Egitim Birsen 1 Nolu Sube Yeni binasinda ilk Toplantisini Yapti.

Egitim Birsen 1 Nolu Sube Yeni binasinda ilk Toplantisini Yapti.

Egitim 17.01.2022 13:23:27 0
Egitim Birsen 1 Nolu Sube Yeni binasinda ilk Toplantisini Yapti.

Egitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Sube Divan Kurulu toplantisini 15 Ocak 2022 tarihinde yeni binasinda gerçeklestirdi. Toplantiya 1 No’lu Sube Yönetim kurulu, Kadin kollari, Ilçe temsilcilikleri, Disiplin ve Denetleme kurulu üyeleri katildi.

 

Egitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Sube Baskani Mustafa ARSLAN; ‘’Yeni binamizda toplantimizi yapmanin mutlulugu içerisindeyim. Biz, makamdan ve masadan degil, emekçi arkadaslarimizin bulundugu sahalardan çalismaya ve hizmet üretmeye devam edecegiz. Binamizda seminerler paneller ve söylesi programlari düzenleyecegiz.

Böyle bir imkâni bizlere veren Rabbimize hamdediyoruz.

 

"Genel Baskanimiz Ali Yalçin’in söylemiyle: Yüzde 30,5'lik artis atesi bir miktar almis fakat közü söndürmeye yetmemistir.

’’ Kamu görevlilerin alim gücü düsmüstür. Kamu isvereni tarafindan, önümüzdeki süreçte kamu çalisanlarinin refah seviyelerinin yükseltilmesi için gerekli çalismalar yapilmalidir.

 

Mecliste görüsülmeye baslanan ‘’Ögretmenlik Meslek Kanunu’’ ögretmenlerin beklentilerini karsilamaktan uzak kalmistir.

Sözlesmeli ögretmenlik uygulamasi kaldirilmali ve kadrolu ögretmenlik esas alinmalidir.

Ögretmen yeterliliklerinin ve egitim-ögretimin niteliginin artirilmasina herhangi bir katkisi bulunmayan mülakat usulü kaldirilmalidir.

Egitim kurumu yöneticiligi ve yöneticilerine iliskin hükümlere yer verilmelidir.

Ögretmen istihdaminda zorluk çekilen veya görev sürelerinin ülke ortalamasinin altinda kaldigi kalkinmada öncelikli/az gelismis bölgelerde görev yapan ögretmenlere ilave tazminat ödemesi yapilmalidir.

Bütün meslek mensuplarini kapsayan, esit, adil, ölçülebilir ve uygunluk denetimine elverisli, münhasiran Bakanlik merkez ve tasra teskilatinin yetkilendirildigi bir ödül ve basari/üstün basari belgesi verilmesi ile ilgili hükümler çikarilmalidir.

Egitimi tehdit ve tahdit edecek boyuta varan okullarimizda meydana gelen siddet olaylarini önleyecek, egitim çalisanlarini siddetten koruyacak hukuki ve idari düzenlemeler yapilmalidir.

Özel ögretim kurumlarinda çalisan veya diger kamu kurumlarinda görev yapan ögretmenlere yönelik bir düzenleme içermelidir.

 

Afyon teskilatimizin uç beyleri olan ilçe teskilatlarimiza ve yönetimlerine, kadin kollarimiza, denetleme ve disiplin kurulumuza, isyeri temsilcilerimize ve tüm üyelerimize özverili çalismalarindan dolayi çok tesekkür ediyorum.

Yeni üye arkadaslarimizla gücümüze güç katmaya devam ediyoruz.’’ Dedi

 

Baskan Mustafa Arslan’in konusmasindan sonra, Ilçe temsilcileri gündemle alakali görüslerini bildirdikten sonra toplanti sona erdi

Afyon HABERI


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °