“530 Akademik Kadromuz var, hoca açigimizi kapattik”

“530 Akademik Kadromuz var, hoca açigimizi kapattik”

Saglik 13.01.2022 11:00:46 0
“530 Akademik Kadromuz var, hoca açigimizi kapattik”

“530 Akademik Kadromuz var, hoca açigimizi kapattik”

Üniversitede 41 profesör, 37 doçentin bulundugunu söyleyen Rektör Okumus, “147 doktor ögretim üyesi, 67 ögretim görevlisi ve 235 de arastirma görevlisi var. Su anda 530 civarinda akademik kadromuz var.

Basladigimizdan bu yana ciddi oranda büyüdük. Akademik kadromuzun artmasi egitim kalitemizi de yükseltiyor.

Biz saglik hizmetlerinin yani sira egitim de veriyoruz

. Üniversitemizden mezun olacak olan ögrencilerimiz yurdun dört bir yanina dagilarak görev yapacaklar. Onlari en iyi sekilde yetistirmek bizim görevimizdir.

Birçok alanda hoca açigimizi kapattik. Bakin bir müjde vereyim Almanya’da yasayan Aslen Sandikli Ilçesinden olan Hüdai Korkusuz üniversitemize geldi. Korkusuz Hoca iyi huylu tümörler konusunda dünya çapinda uzman bir isim. Cihazlarini bekliyoruz.

Bu ay içinde hastalarimiza hizmete baslar insallah. Malum tek kisilik odalardan olusan 100 yatakli FTR hastanesi bu yilki yatirim programina girdi. 2024 de hizmete baslar” dedi.

“Dis Hastanesine 18 koltuk ilave edildi”

Dis Hekimligi Fakültesi’ne yogun bir talep oldugunu söyleyen Okumus, “Özellikle pandemi sonrasi randevu talepleri artti. Vatandaslar randevu alamadiklarini söyleyerek bizlere taleplerini iletiyorlar. Bununla ilgili hocalarimizla toplanti yaptim. Biz devraldigimizda hastanede toplam 58 koltugumuz vardi.

2021 yili sonuna kadar da 58 koltukla devam ettik. Hoca sayimiz iki katina çikti.

Bakilan hasta sayisi da artti.

58 koltuk sürdü ama bakilan hasta sayisi ve hastanenin geliri artti. 250 bin lira civarinda aylik geliri varken bu rakam 980 bin liraya çikti.

Hizmette genisleme sagladik.

Daha zor islemleri yapabiliyoruz. Cerrahi islemleri basariyla yapabiliyoruz. Hocalar gelip çesitli islemler yapilmaya baslayinca hastalarin talebi daha artti.

Basladigimizda protezde 6 aylik randevu veriliyordu su an randevu süresi 1 aya indi.. Saat 24.00’de sistem açildiginda bir buçuk dakika içerisinde tüm randevular doluyor. Çok fazla talep var. Bu yüzden. ögrencilerimizi hastane bahçesine yaptigimiz barakalara tasidik ve 18 koltuk daha ilave yaptik

. Bu geçen hafta yapildi. Vatandaslarimizin talepleriyle ilgileniyoruz. Önümüzdeki yil ise Dis Hastanesini yaparak kampüs içerisine almak istiyoruz” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Her bir vardiyaya 70-80 arasi temizlik personeli düsüyor”

Hastanelerin temizligi konusunda oldukça hassas olduklarini dile getiren Okumus, “Hastanenin önünde, kafeterya ve çimlerde izmarit ve çöplerin oldugunun fotograflanip sosyal medya ve basina gönderilmesi AFSÜ’yü acitiyor. Sanki bunlarin üzerinde durulmadigi ve ilgilenilmedigi zannediliyor. Bizim 135 bin metrekare kapali alanimiz var. Hastane bunun çok büyük bir kismini olusturuyor.

Toplam 665 hasta odamiz var. 35 ayri klinigimiz var. Toplam 90 poliklinigimiz, 650 adet de tuvaletimiz var.

Temizlik personel sayimiz ise 260. Her bir vardiyada 260 personel çalissa bu iyi bir rakam ancak 3 vardiya var. Her bir vardiyaya 70-80  personeli düsüyor.

Gündüz daha fazla personel çalisiyor. Böyle bakildiginda her bir kata bir temizlik personeli koyabiliyoruz.

Temizlik görevlilerimiz bir tuvaleti temizliyoruz diyorlar, çiktiktan 10 dakika sonra o temizlikten eser olmadigini söylüyor

. Bir gün sosyal medyada bir haber gördük.

Saglik Kafede izmaritler çekilmis.

Hemen arkadaslarima tüm temizlik görevlilerini buraya gönderin dedim. Isteyene video ve fotograflarini gösterebilirim. Saat 11.30’da çimler, betonlar piril piril oldu.

13.30’da ise orada hiç temizlik yapilmamis gibiydi. Vatandas çayini alip seker kagitlarini atiyor, sigara izmaritlerini atiyor.

Halbuki önünde çöp kovasi var. Ben burada sadece vatandaslarimiza degil, kendi ögrencime ve çalisanlarimiza da sesleniyorum.

Burada yanlis bir algi olusmasini istemiyorum. Temizlik kültürümüz ve degerlerimiz ile yasadigimiz çevre ve birimlerin korunmasi ve temiz tutulmasi kültürünün birbirinden ayri tutulmasi gerekmektedir. Çünkü toplum olarak bireysel temizligine dikkat eden, temizlige deger veren bir toplumuz.

Ancak hepimiz mutlaka sahit olmusuzdur ki, önümüzde giden çok lüks bir arabadan camin açilarak sigara izmaritinin pervasizca yola, hatta kendi aracimiza gelecek sekilde atildigini görmüsüzdür.

Buna karsilik köyden geldigi belli olan, belki de üstü-basi yirtik veya eski olmasina ragmen, bohçasindan çikarip yedigi yemegin artiklarini ayri bir posete koyup, tekrar torbasina koyan veya gidip çöp kovasini atan yasli teyze ve amcalarimizi görmüsüzdür.

Iste biz ana-babalarimiz, teyzelerimizin çevreye duyarlilik kültürünü istiyor ve arzu ediyoruz

. Amacimiz vatandaslarimizin temizlik kültürüne söz etmek degildir. Haddimize de degildir

. Biz artik toplum olarak yasadigimiz çevreyi koruma ve temiz tutma kültürünün olusturulmasini istiyoruz.

Bir çöpü bertaraf ederken, yere atarken kirk kez düsünelim ve bu çevreyi, bu Dünyayi baskalari ile paylastigimiz gerçegini unutmayalim istiyoruz.

Bize Finlandiya’ya kongreye gittigimizde öglen yemegi verdiler.

Elimizde çöplerle bekliyoruz. Çöp kovasi aradik. Ama içeride de disarida da bulamadik

. Bir görevliye sorduk. Görevli, ‘Biz sizin çöpünüzü temizlemek zorunda degiliz.

Evinize, otelinize götürün’ dedi. Biz elimizde çöplerle kalakaldik.

Elimize her geçeni neden ortaya atiyoruz? Burasi bizim hastanemiz.

Bizim disimizda baskalari da kullanacak demeliyiz.

Basinimizdan da destek bekliyoruz.Herkesin bu konuda duyarli olmasini umuyoruz” diye konustu. 

Rektör Okumus, yayin sonrasi Gün FM Yönetim Kurulu Baskani Fadime Akar ile görüserek Gün FM’in basarili yayinlarinin devamini diledi.

Akar ise Okumus’a yayin dolayisiyla tesekkür etti. 

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °