödülleri; PowerApp’ten verilen oylarla belirlendi. 

 

PowerTürk Müzik Ödülleri, kaçiranlar ve yeniden izlemek isteyenler için tekrarlariyla 28 Subat Pazartesi saat 21:00, 3 Mart Persembe saat 18:00 ve 5 Mart Cumartesi saat 17:00’de PowerTürk TV’de olacak.  

 

 

PowerTürk Müzik Ödülleri Kazananlar

 

EN GÜÇLÜ KADIN SARKICI

Hadise

EN GÜÇLÜ ERKEK SARKICI

Edis

EN GÜÇLÜ ALBÜM

Madrigal-Neogazino

EN GÜÇLÜ KLIP

Emir Can Igrek-Kor

EN GÜÇLÜ GRUP

Madrigal

EN GÜÇLÜ SARKI

Edis-Martilar

EN GÜÇLÜ DJ BERABERLIGI

Deeperise & Jabbar

EN GÜÇLÜ BERABERLIK

Can Bonomo & Demet Evgar

EN GÜÇLÜ YÜKSELEN SARKICI

Cemal Can Canseven

DIJITALIN GENÇ YETENEGI

Batuhan Kordel

HAYAT BOYU BASARI ÖDÜLÜ

Nükhet Duru

Afyon HABERI


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °