Gübre fiyatlarinda indirim!

Gübre fiyatlarinda indirim!

Gündem 28.12.2021 15:29:00 0
Gübre fiyatlarinda indirim!

Gübre fiyatlarindaki artislara karsi piyasayi regüle eden Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri, çiftçilerin yaninda oldugunu ve ülkenin gida güvenligine verdigi önemi göstermek üzere kimyevi gübrelerde ton basina 1.100 TL’ye varan indirim yapti.

ANKARA (IGFA) - Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri, döviz kurlarinda geçtigimiz haftalarda yasanan artislari istiraki GÜBRETAS araciligiyla gübre fiyatlarina ayni oranda yansitmayarak piyasayi çiftçi lehine regüle etti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in “Kur Korumali TL Mevduati” açiklamasi öncesinde piyasaya göre ton basina 3 bin 800 TL’ye varan avantajli fiyatlar olusurken, söz konusu durum, döviz kurlarindaki düsüs trendiyle birlikte piyasanin gübre fiyatlarini indirmesinde de en önemli etken oldu.

KIMYEVI GÜBREDE 1.100 TL INDIRIM

Tarim Kredi Kooperatifleri'nden yapilan yazili açiklamada, 158 yillik tecrübesinden aldigi güçle Anadolu’nun her kösesinde çiftçi ile dirsek temasini sürdürürken, Merkez ve 17 bölge birligi, bin 615 kooperatif, 200 hizmet bürosu, her biri kendi sektöründe öncü 19 sirketi ve 800 binden fazla ortagi ile Türkiye’nin en büyük çiftçi kurulusu olarak faaliyetlerine devam ettiginin alti çizildi.

Gübre fiyatlarindaki artislara karsi piyasayi regüle eden Tarim Kredi Kooperatifleri, ülkenin gida güvenligine verdigi önemi ve çiftçilerin yaninda oldugunu bir kez daha gösterdigini söyledi. 25 Aralik itibariyle kimyevi gübrelerde ton basina 1.100 TL’ye varan, yavas salinimli gübreler ile damla sulama ve yaprak gübrelerinde ise ortalama yüzde 20 oraninda indirim yapildigini açiklayan kooperatif, "Bu indirimli fiyatlarla çiftçilerin maliyetlerinin düsürülmesi, tarimda verimliligin ve kalitenin arttirilarak tarimsal üretimin sürdürülebilmesi hedeflendi" denildi.

 

Afyon HABERI


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °