BELEDIYE'DEN MARKETLERE SIKIDENETIM

BELEDIYE'DEN MARKETLERE SIKIDENETIM

Gündem 28.12.2021 16:48:00 0
BELEDIYE

 

Belediyemiz Zabita Müdürlügü ekipleri ve Ticaret Il Müdürlügü denetmenleri sehir genelinde hizmet veren marketlerde denetimde bulundu.Marketlerdeki reyonlari tek tek gezen ekipler, gida ve temel tüketim ürünlerinde olan fiyat artislarindan, raf ve kasa fiyatlari arasindaki uyusmazliga kadar birçok konuda detayli denetimde bulundu.

Fahis fiyat ve yanlis bilgilendirmeye karsi denetimlerde bulunan ekipler hem yerel hem de zincir marketleri tek tek dolasti.

Zabita Müdürümüz Taner Çelik ve Ticaret Il Müdürümüz Ferhat Sümer’in de katildigi denetimlerde fahis fiyat artisli, gramaj eksikligi, son kullanma tarihi ve raf kasa fiyatlari arasindaki uyusmazlik gibi birçok konuda incelemede bulunuldu

. Satilan her türlü ürünün gramaji, fiyat ve irsaliye karsilastirmasi, tüketim tarihi ve diger kurallara uygunluk konularinda inceleme yapan ekipler, döviz kurundaki düsüsün ürün fiyatlarina yansiyip yansimadigini da kontrol etti.

Alisveris sepetine farkli ürünler koyarak kasaya giden ekipler, etiket fiyatlari ile kasadaki fiyatlarin eslesip eslesmedigini karsilastirdi. Etiket ve irsaliyelerde fiyat farkliliklari tespit edildiginde rapor tutularak, Ticaret Bakanliginin ilgili birimlerine gönderiliyor.

“DENETIMLERIMIZ DEVAM EDECEK”

Market alisverisleri esnasinda vatandaslarin herhangi bir magduriyetle karsilasmamalari adina denetimleri siklastirdiklarini belirten Zabita Müdürümüz Taner Çelik; “Pek çok kez denetimde bulunduk, bulunmaya da devam edecegiz. Yerel marketlerimizin vatandaslarimizin yaninda olmasini istiyoruz.

Fahis farki olusan ürünler, raf, kasa fiyatlari, etiketsiz ürünleri denetledik

. Denetimlerimiz devam edecek” dedi.

Ticaret Il Müdürü Ferhat Sümer ise vatandasa yüksek fiyatli ürünleri arastirarak kullanin çagrisinda bulunurken fiyati asiri artan ürünler veya usulsüzlük görüldügünde ALO 175’e sikâyette bulunmalarini istedi.

Afyon HABERI


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °