Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek Evciler ve Dazkiri Ilçelerinde Ziyaretlerde Bulundu

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek Evciler ve Dazkiri Ilçelerinde Ziyaretlerde Bulundu

Gündem 14.01.2022 10:50:23 0
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek Evciler ve Dazkiri Ilçelerinde Ziyaretlerde Bulundu

 

Vali Gökmen Çiçek programlari kapsaminda Evciler ve Dazkiri ilçelerinde ziyaretler gerçeklestirdi, devam eden yatirimlari inceleyerek bilgiler aldi.

Güne Evciler ilçesinde baslayan Vali Gökmen Çiçek, ilk olarak yeni binasinda hizmet vermeye baslayan Evciler Kaymakamligini ziyaret etti

. Vali Çiçek, Kaymakam Enes Emircan Buyuran'dan ilçede yürütülen çalismalar hakkinda bilgiler aldi.

Kaymakamlik binasinda bulunan Evciler Kadin Kooperatifini de ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, kadinlarimizin ürettigi, tadanlarin vazgeçemedigi, damaklarda essiz bir tat birakan Evciler’in lezzetli markasi, Incila çikolatanin üretim asamalarini inceleyerek bilgiler aldi.

Evciler Kadin Kültür Kooperatifi üyesi kadinlar tarafindan günde yaklasik 400 kilogram çikolata üretiliyor.

Afyonkarahisar’in markasi Incila çikolata zincir marketlerin yani sira Afyonkarahisar’in e-ticaret sitesi albikere.com araciligiyla da satisa sunuluyor.

Yaklasik 10 kadinin çalistigi atölyede kadinlar profesyonel sekilde dogal çikolata üretiyorlar.

Evciler Çikolata Diyari Olacak

Atölyeyi ziyaret eden ve çalismalar hakkinda bilgiler alan Vali Çiçek:  “Afyon- Evciler deyince aklimiza çikolata gelecek. Biz Evciler'in çikolata diyari olarak anilmasi için elimizden ne gelirse yapmaya kararliyiz.

25 tane Kadin Kültür Evimiz var, 17 tane Kadin Kültür Evi Kooperatifimiz var.

Bunlarla birlikte her bir ilçede baska bir ürün üretilirken kaymakamimiz ilçemizde çikolata üretmek istedigini, bu konuda Evciler kadinlarinin çok çaliskan ve çok bilgili oldugunu, burada bir kültür oldugunu iletmisti bize. Bizde kendisine gerekli destegi verdik” dedi.

5 Tonluk Anlasma Imzalandi

Afyonkarahisar’in essiz lezzeti Incila çikolatanin Türkiye'nin birçok bölgesine gönderilmeye baslandigini söyleyen Vali Çiçek: “Özellikle Evciler'in çaliskan kadinlariyla birlikte, belediye baskanimizin ve buradaki il genel meclis üyelerimizin destegi ile muhtesem bir atölye, imalathane yaptilar.

Arkasindan ürünler üretmeye basladilar.

Bugün Türkiye'nin her yerine Evciler çikolatasi gönderiyorlar.  

Günlük su anda 400 kiloluk bir üretimimiz var. Birçok ulusal markete satislarimiz devam etmekte.

Özellikle Tarim Kredi Kooperatifleri ile yaptiklari anlasmalarla ilk etapta 5 tonluk bir anlasma imzaladilar. Fakat bu devami gelecek bir anlasma” ifadelerini kullandi.

Vali Gökmen Çiçek, atölyede kadinlarla birlikte çikolata üretimine de eslik ederek, lezzetli çikolatalardan kadinlarla birlikte hazirladi.

Belediye Baskanligini Ziyaret Etti

Daha sonra Evciler Belediye Baskanligini ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, Belediye Baskani Ali Dede Savas'tan bugüne dek yaptigi çalismalar ve diger projeleri hakkinda bilgiler aldi. Buradaki programini noktalayan Vali Gökmen Çiçek, Dazkiri ilçesine geçti.

Muhtarlari Dinledi

Dazkiri Kaymakamligini ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, Kaymakam Sercan Sakarya’dan ilçenin saglik, egitim, spor, asayis ve diger konularda genel durumuna dair bilgiler aldi. Ardindan muhtarlarla da bir araya gelen Vali Çiçek, kendisine iletilen talep ve istekleri dinleyerek, çözümü noktasinda gerekli talimatlari verdi.

Dazkiri Belediye Baskanligini da ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, Belediye Baskani Ismail Taylan'dan bugüne dek ilçede yaptigi çalismalar hakkinda bilgiler aldi.

Kadinlarimizin Özverili Çalismalariyla Çok Daha Güzel Isler Basaracagiz

Dazkiri Kadin Kültür Evi’ni ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, modern mimarisi ve sundugu imkânlariyla Dazkirili kadinlarin yogun ilgi gösterdigi Kadin Kültür Evi’nde incelemelerde bulundu. Kadinlarla da bir araya gelen Valimiz Çiçek: "Bu evler sizlerle hayat buluyor. Kadin kültür evlerimiz

sizlerle degerleniyor. Sizler bu evlere sahip çiktikça, bos birakmadikça, egitimlere katildikça bu evlerimiz her daim açik kalacak.

Bu evler sizlerle hayat buluyor. Siz kadinlarimizin gayretleri, özverili çalismalari ile 2022 yilinda insallah çok daha güzel isler basaracagiz" dedi.

Vali Gökmen Çiçek’in ziyaretlerinde Vali Yardimcilari Mehmet Keklik, Ömer Tekes ve Il Genel Meclisi Baskani Burhanettin Çoban eslik etti.

Afyon HABERI


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °