MHP IL BASKANI KOCACAN BASINTOPLANTISI DÜZENLEDI.

MHP IL BASKANI KOCACAN BASINTOPLANTISI DÜZENLEDI.

Siyaset 13.01.2022 11:55:41 0
MHP IL BASKANI KOCACAN BASINTOPLANTISI DÜZENLEDI.

“TEKNOFEST 2022 hayirli olsun”

TEKNOFEST 2022’nin hayirli olmasini dileyen Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Il Baskani Mehmet Kocacan, “10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nde Valimiz Gökmen Çiçek TEKNOFEST 2022’nin ilimizde yapilmasi konusunda müjdeli haberi vermisti.

Büyük Taarruz ‘un 100. Yil dönümü kutlamalarinda TEKNOFEST 2022 Uluslararasi Insansiz Hava Araçlari yarismalarina ev sahipligini yapacagiz.

Ben buradan basta Sayin Valimiz Gökmen Çiçek olmak üzere Cumhur Ittifaki Milletvekillerimize girisimlerinden dolayi tesekkür ediyorum. Ilimizin tanitimi açisindan önemli olan etkinligin hayirli olmasini diliyorum”

 

“Muhalefet ilimizin gelismesine engel oluyor”

Ankara siyasetinde oldugu gibi ilimizdeki muhalefet partilerinin de Afyonkarahisar’in gelismesine engel olduklarini söyleyen Baskan Kocacan, CHP Yöneticisi Engin Altay’in açiklamasini hatirlatti. Kocacan, “Muhalefet partileri iktidari denetleyen siyasi mekanizmadir.

Iktidarin yanlisina yanlis, dogrusuna dogru demek saglikli muhalefetin görevidir. Iktidarin dogrusuna yanlis, yanlisina dogru demek ise sagliksiz muhalefetin isaretidir.

Bir örnek verecek olursak, CHP’nin yöneticilerinden Engin Altay’in ‘Bu hükümet dünyanin en dogru isini bile yapsa bizim bu hükümeti alkislayacak halimiz yok. Milletin bize verdigi görev bu kardesim.’ sözleri Türkiye’deki muhalefetin sagliksiz, çikarci, menfaatçi, kaoscu, krizci oldugunun en bariz delilidir.

Ilimizdeki siyaset ise ayni paralellikte ilerlemektedir.

Cumhur Ittifaki olarak ilimizin gelismesi için çaba gösterirken muhalefetin ise hizmeti engellemek için ne kadar çaba gösterdigi asikardir. Afyonkarahisar Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek ilimizde güzel hizmetler yapmak için yogun bir çalisma içerisinde bizde Cumhur Ittifaki kanadi olarak kendisine gereken destegi vermekteyiz.

Son zamanlarda hem Kentsel dönüsüm projesi hemde teleferik projesi ile ilgili muhalefetin tavrini gördük. Muhalefetlik yapmak için muhalefet yapan bu zihniyet her hizmete bir bahane bulma yarisi içersine girmis.

Dedigimiz gibi en iyi hizmet yapilsa bile bunlarin derdi baska”

 

“CHP, HDP ile resmi. IP ise, CHP ile resmi, HDP ile gayri resmi ortaklar”

Cumhuriyet Halk Partisi ve IP’in, HDP arasindaki ittifaka da deginen Kocacan, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak HDP’nin kapatilmasi konusunda tavrimiz net ve açiktir. Çünkü mecliste terörist istemiyoruz.

Hatta HDP milletvekili bir bayanin terörist sevgili ile çekinmis oldugu resimler ise kamuoyu tarafindan tepkiyle karsilanmistir. PKK ile HDP’nin arasindaki iliskiye ragmen CHP artik HDP ile olan ittifakini artik gizlemiyor.

CHP’nin hem genel baskani hemde Afyonkarahisar’da ki il baskani HDP ile ilgili elestirisel bir açiklama yapmaktan çekiniyor.

CHP tabani ise bu durumdan artik rahatsiz olmaya basliyor. IP ise, CHP ile resmi, HDP ile gayri resmi ortakligini sürdürmeye devam ediyor. HDP’yi mesru bir parti gören IP ise nereye kadar gizli ittifaki inkar edecek. 2023 yilinda yapilacak olan Cumhurbaskanligi seçimlerinde Istanbul

ve Ankara belediye seçimlerini örnek gösteren IP’in genel baskani gayri resmi ortakligi devam ediyor”

 

MHP’nin, sekiz maddelik terörle mücadele önerlerini paylasti

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskani Devlet Bahçeli tarafindan açiklanan sekiz maddelik terörle mücadele önerlerini de paylasan Kocacan, “ 1- Terörle mücadele, teröristle mücadele degildir.

Zaman ve mekân üstü, tarihsel perspektiften beslenen yüksek akil ve algi gerektirmektedir.

Önce olani, olmusu ve olacagi bütüncül ve derinlikli yorumlayan yüksekten ve analitik bakis demek olan “terörizmle mücadele vizyonu” gelistirilmelidir. 2- Terörle mücadele terörün inisiyatif ve ön aldigi süreçte her ölümden sonra gösterilen günlük tepkiler degildir.

Ikinci asamada yapilacaklarin tamaminin kavrandigi ve unsurlarin tamaminin vizyona göre yapilandirildigi “terörle mücadele konsepti” olusturulmalidir. 3- Terörle mücadele, toplumun magdur ve devletin seyirci durumunda oldugu dogaçlama mücadele sahasi da degildir.

Üçüncü asamada vizyondan beslenen, konseptten çikartilan ve bütün milli güç unsurlarini sorumluluk bilinciyle seferber eden “terörle mücadele stratejisi” ortaya konulmalidir. 4- Terörle mücadele, vizyon, karar ve uygulamanin bütün unsurlara yön verdigi yönetilen, daha dogrusu yönetilmesi gereken bir süreç demektir.

Dördüncü asamada bu stratejinin ülkemizdeki resmi veya gayri resmi, özel veya tüzel bütün unsurlara görev yükleyen “terörle mücadele siyaseti” olusturulmalidir.

5- Terörle mücadele, mücadele edilen kavram, grup ve taraflar hakkinda toplumsal bir ittifakin olmasini, olusmasini ve olgunlasmasini gerektirmektedir.

Besinci asamada, terör üzerindeki ortak iradenin ve yükümlülüklerin belirlenmesi ve toplumun kazanilmasi için “terörle mücadelede kitle kazanma programi” devreye sokulmalidir. 6- Terörle mücadele yalnizca asker, polis ve korucuya ihale edilmis basit bir asayis sorunu degildir. Sorunun içten ve distan alabilecegi bütün desteklerin kesilmesini saglayacak kadar kapsamli “diplomatik mücadele eylem plani” hazirlanmali, esgüdüm halinde uygulanmalidir.

7- Terörle mücadele silahtan mayina, tuzakli bombadan hendek kazmaya, pusudan baskin ve intihar eylemine kadar çok degisken ve dinamik bir alan olmasi nedeniyle mutat tedbir ve düzenlemelerle önlenemeyecektir.

Teröristin eylem sekli ve yöntemlerinin degismesi süreçlerinde ön alarak ilgili güvenlik kuvvetlerini yeni sart ve durumlarla uyumlu olarak egitecek, donatacak ve yönetecek “teröristle mücadele taktik egitim ve icra programi” uygulanmalidir

. 8- Terörle mücadele içte oldugu kadar dista da ittifak ve istikrar gerektiren bir iliskiler alanidir.

Bu itibarla tutarli, dengeli, istikrarli bir “terörle mücadele tanitim çalismasina” ihtiyaç vardir.

Ve bunun ikmali diger önerilerimizle eszamanli yapilmalidir. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur Ittifaki bunu saglamaya hem kararlidir, hem hazirliklidir, hem de kabiliyet ve kalitesiyle muktedirdir. Cumhuriyet’in yüzüncü yil dönümü bu çerçevede bir misak, bir milat, bir müjdedir.”

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °