BASTEPE VE KARACAÖREN KÖYLERINDE AILE OKULU SEMINERI YAPILDI

BASTEPE VE KARACAÖREN KÖYLERINDE AILE OKULU SEMINERI YAPILDI

Gündem 19.01.2022 09:51:24 0
BASTEPE VE KARACAÖREN KÖYLERINDE AILE OKULU SEMINERI YAPILDI

 

Sandikli 75. Yil Ilkokulu Müdürü Mehmet Yilmaz tarafindan Bastepe ve Karacaören köylerinde ailelere yönelik "Aile Okulu" semineri yapildi.

Seminerde; çocuklara ilgi, sevgi ve sefkat gösterilmesinin onlari birçok alanda gelistirdigi üzerinde durularak çocuklarin sevgi depolarinin dolu olmasi gerektigi anlatildi.

Sevgi deposu bos olan çocugun ailede bulamadigi sevgiyi disarida farkli ortamlarda arayacagi, farkli arkadaslik ortamlarina girecegi ya da teknolojik aletlere bagimlilik düzeyinin artacagi anlatildi. Çocuklara gösterilen sevgi sayesinde beyin gelisiminin daha iyi oldugu hakkinda arastirmalar anlatildi.

Ailelerin çocuklari kendi geçmisleriyle ve baska çocuklarla kiyaslamasinin çocuklarda kin, öfke, üzüntü ve degersizlik duygularini artirdigi ve kendilerini kötü hissettirdigi anlatildi.

Bu anlamda çocugun sadece kendisi ile kiyaslanmasinin o çocugu gelistirecegi üzerinde önemle duruldu.

Internette algoritma kavramina da dikkat çeken Yilmaz, çocuklarin dijital aletlerde izledikleri herhangi bir görüntünün benzerlerinin sürekli önüne getirildigi, uygun olmayan görüntüleri izleyip gördügü zaman bunun sürekli karsisina gelecegi anlatildi. Çocuklari teknolojiyi daha saglikli kullanan bireyler yapmamizin önemi anlatildi.

Afyon HABERI


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °