2022 YILININ ILK MECLIS TOPLANTISI GERÇEKLESTI

2022 YILININ ILK MECLIS TOPLANTISI GERÇEKLESTI

Gündem 5.01.2022 16:48:15 0
2022 YILININ ILK MECLIS TOPLANTISI GERÇEKLESTI

2022 YILININ ILK MECLIS TOPLANTISI GERÇEKLESTI

 2022 yilinin ilk meclis toplantisi yapildi. Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek baskanliginda yapilan toplantiya pandemi nedeni ile misafir kabul edilmedi. Ocak ayi meclis toplantisinda 69 madde görüsülerek karara baglandi.

 Yeni yilin ilk meclis toplantisinda alinan kararlarin hayirli olmasini dileyen Baskanimiz Zeybek, “2022 yilindan ümitliyiz. Barisin ve sagligin bol oldugu bir yil olmasini temenni ediyoruz. Bugüne kadar pek çok uyumlu çalisma gerçeklestirdik. Hepinize tesekkür ediyorum. 2022 yilinda da uyumlu çalismalar yaparak sehrimize hizmet etmeye, yeni yatirimlar kazandirmaya devam edecegiz” diye konustu.

Belediye Baskanimiz Zeybek’in açilis konusmasi sonrasi, bir önceki toplantiya ait Aralik Ayi Meclis tutanak özetinin oylanmasi ile maddelerin görüsülmesine geçildi. Trafik komisyon raporlarinin oylandigi toplantida 2022 Yilinda isletilecek olan sehir içi toplu tasima hizmeti karsiliginda 01/01/2022 tarihinden itibaren uygulanacak ulasim ücret tarifelerinin belirlenmesi hakkinda Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu da görüsüldü. Oy birligi ile ulasimda yeni ücretler belirlenmis oldu. Tam Kart 2 lira 75 kurus, Ögrenci Kart 2 lira 50 kurus, Kart dolumu 150 TL, Ögrenci Kart Dolumu 115 TL, Nakit binis ücreti ise 3 TL olarak belirlendi.

DENETIM KOMISYONU OLUSTURULDU

              Ayrica isletmelerin kontrolü için Denetim Komisyonu olusturulmasi da görüsüldü. Bu komisyona Semai Kaya, Sükrü Tunçbilek, Irfan Özsandik isimleri önerildi. Komisyon üyeleri için seçime geçildi. Oylama ardindan bu isimlerin denetim komisyonunda görev almasi kabul gördü.

MECLIS’TEN SPORA DESTEK KARARI

          Mecliste görüsülen bir diger konu ise amatör spor kulüplerine destek verilmesi idi. Söz konusu madde oy birligi ile kabul edildi.

ÖN ÖDEMELI SU SAYAÇLARINA FIYAT GÜNCELLEMESI

Belediyemizce satisi yapilan ön ödemeli su sayaci satis bedelleri yeniden belirlendi. Teklif, mecliste görüsülerek karara baglandi. Buna göre ön ödemeli sayaç fiyati 560 TL olarak kabul gördü. 

69 MADDE GÖRÜSÜLEREK KARARA BAGLANDI

Öte yandan mecliste, 01/01/2021-31/12/2021 tarihleri arasinda asfalt, parke ve yol yapim islerinde Belediye Bütçemizden harcanan Yol harcamalarina katilim payinin yoldan yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden alinip, alinmayacagi hakkinda teklif,

Belediyemiz 2020 Yili Sayistay Denetim Raporu hakkinda Meclise bilgi verilmesi hakkinda teklif, belediyemizce satisi yapilan ön ödemeli su sayaci satis bedelinin yeniden belirlenmesi hakkinda teklif, norm kadro Yönetmeligine göre dolu kadro derecelerinde degisiklik yapilmasi hakkinda teklif,

Baris Dal’in Baskan Yardimcisi olarak atandigi hakkinda Meclise bilgi verilmesi hakkinda teklif, Kolsan Insaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketine ait döküm alaninin tarafimizca hafriyat ve insaat yikinti atiklari alani olarak kullanilmasi için sirketle protokol yapilmasina, yapilacak protokolü imzalamak üzere Belediye Baskani Mehmet Zeybek’e yetki verilmesi hakkinda teklif, sözlesmeli olarak çalisan personellerimizin sözlesmelerinin yenilenmesi ve ücretlerinin belirlenmesi hakkindaki teklif görüsülerek karara baglandi.

60’dan fazla maddenin görüsüldügü toplantinin tamamlanmasi ardindan gelecek oturumun gün ve saati belirlendi. Subat ayi meclis toplantisinin 1 Subat Sali günü 18:30’da toplanmasi kararlastirildi.

Afyon HABERI


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °