Gazeteciler Cemiyeti’nden basina yönelik saldirilara kinama: Endiseyle izliyoruz

Gazeteciler Cemiyeti’nden basina yönelik saldirilara kinama: Endiseyle izliyoruz

Gündem 20.02.2022 15:30:29 0
Gazeteciler Cemiyeti’nden basina yönelik saldirilara kinama: Endiseyle izliyoruz

Gazeteciler Cemiyeti’nden basina yönelik saldirilara kinama: Endiseyle izliyoruz

Kocaeli'nde Ses Kocaeli isimli internet sitesinin sahibi olan gazeteci Güngör Arslan ofisinde ugradigi silahli saldirida agir sekilde yaralanmisti. Arslan kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti.
Olay, Kocaeli’nin Izmit ilçesi Cedit Mahallesi Muzaffer Fidan Sokak’ta bulunan is yerinde meydana geldi. Internet haber sitesinin sahibi Güngör Arslan, is yerinde kimligi belirlenemeyen kisi veya kisilerce silahli saldiriya ugradi. Kursunlarin isabet ettigi Arslan kanlar içinde yere yigilirken, olayi gerçeklestiren kisi veya kisiler ise olay yerinden kaçti. Durumu gören is arkadaslarinin ihbari üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen ekipler, agir yarali olan gazeteci Güngör Arslan’i Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldirdi.

Üç yerinden vurulan Arslan, hastanede tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise saldiriyi kinayarak, saldirgan R.Ö.'nün yakalandigini açikladi. Kocaeli Valiligi'nce R.Ö.’nün saldirida kullandigi tabancayla yakalandigi, olayin aydinlatilmasi için çok yönlü sorusturma baslatildigi belirtildi.
Afyon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’ndan son dönemde ülke genelinde yayginlasan “basin mensuplarina yönelik saldiri” olaylariyla ilgili bir açiklamada bulunuldu.
Geçtigimiz günlerde Mersin’de bir siyasi partinin gençlik kollari üyeleri tarafindan bir gazete bürosuna boyali ve yumurtali saldirida bulunuldugunun hatirlatildigi Afyon Gazeteciler Cemiyeti açiklamasinda hain saldiri sonucu yasamini yitiren Gazeteci Güngör Aslan’a rahmet dilendi.
Basina yönelik tüm saldirilarin kinandigi Afyon Gazeteciler Cemiyeti açiklamasinda su görüslere yer verildi:
“Gazetecilere ve basin kuruluslarina yönelen saldirilara maalesef bir yenisi daha eklendi;

  Kocaeli’nde gazeteci Güngör Arslan, görevinin basinda silahli saldirida katledildi. Geçtigimiz günlerde de Mersin’de bir siyasi partinin gençlik kollari üyeleri organize bir sekilde yerel gazete bürosuna boyalar ve yumurtalarla saldirmislardi.
Mersin’e, Kocaeli’nde yasanan olaylarla basin mensuplarina yönelik saldirilarin yeniden artis gösterdigi bir dönemi girmis bulunuyoruz.

Bu saldirilarin tümü aslinda ifade ve basin özgürlügü ile halkin gerçekleri ögrenme hakkini hedef almaktadir. 
Alçakça islenen gazeteci cinayeti ve basini susturma girisimlerinin her türlüsü asla kabul edilemez.
Son dönemlerde olaganüstü zor dönemler geçiren basin mensuplari ve medya sektörü, böylesi hain saldirilarla büyük bir moral ve güven kaybi yasamaktadir. Gazetecilere yönelik saldirilarin faillerinin gereken cezaya çarptirilacagina olan inancimizla meslektasimiz Güngör Arslan’a rahmet; ailesine ve basin camiasina bassagligi diliyoruz.

Afyonkarahisar’da görev yapan basin mensuplari olarak ülke genelindeki bu tür saldirilari endiseyle takip ettigimizi belirtiyor, ilimizde basin özgürlügü ortaminin korunmasina katki saglayan herkese sükranlarimizi sunuyoruz."

Afyon HABERI


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °