ZEYBEK BASKAN’DAN ANS KAMPÜSÜNE ULUSLARARASI YARIS PISTI

ZEYBEK BASKAN’DAN ANS KAMPÜSÜNE ULUSLARARASI YARIS PISTI

Yasam 1.01.2022 15:04:43 0
ZEYBEK BASKAN’DAN ANS KAMPÜSÜNE ULUSLARARASI YARIS PISTI

 

    Afyonkarahisar Belediyesi Türkiye’de ilk defa bir üniversite kampüs alanina uluslararasi standartlarda yaris pisti kazandiriyor. RC araçlarin ulusal ve uluslararasi yarislari bundan böyle sehrimizde yapilacak. Bu amaçla Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakas arasinda “RC Park Toprak Zemin ve Asfalt Zemin Yaris Pisti” protokolü imzalandi.

      Protokol imza törenine AKÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Yilmaz Yalçin, Belediye Baskan Yardimcilarimiz Süleyman Karakus ve Baris Dal, RC Araç Toplulugu Danismani Dr. Ögretim Üyesi Ertugrul Ergün, ZAFER IHA Takimi Danismani Ögr. Grv. Hasan Akkoç, Genel Sekreter Ihsan Ceran, Yapi Isleri Teknik Daire Baskani Ömer Gürcan ile Belediyemiz Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Ihsan Akar katildi.

Belediyemiz tarafindan Ahmet Necdet Sezer Kampüsüne yapilacak olan RC Park Toprak Zemin ve Asfalt Zemin Yaris Pisti; Türkiye’de ilk defa üniversite kampüs alaninda uluslararasi standartlarda yapilacak olup toprak ve asfalt zemin pistlerde 1/5 ve 1/8 ölçekteki RC araçlarin ulusal ve uluslararasi yarislari da yapilabilecek.

“GENÇLIK, GELECEGIMIZDIR”

Protokol imza töreninin ardindan kisa bir açiklamada bulunan Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, sehrimizin uluslararasi yarislara ev sahipligi yaptigini ifade ederek farkli alanlarda da sampiyonalarin düzenlenmesi için imkan sagladiklarini vurguladi.

Pisti kisa sürede tamamlayarak yarislara hazir hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Zeybek Baskan “Gençlik, Gelecegimizdir” sloganiyla farkli aktiviteleri sehrimizi tercih eden üniversite ögrencilerimize sunmaya devam edeceklerini kaydetti.

Yapimina en kisa sürede baslanacak olan pistlerin tamamlanmasiyla Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesinin ortaklasa düzenleyecegi yaris ile RC Park Toprak Zemin ve Asfalt Zemin Yaris Pisti kullanima açilacak.

Afyon HABERI


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °