“INTERNET YASASI TBMM’NIN BOYNUNUN BORCUDUR”

“INTERNET YASASI TBMM’NIN BOYNUNUN BORCUDUR”

Gündem 24.01.2022 10:21:50 0
“INTERNET YASASI TBMM’NIN BOYNUNUN BORCUDUR”
  • INTERNET GAZETECILERI FEDERASYONU (IGF) 2 YASINDA
  • IGF GENEL BASKANI MESUT DEMIR;
  • INTERNET YASASI TBMM’NIN BOYNUNUN BORCUDUR”
  • “ARTIK OK YAYDAN ÇIKMIS, BUNUN GERI DÖNÜSÜ ÜLKEYE IHANETTIR”

 

Internet Gazetecileri Federasyonu, kurulusunun 2nci yildönümünü kutluyor. IGF Genel Baskani Mesut Demir, merakla beklenen internet yasasinin TBMM’nin boynunun borcu oldugunu, milletvekillerinin ve Dijital Mecralar Komisyonu’nun geregini hizlica yapmasi gerektigini söyledi.

 

BURSA (IGFA) - Türkiye geneli 81 ilde ve 5 ülkede temsilcilikleri bulunan Internet Gazetecileri Federasyonu (IGF), kurulusunun 2nci yildönümünü kutluyor.

 

Internet Gazetecileri Federasyonu Genel Baskani Mesut Demir, yaptigi açiklamada, IGF’nin, Türkiye genelinde internet medyalarini biraraya getirerek önemli çalismalara imza attigini kaydetti.

Demir, “ Internet yasasini ülkemize kazandirmak, internet ortaminda halkin haber alma özgürlügü adina habercilik yapan meslektaslarimizin sorunlarina çözüm üretmek, yasal zeminde henüz ‘gazeteci’ olarak addedilmeyen meslektaslarimizin özlük haklarini elde etmelerini saglamak amaciyla 2 yil önce Internet Gazetecileri Federasyonu’nu kurduk. 

Aradan geçen süreçte Türkiye genelinde, Almanya, Belçika, Ingiltere, Azerbaycan ve KKTC’de teskilatlanmamizi tamamladik. Güçlü bir internet medyasi agiyla, her türlü engellemelere ragmen medyalara hizmet etmeye devam ediyoruz” diye konustu.

 

“ARTIK OK YAYDAN ÇIKMIS, BUNUN GERI DÖNÜSÜ ÜLKEYE IHANETTIR”

Internet yasasinin TBMM’nin boynunun borcu oldugunu hatirlatan Genel Baskan Demir, “ Internet yasasi konusunda ciddi çalismalar yaparak TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’na gönderen Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun ve ekibine tesekkür ediyoruz. Ancak görüyoruz ki; geleneksel menfaatler pesinde kosan bazi meslek örgütleri, internet yasasinin çikarilmamasi için baski girisimlerinde bulunuyor.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Baskani Hüseyin Yayman ve komisyon üyelerinin bu baskilara boyun egmeyecegini ümit ediyoruz. Artik ok yaydan çikmis, bunun geri dönüsü kesinlikle yoktur. Anadolu illerindeki yerel gazeteler, ekonomik maliyetlerden dolayi zor durumda ve artik baskili gazete çikarmak istemiyor. Birkaç medya ve meslek örgütü istiyor diye internet yasasini çikarmamak ülkeye, medya sektörüne, TBMM’ye ihanettir.

Internet Gazetecileri Federasyonu olarak medyalarimizin her zaman yaninda, internet yasasinin takipçisi olmaya devam edecegiz.

Her ne olursa olsun, internet yasasi, tüm engellemelere ragmen TBMM’den çikacaktir” dedi.

 

“TEHDIT, SANTAJ VE YALAN HABERCILIK TARIH OLACAK”

Internet yasasi ile tehdit, santaj, yalan habercilik ile merdiven alti haber sitelerinin tarihe gömülecegine dikkat çeken Demir, “Meslegimizin gelecegine yön verecek ve internet gazetecilerinin çalisma hayati içinde yerini saglamlastiracak olan bu yasanin subat ayi içerisinde TBMM’de oylanarak yasalasacagini ümit ediyoruz.

Bu sayede 212 sayili sözlesmeye tabi çalisan meslektaslarimiz, tipki yazili, görsel ve isitsel medyalarda oldugu gibi ayni özlük haklarina internet gazetecisi olarak da sahip olacaklar. Internet yasasi sayesinde ‘merdiven alti’ olarak tabir edilen internet sitelerinin yerini kurumsal internet medyalari alacak, ülke vizyonuna katma deger saglayacak ve medyamiz ‘santajci, tehditçi, yalan haber ve çikarcilardan’ kurtulacak.

Ikinci kurulus yilimiza ulasmanin ve kisa sürede önemli çalismalara imza atmanin mutluluguyla tüm Internet Gazetecileri Federasyonu ailesine, medyalarimiza, destek veren herkese tesekkür ediyor, sükranlarimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.

 

 

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °