AK KADINLARDAN EGITIM SEFERBERLIGI

“Hiçbir kadinimizin hayali yarim kalmayacak”

Gündem 16.01.2022 16:01:41 0
AK KADINLARDAN EGITIM SEFERBERLIGI

AK Parti Afyonkarahisar Il Kadin Kollari Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan'in himayelerinde, AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskanliginca baslatilan "Nerede Kalmistik." Egitim Seferberligi Projesi hakkinda bilgilendirme toplantisi düzenledi.

 

"Nerede Kalmistik “Egitim Seferberligi Bilgilendirme programina Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven, Il Milli Egitim Müdürü Metin Yalçin, Ak Parti Afyonkarahisar Il Kadin Kollari Baskani Av. Ferda Ertürk, Hayat Boyu Ögrenme sube Müdürü Sezai Keklicek, Halk Egitim Müdürü Ahmet Akin ve çok sayida kadin kollari üyeleri katildi.

 

“2020 yilinda kiz çocuklarinin okullasma orani yüzde 93,49’a yükseldi”

Toplantinin açilis konusmasini yapan Ak Parti Afyonkarahisar Il Kadin Kollari Baskani Av. Ferda Ertürk Ak Parti Hükümetinin Türkiye’nin son 20 yilini insa ederken egitimi hep ön planda tuttugunu söyledi. Kadin Kollar Baskani Ertürk:  “Ak Partimizin kuruldugu 14 Agustos 2001 tarihinden bu yana Türkiye’nin son 20 yilini insa ederken, egitimi hep en ön planda tuttuk. Hükümet programlarimizda, özellikle de kiz çocuklarimizin egitimiyle ilgili çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdik.

Egitim reformlarimiz kapsaminda, 2012 yilinda zorunlu egitimi 12 yila çikararak, Türkiye’de her çocugun asgari lise mezunu olarak toplumdaki yerini almasini arzuladik. Zorunlu 12 yillik egitimi 4+4+4 olarak kademeli bir yapiyla temellendirirken, özellikle de kiz çocuklarimizin okulla bulusmasini tesvik etmeyi ve okullasma oranlarini artirmayi hedefledik.

Veriler, bu hedefimize büyük ölçüde ulastigimizi gösteriyor

. Ilkögretimde 2001 yilinda kiz çocuklarinin okullasma orani yüzde 88,45 iken, bu oran 2020 yilinda yüzde 93,49’a yükseldi. Ortaögretimde kiz ögrencilerin net okullasma oranini yüzde 50,5’ten yüzde 84,85’e çikarmayi basardik. Kadinlarin egitiminin önündeki yasakçi zihniyetin ürünü engelleri birer birer ortadan kaldirdik.

Böylece yüksekögretimdeki kiz evlatlarimizin net okullasma oranini da yüzde 13,5’ten yüzde 46,3’e yükselttik. Emine Erdogan hanimefendi öncülügünde, Hayata geçirdigimiz “Haydi Kizlar Okula”, “Ana-Kiz Okuldayiz” ve “Okuryazarlik Seferberligi” kampanyalariyla, önceligimiz kiz çocuklarimiz ve kadinlarimiz oldu.” dedi

“Ilimizde 1168 yeniden egitim hayatina basladi”

Emine Erdogan hanimefendinin “Nerede Kalmistik.” Projesi kapsaminda ilimizde 1168 kadinin egitim hayatina yeniden basladigini ifade eden Ak Parti Il Kadin Kollari Baskani Ertürk: “Yine Sayin Emine Erdogan hanimefendi himayelerinde Ak Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskanligimiz tarafindan yeni bir egitim seferberligi olan “Nerede Kalmistik.”

Projesi’nin de geçtigimiz Eylül ayinda startini verdik.

Tüm illerimizde egitim hayati çesitli sebeplerle yarim kalan kadinlarimizi ve genç kizlarimizi egitim seferberligimize davet ederek kayitlarini yaptirmalari ve egitimlerini tamamlamalari hususunda gönüllü rehberlik ettik. Ve kisa sürede #Nerede Kalmistik projemiz ile 17.460 açik lise 3.715 ilkögretim olmak üzere toplamda 21.175 kadin kaldiklari yerden egitimlerine devam etmeye basladi. Ilimiz özelinde ise il merkezimiz ve ilçelerimizde 924 kadinimizin lise 244 kadinimizin ortaokul kayitlarini yaptirarak egitim hayatlarina yarim kaldiklari yerden devam etmelerine vesile olduk.” dedi

 

“Anadolu kadinina imkân verildiginde her isi basarir”

Anadolu kadinina imkan verildiginde her seyi basara bilecegini aktaran Ak Parti Afyonkarahisar Il Kadin Kollari Baskani Av. Ferda Ertürk: “Tarih boyunca kahramanliklara imza atmis olan Türk kadini, bugün egitimden bilime, sanattan ekonomiye, siyasetten kamu yönetimine kadar her alanda üstün basarilar elde etmistir.

Üretkenlikleri ile milletimizin gücüne güç katan kadinlar, her alanda var olmaya devam edecektir. Anadolu kadinina imkan verildiginde neler yapabildigine her alanda sahitlik eden bizler hayalleri olan kadinlar için buradayiz. 

Sayin Cumhurbaskanimizin da ifadeleriyle “Okumamis, okuyamamis ya da okutulmamis her bir kiz çocugu toplum, millet ve ülke için çok büyük bir kayiptir” dedi.

 

“Her zaman Kadinlarimizin hayallerine destek olacagiz”

Ak Kadinlar olarak her zaman projenin destekçisi olacaklarini söyleyen Ak Parti Il Kadin Kollari Baskani Ertürk: “Ak Kadinlar olarak bizler de son derece önemli olan bu proje sayesinde, egitimine ara vermek zorunda kalan kiz çocuklari ve kadinlarimizin, lise ve hatta üniversite mezunu olma hayallerini hayata geçirebilmesi için çalismalarimizi sürdürecegiz. Lise diplomalarini alan kadinlarin, hayalini kurduklari üniversite siralari ile bir an önce tanismalarini istiyoruz.3 yil sürecek olan “Nerede Kalmistik.”

Projesi ile önce Türkiye’de ve ikinci etabinda Avrupa’da yasayan kadinlarin yarim kalmis egitim hayallerine ulasmalarini hedefliyoruz.

Projenin uygulanmasinda il kadin kollari teskilati olarak rehberlik etmeye devam edecegiz. 

Bugün de bu destegimizi somut ifadesi bu programi düzenleyerek kadinlarimiza milli egitim müdürlügümüzün degerli yetkililerinden birinci agizdan bilgi almayi hedefledik.” dedi.

“Hiçbir kadinimizin hayali yarim kalmayacak”

Hiçbir kadinin egitimini tamamlamak için geç kalmadigini “Nerede Kalmistik’ diyerek baslamasi gerektigini ifade eden Ak Parti Il Kadin Kollari Baskani Ferda Ertürk: “Sözlerime son verirken daha önce pek çok egitim projesini himaye ederek, kiz çocuklarinin okullasmasina katki veren Cumhurbaskanimizin degerli esi Sayin Emine Erdogan Hanimefendi ve Genel Merkez Kadin Kollari Baskanimiz Ayse Kesir ve proje paydasimiz Milli Egitim Bakanligimiza sükranlarimi arz ederim.

Yine bu projeyi tanitmak için büyük gayret sarf eden il kadin kollari teskilatima, ilçe ve mahalle baskanlarima ayrica il milli egitim müdürümüze sube müdürlerimize ve halk egitim merkezi müdürlerimize tesekkür ederim. Ve tabiki en önemlisi çagrimiza cevap vererek yarim kalan egitim hayallerine kaldigi yerden devam etme kararliligi ve cesareti gösteren siz kiymetli kadinlarimiza tesekkür ediyorum ve egitim hayatlari boyunca basarilar diliyorum.

Bu vesileyle egitim hayati yarim kalan tüm kadinlarimiza ve kiz çocuklarimiza buradan seslenmek istiyorum. Egitiminiz hangi sebeple yarim kalmis olursa olsun, kendinizi gerçeklestirme serüveniniz hala devam ediyor.

Hayatta geç kalinmayan ender seylerden biri, egitimdir. Insan her yasta, yeniden baslayabilir.

Egitiminize devam etmek, hayalini kurdugunuz diplomayi almak için, geç kalmadiniz.

Sadece ‘Nerede Kalmistik’ deyin ve kaldiginiz yerden gelin el ele birlikte devam edelim.” Dedi.

 

“Ak Parti Hükümeti kadinlara pozitif ayrimcilik uyguladi”

Toplantida Ak Kadinlara seslenen Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ibrahim Yurdunuseven, Ak Parti Hükümeti döneminde kadinlara pozitif ayrimcilik uygulandigini ifade etti. Milletvekili Yurdunuseven: “Ülkemizin nüfus orani yüzde 50 erkek, yüzde 50 kadin oraninda egitim basta olmak üzere tüm alanlarla esitligi yakalamaliyiz.

Egitimde bir firsat esitsizligi var.28 Subat tarihimizde kara bir leke. Özellikle genç kizlarimizi üniversitelerin kapisindan almayarak egitim almalarina izin vermediler. Ak Parti hükümeti döneminde kadinlarimiza pozitif ayrimcilik uygulandi

. Kadinlarimizin egitimlerini tamamlamasi için birçok projeyi hizmete geçirdik. Projeye daha çok kadin katilir.

Biz kadinlarimizi toplumun her alaninda görmek istiyoruz.”dedi. Program sonunda Il Milli Egitim Müdürü Metin Yalçin projeye katilan kadinlarin sorularini cevapladi.

 

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °