Asi olanlar hastaligi hafif atlatiyor

BASHEKIM DURAN ASINIZI MUTLAKA OLUN

Saglik 8.01.2022 09:14:12 0
Asi olanlar hastaligi hafif atlatiyor

Bashekim Duran “Asi olanlar hastaligi hafif atlatiyor, asi olalim.”

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Mehmet Duran, yurt genelinde oldugu gibi Afyonkarahisar'da yükselise geçen korona virüs (Covid-19) vakalari konusunda vatandaslari uyararak, salgin hastaliklar ile bas etmenin en büyük yolunun asi oldugunu hatirlatti.

Yurt genelinde Korona virüs vakalarindaki artis Afyonkarahisar'a da yansirken hastanelerde test için uzun kuyruklar olustugu gözlendi. Korana virüs vakalarindaki artis nedeniyle Afyonkarahisar'daki pandemi servislerinde yogunluk olustu. Test için uzun kuyruklarin olustugu Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde korona virüs belirtisi gösteren vatandaslar hastaneye kostu.

 

Bashekim Dr. Duran, hastanede bir yogunlugun oldugunu belirterek vatandaslari asi olmalari yönünde uyardi.

Dr. Duran, "Ülkemizde oldugu gibi Afyonkarahisar'da da son günlerde vaka sayisinda bir artis var. Buna paralel olarak ta test sayimizda, hastane basvuru sayimizda büyük anlamda bir artis olmakta.

Burada bizim her zaman ki gibi vurguladigimiz sosyal mesafe, maske ve olmazsa olmaz dedigimiz konu asi. Asiyla ilgili tüm toplumun biz yine dikkatini çekmek istiyoruz. Mutlak surette isin çaresinin asi oldugunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Lütfen bu hastaliktan kurtulmak için asi olalim.

Asi olan kisilerde hastaliga yakalananlar olsa bile bu kisiler hastaligi gerçekten hafif atlatiyorlar. Tüm illerde oldugu gibi bizde de bir yogunluk var. Ama biz bununla ilgili gerekli önlemleri aldik, bir sikintimiz yok" dedi.

 

"Yerli asinin gelmesiyle asilanma oraninda ciddi bir artis bekliyoruz"

Yerli asinin Afyonkarahisar'a gelmesiyle asilanma oraninda ciddi bir artis beklediklerini belirten Bashekim Duran, "Yerli asiyla ilgili önümüzdeki hafta gelmezse ondan sonraki hafta gelecegi yönünde bize bilgiler geldi. Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta içerisinde yerli asi Afyonkarahisar ilini de gelecek. Yerli asinin gelmesiyle birlikte ciddi bir asilanma oraninda artisin olacagina inaniyoruz." diye konustu

Afyon HABERI


Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °