SERTESER, ULUSAL EGITIME KATKI PROTOKOLÜ TÖRENI'NE KATILDI

SERTESER, ULUSAL EGITIME KATKI PROTOKOLÜ TÖRENI'NE KATILDI

Ekonomi 4.02.2022 12:44:00 0
SERTESER, ULUSAL EGITIME KATKI PROTOKOLÜ TÖRENI


Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü Serteser, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskani M. Rifat Hisarciklioglu'nun ev sahipliginde, Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Mahmut Özer'in tesrifleri ile düzenlenen Ulusal Egitime Katki Protokolü Töreni'ne katildi.
TOBB Baskani Hisarciklioglu, TOBB olarak Türkiye’nin öncelikli meselesinin egitim olduguna inandiklarini belirterek, “Bu vizyonla hareket ettik ve en önemli yatirim alani olarak, ülkemize yeni okullar kazandirmaya ihtiyaç duyuldugunu gördük.

TOBB Yönetim Kurulumuzun aldigi kararla, 81 Ilde 81 okul yaparak, milletimize ve sehirlerimize armagan ettik” diye konustu.
TOBB Baskani Hisarciklioglu, sektör ve Türkiye açisindan yeni ve çok önemli bir girisim baslattiklarini ve bunun gururunu ve sevincini yasadiklarina vurgu yaparak, sunlari kaydetti:
“81 Il’de 81 okul projemizin sonuna geliyoruz. Ama burada durmuyoruz, yeni ve daha büyük bir ise simdi girisiyoruz.

154 ilçede 154 yeni okul için harekete geçiyoruz. Odalarimizin ve Borsalarimizin faaliyet gösterdigi 154 ilçemize daha, yeni okullar kazandiriyoruz.

Ilçelerimize, hayirli ve ugurlu olsun. Hamdolsun, bir zamanlar uzak birer hedef olarak duran egitim ve sosyal sorumluluk projelerini, bugün gerçeklestirmenin gururunu yasiyoruz.”
TOBB Baskani Hisarciklioglu, bugün imzaladiklari protokol ile TOBB tarafindan Türkiye’ye kazandirilan egitim tesisi sayisinin 307’ye ulastiginin bilgisini vererek, yapilmis 153 okul ve yapilacak 154 yeni egitim tesisine iliskin bilgileri paylasti.
 Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Mahmut Özer de en zararsiz ve riski olmayan yatirimin egitime yapilan yatirim olduguna dikkati çekerek, “Ülkelerin en kalici ve sürdürülebilir sermayesi beseri sermayedir.

Onun için tüm ülkeler gibi Türkiye’de Milli Egitim Bakanligi olarak, beseri sermayemizin niteligini artirmak ile ilgili gece gündüz demeden çalismaya devam ediyoruz” dedi.
Sadece kamu kaynaklari ile yatirim degil, egitime gönüllü paydaslarla birlikte egitim yatirimlarini yönetmenin de çok kiymetli oldugunu belirten Özer, “Onun için Milli Egitim Bakanliginin en kadim ve en güçlü paydasi TOBB ile çocuklarinin nitelikli egitime erisimini, kapasitesini ve verimliligini artirmadaki is birliginden dolayi gerçekten mutluluk duyuyorum.

Baskanimiza yillardir sürdürdügü bu basarili çalismalarindan dolayi en içten duygularimi sunuyorum” diye konustu.
Toplantinin Mesleki Egitim Istisare Toplantisi bölümü ise basina kapali sekilde devam etti.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü Serteser, toplantinin bu bölümünde söz alarak Mesleki Egitim Isbirligi Protokolü kapsaminda Protokol Yürütme Kurulu Baskanligi'ni sürdürdügü Afyonkarahisar Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkinda bilgi vererek okul hakkindaki talepleri gündeme getirdi.

Afyon HABERI


Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °