Teröristlerle Kolkola Olan Kisilerin Meclis Çatisi Altinda Bulunmasi Kabul Edilemez

Teröristlerle Kolkola Olan Kisilerin Meclis Çatisi Altinda Bulunmasi Kabul Edilemez

Gündem 20.01.2022 16:45:34 0
Teröristlerle Kolkola Olan Kisilerin Meclis Çatisi Altinda Bulunmasi Kabul Edilemez

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Baskan Vekili Ali Özkaya, geçtigimiz günlerde basina yansiyan HDP Diyarbakir Milletvekili Semra Güzel’in fezlekesi ile alakali gerçeklestirilen toplantiya iliskin açiklamalarda bulundu.

 

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonlari Üyelerinden Kurulu Karma Komisyonda HDP’li Diyarbakir Milletvekili Semra Güzel hakkinda Dokunulmazliginin kaldirilmasi ile alakali toplanti gerçeklestirildi.

Afyonkarahisar Milletvekili ve Karma Komisyon Baskanvekili Ali Özkaya, konuya iliskin olarak yaptigi açiklamada devletin ve milletin bütünlügüne kast edenlere müsamaha gösteremeyeceklerine dikkat çekti.

Baskanvekili Özkaya, “Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Hukuk kurallari içerisinde herkes istedigini söylemekte, istedigini yapmakta özgürdür.

Ancak Milletimizin, Devletimizin bütünlügüne kast etmis teröristlerle kol kola olan kisilerin TBMM çatisi altinda bulunmasina asla müsaade edemeyiz. Bu hem sehitlerimize hem de aziz milletimize karsi en büyük saygisizliktir” dedi.

“Dünyada Hiçbir Sistem Buna Müsaade Etmez, Bizde Etmeyecegiz”

Dünyada hiçbir demokratik sistemde böyle bir durumun kabul edilemeyecegini ifade eden Milletvekili Özkaya, “Hiçbir sistem kendisini ortadan kaldirmayi amaçlayan terör örgütünü öven, yücelten kisi ve kurumlara müsamaha gösteremez.

Bu kisi, sevgilisi oldugu iddia edilen bir terörist ile terör örgütünün üniformasini giyerek pozlar veriyor.

Bunu dünyanin hangi ülkesi kabul edebilir? Biz de bu hususta ne gerekiyorsa hukuk içerisinde az evvel de söyledigim gibi mücadeleye devam edecegiz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin birligine, bütünlügüne ve kardesligine kast eden hiçbir eyleme, terör seviciligine müsaade etmeyecegiz” dedi. Komisyonun en hizli sekilde karara varacagini da sözlerine ekleyen Milletvekili Özkaya, “Bu dosyalari inceledim.

Açik ve net bir sekilde öldürülen teröristin sevgilisi oldugu, bu teröristin cebinden çikan telefon ve not defterinde her sey ortaya çikmis, savcilik da bunlari tespit edip Meclis'e göndermis.

Biz Parlamento'muzda, asker ve korucularimizi sehit eden PKK terör örgütü mensubunun sevgilisi/sözlüsü adi altinda ve âdeta onun temsilcisi gibi milletvekili seçilen kisinin dokunulmazliktan yararlanmasini kabul edemeyiz.

Milleti ve devleti bölmek isteyen sonucuna katlanacaktir” dedi. Komisyon toplantisinin

Hazirlik Komisyonu kurulmasi karari ile sonlandigi belirtildi. Kurulan Hazirlik Komisyonu’nun bir ay içerisinde raporunu komisyona sunacagini ifade eden Milletvekili, “Komisyon görüsülecek olan dosya Genel Kurul’a sunulacak, eger burada kabul edilirse, Ankara Cumhuriyet Bassavciligina dosya gönderilecek. Kabul edilmez ise konu dönem sonuna kalacak” dedi.

Afyon HABERI


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °