Millet Vekili Yurdunu seven Gaziantepte ziyaretlerde bulundu.

Millet Vekili Yurdunu seven Gaziantepte ziyaretlerde bulundu.

Gündem 17.01.2022 13:01:56 0
Millet Vekili Yurdunu seven Gaziantepte ziyaretlerde bulundu.

TBMM Insan Haklarini Inceleme Komisyonu Üyesi, Afyonkarahisar Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven'in, TBMM Insan Haklarini Inceleme Komisyonu'na bagli Çocuk Haklari Alt Komisyonu ile beraber Gaziantep'de düzenledikleri ziyaretlerle ilgili basin açiklamasidir.

 "Ülkemizin her noktasinda "Insani yasat ki devlet yasasin." düsturunu gelenek edinmis bir kültür mirasinin sahipleri olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Insan Haklari Komisyonu üyesi milletvekillerimizle birlikte yerinde inceleme ve arastirmalarimizi sürdürüyoruz.

  Bu kapsamda ziyaret ettigimiz Gaziantep ilimizde öncelikle milletimizin vicdanini derinden yaralayan ögretmeninden ve babasindan siddet gören iki yavrumuzu ziyaret ettik.

Hiç bir insani duygunun içine sigmayacak olan siddetin muhatabinin çocuklarimiz olmasi bizleri daha derinden yaraladi. Ailelerimiz ve yavrularimiz için devletimizin ilgili kurumlari ve milletin vekili olarak bizler gereken her türlü takibati sonuna kadar yaptik. Birkez daha belirtmek isterim ki; Siddetin her türlüsüne amasiz,fakatsiz karsiyiz !

 TBMM Çocuk Haklari Alt Komisyonu olarak vazifemiz çocuklarimizin haklarini korumak, onlarin gelisim ve egitimleri noktasinda arastirmalar ve incelemeler yapmaktir.Yine çocuklar gelecegimizdir diyerek gittigimiz Gaziantep ilimizde Valimiz Sayin Davut Gül'ü komisyon üyesi milletvekillerimizle birlikte ziyaret ederek çocuklarimizin egitim ve gelisimi için gerçeklestirilen ve yapilmasi planlanan projeler hakkinda bilgi aldik.

Gaziantep'de gerçekten birçok ilimize örnek nitelikte projelerin çocuklarimiz için hayata geçirildigini gördük. AK Belediyeciligi hakkiyla yürüten Gaziantep Büyüksehir Belediyemiz tarafindan yapilan Çocuk Sanat Merkezi, Sehitkamil Belediyemiz tarafindan tamamlanan Trafik Egitim Parki'nda çocuklarimizla bir araya gelerek incelemelerde bulunduk. Söz hakkinin çocuklarda oldugu onlarin sesini daha gür duyuran Gazisehir Il Ögrenci Meclisi'ne komisyon üyesi milletvekillerimize birlikte konuk olarak çocuklarimizi dinledik. Gelecekte bu ülkenin mimari olacak yavrularimizin böyle bir olusum içerisinde kendini ifade etmesi bizleri ayrica mutlu etti.

Yine Gaziantep ilimizde çocuklarimizin; bilim, sanat ve teknoloji odakli egitimlerle bulustugu Gaziantep Kesif Kampüsü diger adiyla Çocuk Üniversitesi'ni ziyaret ederek burada yürütülen çalismalar hakkinda da bilgiler aldik.

Tüm bunlar genel olarak degerlendirildiginde birkez daha sunu net olarak görebiliyoruz ki; Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan liderligindeki AK Partimiz ile ülkemizin her kösesindeki çocuklarimiz, en temel hakki olan yasama ve egitimin sartlarina esit ve hakkiyla AK Partimiz ile ulasti. Bütün bunlarin yanisira bizler için her biri ayri cevher olan çocuklarimizin yüksek standartla büyüme ve gelisimini tamamlamasi için her türlü çalisma yapildi ve yapilmaya da devam ediyor.

2020 Yilinda AK Partimizin sundugu teklifle kurulan Çocuk Haklari Alt Komisyonumuzun üyesi olan bir milletvekili olarak belirtmek isterim ki çocuklarimiz için arastirma ve incelemelerimizi sürdürecek ve bu noktada hiçbir eksiklige müsamaha göstermeyecegiz

. Çocuklarimiza büyük özen gösteren Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'a, emegi olan tüm kurumlarimiza, Gaziantep ilimizde bu çalismalari hayata geçiren valimiz, belediye baskanlarimiz ve tüm kurum müdürlerimize tesekkür ediyorum."

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °