HAMILE OLDUGUNA ALDIRIS ETMEDEN SOLUGU TIYATRO SAHNESINDE ALDI

HAMILE OLDUGUNA ALDIRIS ETMEDEN SOLUGU TIYATRO SAHNESINDE ALDI

Kültür-Sanat 21.02.2022 12:17:00 0
HAMILE OLDUGUNA ALDIRIS ETMEDEN SOLUGU TIYATRO SAHNESINDE ALDI

GÖNÜLLÜ TIYATRO OYUNCUSU GÖNÜLLERI MEST ETTI

HAMILE OLDUGUNA ALDIRIS ETMEDEN SOLUGU TIYATRO SAHNESINDE ALDI

  Afyonkarahisar Belediyesi Sehir Tiyatrosunda 11 yildir gönüllü oyuncu olarak sahne alan Ceren Altug (28), 8 aylik hamile olmasina ragmen ‘Bugün Git Yarin Gel’ adli tiyatro oyununda tiyatro severlerin karsisina çikmaya devam ediyor.

 Tiyatroya olan sevgisi ile yillardir gönüllü olarak Sehir Tiyatrosunda sahne alan Ceren Altug, sahneye olan tutkusu ile büyük takdir topluyor. 11 yildir gönüllü oyuncu olarak tiyatro severlerle bulusan Ceren Altug (28), bu güne kadar 11 tiyatro oyununda rol aldi. Hamile olduktan sonra da solugu tiyatro sahnesinde almaya devam eden Altug, son 1,5 ayda Covid-19 salginina iki defa yakalandi ama pes etmedi. Iyilesmesinin ardindan sahnelere geri döndü.

 Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Belediye Baskani Mehmet Zeybek ve protokol üyeleri, Ceren Altug’un sahne aldigi ‘Bugün Git Yarin Gel’ adli tiyatro oyununu birlikte izledi Performansi ile tiyatro severlerden büyük begeni alan Altug, tiyatroya olan sevgisinin her geçen gün artarak devam ettigini söyledi. ‘Bugün Git Yarin Gel’ tiyatro oyununda ‘Frau Gerta’ karakterini canlandiran gönüllü oyuncu Altug, hamilelik sürecinde sahnede olmasinin kendisine terapi oldugunu vurguladi.

“BU ÇOK FARKLI BIR DUYGU”

            Afyonkarahisar Belediyesi Sehir Tiyatrosunun oyuncusu olmanin mutlulugunu yasadigini ifade eden Ceren Altug, tiyatroda 11 yilda 11 oyunda sahne aldigini söyledi. 2021-2022 sezonunun kendisi için farkli olduguna deginen Altug, “Tiyatro sahnesinde iken evlendim.

Evlendikten sonra da tiyatroyu birakmadim. Suanda bir bebek bekliyoruz. 8 aylik hamileyim ve çok farkli duygular yasiyorum.

Çocuguma anlatabilecegim anilar biriktiriyorum. Ayrica son 1,5 aylik süreçte iki defa Covid-19 atlattik. Oglumun ve benim sagligim çok sükür yerinde. Tiyatroda iyi olduk diyebilirim” dedi.

“TIYATRO SAHNESINDE OLMAK BANA TERAPI OLDU”

     

Tiyatro sahnesinin kendisine terapi oldugunu dile getiren Altug, konusmasini söyle sürdürdü; “Hamilelik dönemindeki zorluklari tiyatro arkadaslarimin, ailemin ve hocamin destegi ile çok güzel bir sekilde üstesinden geldik

. Çok farkli deneyimler oldu ve zorluklarin yani sira güzel anilar biriktirdik. Ayni zamanda sahneler bana adeta terapi oldu.

Ogluma da iyi geldigini hissediyorum ve onunla birlikte sahnede olmaktan çok mutlu oluyorum. Sunu ifade etmek isterim özellikle; 8 aylik hamile olmam nedeni ile belediyemizin ve hocamizin sundugu imkânlar var.

Dogum esnasi sahnede veya evde basimiza gelebilir.

Eger böyle bir sey olursa en yakinimdakilerin bana destek vereceklerine inaniyorum” diye konustu.

Sahnede en çok herkes ve her sey olabilmeyi sevdigini söyleyen Altug, “Disaridaki hayattan ziyade burada herkes olabilme duygusunu tatmak bende mutluluk hissi olusturuyor” dedi.

“HEP BERABER ONUN GÜNÜNÜ SAYIYORUZ”

Sehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan Hüseyin Elmas, oyuncu Altug ile 11 yildir ayni sahneyi paylasmanin mutlulugunu yasadiklarini belirtti.  

Elmas, “Bu sezon bizim içinde enteresan oldu. Hatta hamileyken sahneye çikan arkadaslarimiz oldu.

Ama karni burnunda bir hamile tiyatro sahnesinde ender görülür. Ceren’imizin dogum için bir ayi kaldi. Hep beraber onun gününü sayiyoruz.

Onun için hepimiz endiseleniyoruz.

Dikkat etmesi konusunda sürekli uyariyoruz. Öyle zannediyorum ki tiyatro camiasi ve tarihçesinde de çok fazla var olan bir durum degil.

Ama biz seyircimize, isimize ve meslegimize duydugumuz saygidan buradayiz” dedi.

“CEREN KARDESIMIZ GÜZEL HATIRALAR BIRIKTIRIYOR”

Belediye Sehir Tiyatrosunun ‘Bu gün Git Yarin Gel’ adli tiyatro oyununun kapali gise oynadigi hatirlatan Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Ihsan Akar, sehir tiyatrosunun gönüllü oyunculardan olustugunu ve bunun en önemli parçalarindan birisinin de ‘Frau Gerta’ rolü ile Ceren Altug oldugunu söyledi.

Altug’un tiyatro için bu güne kadar yaptigi fedakârligi baska bir boyutta sergiledigine dikkat çeken Akar, söyle konustu; “Ceren’in bu fedakârligini hem biz hem seyircilerimiz görme imkâni buldu. Hem pandemi hem de soguk hava sartlarinda tiyatro oyunumuzun yogun ilgisine ragmen 1,5 ayda iki defa korona virüs geçirmesine ragmen Ceren kardesimiz sahnedeki yerini aldi.

Ceren kardesimizi kutluyorum, ileride dogacak olan çocugu ve ailesi ile saglikli, huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum. Güzel hatiralar biriktiriyor.

Hem sahsim hem de Afyonkarahisar Belediyesi adina tesekkür ediyoruz.”

Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Ihsan Akar, Ceren Altug’a göstermis oldugu fedakârliktan dolayi Belediye Baskani Mehmet Zeybek’in adina bir ay sonra dünyaya gelecek bebegi için ‘Bebek Seti’ takdim etti.

Afyon HABERI


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °