BABACAN’DAN HÜKÛMETE AFET YÖNETIMI TEPKISI

BABACAN’DAN HÜKÛMETE AFET YÖNETIMI TEPKISI

Siyaset 26.01.2022 20:32:00 0
BABACAN’DAN HÜKÛMETE AFET YÖNETIMI TEPKISI

‘Hükûmet particiligi birakmali’

DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, partisinin genel merkezinde Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu’nu agirladi. Yaklasik bir buçuk saat süren görüsmenin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Babacan su ifadeleri kullandi:

‘Ceremeyi Istanbul ve Ankara’da yasayanlar çekiyor’
“Özellikle Istanbul ve Ankara’da merkezi hükûmet ile yerel yönetimler arasinda çok ciddi bir sürtüsme var. Ankara ve Istanbul’da yasayanlar bundan sadece zarar ediyor. Onlar bunun ceremesini çekiyor.

Hükûmet bir an önce particiligi birakmali.

Mesele insansa, hayatsa, afetse, olaganüstü sartlarsa particiligi bir yana birakip o sehirde yasayan vatandaslarin sagligini ve hayatini önceleyen bir tutum takinmalidir.”

‘Afet durumlarinda yerel yönetimlere daha çok yetki verilmeli’
“Kar yagisi ve hava sartlarinin Istanbul’a getirdigi sorunlari yasadik.

Bizim geçen sonbaharda açikladigimiz afet yönetimi eylem planimizda bu tür olaganüstü durumlarla ilgili ne yapilmasi gerektigiyle ilgili çok açik bir çerçevemiz var.

Bu tür konularda yerel yönetimlere daha çok yetki vermenin sart oldugunu düsünüyoruz. Hatta muhtarlarin bile her afette daha çok yetki ve imkâna sahip olmasi gerekiyor.

Yerelde saglam bir koordinasyonun oldugu, baskent ile sehirler arasinda problemin olmadigi, yetkinin daha çok yerele devredildigi bir yönetim modelinin çok önemli oldugunu düsünüyoruz.”

‘En pahali enerji, olmayan enerjidir’
“En pahali enerji, olmayan enerjidir.

Olmayan enerjinin ekonomi ve sanayi üzerinde biraktigi etki son derece olumsuz.

Türkiye’nin güvenilir bir yatirim yeri olarak algilanmasiyla ilgili de çok kritik bir konu.

Enerji konusunda sorunlar yasayan, günü geldiginde elektrik veya dogal gaz temin edemeyip sanayisini durdurmak zorunda kalan bir ülkeye yeni yatirimlarin gelmesi konusunda çok ciddi soru isaretleri olusur.”

‘Bu isin maliyeti üç bes günlük üretim aksamasi degil’
“Büyük yatirimlar, enerji arz güvenligini saglayamayan bir ülkeye gelirken çok tereddüt yasar.

Bunu yasayan bir ülkenin ugradigi kredibilite kaybini telafi etmek için yillarca çalismasi, kredibiliteyi tekrar olusturmasi için emek harcamasi gerekir.

Bu isin Türkiye’ye maliyeti üç-bes günlük, bir hafta-on günlük bir üretim aksamasi degil. Kendi sanayisine ve ekonomisine yeterli enerjiyi saglayamayan, kesintilere gitmek zorunda kalan bir ülke…”

‘Büyüme hizi çok düsük olmasina ragmen enerjisiz kalmak büyük bir hesapsizlik’
“Enerji altyapisinin her sene yüzde 7-8 büyüyecek bir ekonomiye göre hazirlanmasi lazim ama öyle degil. Son 6-7 yildir Türkiye’nin büyüme hizi çok düsük; potansiyelinin çok altinda.

Buna ragmen enerjisiz kaliyorsunuz. Büyük bir hesapsizlik var.

Çok vahim. Buradaki savrukluk kimindir? Ihmal kimindir? Kim nerede nasil bir hata yapmistir? Bunun derinlemesine arastirilmasi lazim.

Bunun bir sorumlusu lazim.

‘Her seye ben karar verecegim’ diyen bir cumhurbaskani var. Ama kesintilerle alakali kendisinden ikna edici bir açiklama duymadim. ‘Niye bu enerji yok’ diye öncelikle bu ülkenin cumhurbaskanina sormak lazim.

Hazirliksiz yakalanmak kabul edilebilir bir konu degil.”

‘En önemli seçim güvenligi, seçimi açik ara farkla kazanmaktir’
“Her bir oyun iradesinin sandik sandik korunmasi ve sandiklarla ilgili çalismalarin toplanmasinda saglam bir bilgi-islem alt yapisinin çalismasi son derece önemli. En önemli seçim güvenligi, seçimi açik farkla kazanmaktir.

Fark büyük olunca farkli girisimlerle bu farki kapatmak zor olabilir.

Amaç, seçimi açik farkla kazanmak olmali. Istanbul seçimlerinde gördük; ‘10 bin oy farkla Istanbul verilir mi?’ dediler ama açik farkla kaybedince anahtari teslim ettiler.”

DEVA Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen görüsmede Gelecek Partisi heyetinde partinin genel baskan yardimcilari Nedim Yamali, Ayhan Sefer Üstün ve Serap Yazici yer aldi. Babacan’a ise Sadullah Ergin, Medeni Yilmaz ve Idris Sahin eslik etti.

Afyon HABERI


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °