T.F.B Nihat Özdemir, yeni yil ile birlikte Türk hakemliginde yeni bir dönemin baslayacaginin altini çizdi.

T.F.B Nihat Özdemir, yeni yil ile birlikte Türk hakemliginde yeni bir dönemin baslayacaginin altini çizdi.

Spor 3.01.2022 18:11:00 0
T.F.B  Nihat Özdemir, yeni yil ile birlikte Türk hakemliginde yeni bir dönemin baslayacaginin altini çizdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Nihat Özdemir, yeni yil ile birlikte Türk hakemliginde yeni bir dönemin baslayacaginin altini çizdi.

ISTANBUL (IGFA) - TFF Merkez Hakem Kurulu tarafindan 'Hakem Gelisim Programlari' çerçevesinde, 2-7 Ocak 2022 tarihleri arasinda düzenlenecek 2021-2022 Sezonu MHK Hilmi Ok Kis Semineri'nin resmi açilisi ve FIFA Kokart Töreni Riva'da yapildi.

Törene TFF Baskani Nihat Özdemir, 1. Baskan Vekili Servet Yardimci, Baskan Vekilleri Erhan Kamisli ve Ali Düsmez, Milli Takimlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altintop, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Çaglar ve Ismail Erdem, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardas, Kulüpler Birligi Vakfi ve Trabzonspor Kulübü Baskani Ahmet Agaoglu, Vavacars Fatih Karagümrük Baskani Süleyman Hurma, Çaykur Rizespor Baskani Tahir Kiran, 1. Lig Kulüpler Birligi Dernegi Baskani ve Istanbulspor Baskani Ecmel Faik Sarioglu, 1. Lig Kulüpler Birligi Dernegi Baskan Vekili ve Yilport Samsunspor Baskani Yüksel Yildirim, MHK Baskani Dr. Ferhat Gündogdu ve MHK üyeleri, TFF Temsilciler Kurulu Baskani Dr. Abdurrahman Arici, Dis Iliskiler Kurulu Baskani Ali Güven, hakemler, kulüp yöneticileri ve temsilcilerinin yani sira davetliler katildi.

Hakem Gelisim Programlari çerçevesinde gerçeklestirilen ve hakem, yardimci hakem, gözlemciler ve mentörlerin pandemi dolayisiyla ayri gruplar halinde katilacagi seminerin açilisinda protokol konusmalari gerçeklestirildi.

Toplamda 2.5 yili TFF baskanligi dönemi olmak üzere, yaklasik 7 yildir hakemlerle beraber oldugunu kaydeden Nihat Özdemir, “ Türk hakemliginde yeni yilla birlikte, yeni bir dönem basliyor. Devrim sayilacak bir projeyi futbol ailesi olarak hep beraber hayata geçiriyoruz. Hakemligimizde bilimsel ve teknoloji kullanimina yeni bir anlayis getiriyoruz. Süper Lig ve 1. Lig Kulüpler Birligimiz ile ortaklasa, Türk Futbol Hakemligi Çalisma Grubu olusturduk.

Bu isi, tüm paydaslariyla ve konsensüsle çözmek için ilk defa bu denli genis kapsamli sekilde bir araya geldik. Hakemligin dünyadaki en önemli isimlerinden David Elleray ile danisman olarak anlastik” diye konustu. 

 

HAKEMLIGI EZDIRMEYIN

MHK ve hakemlerin bugüne kadar ki hatalarinin farkinda olduguna dikkat çeken Özdemir, hakemlere seslenerek, “Hatalari da minimuma indirmek için iyi niyetle çalistiklarina yürekten inaniyorum. Insallah, bu isi hep birlikte çözecegiz. Bu yolun sonunda; hayal ettigimiz gibi 'hakemin' en az konusuldugu bir futbol ortamina kavusacagiz, Türk hakemligi Türk futbolunun odak noktasindan ancak bu sekilde çikacaktir. Gelecek sezon Spor Toto 1. Lig'de VAR sistemini hayata geçirecek olmamizi da göz önüne alan Kurulumuz, VAR projesini aralik ayi ile birlikte devreye sokup VAR sertifika sürecini tamamlayan hakemlerimizi AVAR2 olarak sahaya sürmüs durumda. Futbolun en kritik aktörü olarak, maalesef hata krediniz yok denecek kadar da azdir. Azami iyi yönetimler göstermenizi bekliyoruz. Iletisim dilinize mutlaka dikkat edin ama Türk hakemligini sahada ezdirmeyin” dedi. 

 

Törende konusan MHK Baskani Dr. Ferhat Gündogdu ise Süper Lig'in ikinci yarisindaki hedefleriyle ilgili olarak, "Ilk yaridaki eksikliklerimizi, hatalarimizi masaya yatiracagiz. Ölçülebilir ve sonuç almaya yönelik hedeflerimizi bireysel hedeflere çevirerek hakem arkadaslara tevdi edecegiz. Ikinci yarida en büyük hedefimiz, 53 dakika 38 saniye olan topun oyunda kalma süresini artirmak olacaktir. Bu ortalamanin Avrupa'nin ne kadar gerisinde oldugunun hepimiz farkindayiz. Biz sadece üzerimize düseni yapmak istiyoruz." açiklamasinda bulundu.

 

Açilis töreninde yapilan konusmalarin ardindan 2022 yilinda FIFA kokarti takmaya hak kazanan hakemler için düzenlenen FIFA Kokart Töreni gerçeklestirildi.

Törende ilk kez FIFA kokardi takacak olan Zorbay Küçük'e kokartini TFF Baskani Nihat Özdemir takti.

UEFA Elit Kategori'ye yükselen Halil Umut Meler'e ise TFF 1. Baskan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardimci tarafindan bir basari plaketi takdim edildi.

Ayrica Hilmi Ok'un oglu Alparslan Ok'a MHK Baskani Dr. Ferhat Gündogdu tarafindan merhum Hilmi Ok'un anisina bir plaket verildi.

 

Afyon HABERI


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °