“Asgari ücret bereketli olsun”i

“Türkiye Avrupa’nin niteliksiz isçi kaynagi olarak kurgulanmistir”

Siyaset 19.12.2021 13:30:13 0
“Asgari ücret bereketli olsun”i

AK Parti’de 2023 seçimlerine teskilati hazirlamak için baslatilan egitim ataginin Afyonkarahisar ayagi Cumartesi günü basladi.

Pazar günü de devam eden egitimlere il ve ilçe yöneticileri basta olmak üzere tüm teskilat mensuplari eksiksiz katildi. Ikin gün boyunca siyasal iletisim ve yeni medya alani basta olmak üzere 10 ders egitim verildi. Programda konusan AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay, Millet ittifakin Cumhurbaskani adayinda PKK terör örgütünün fikrinin alinacagini kaydetti.

 

AK Parti Genel Merkez Ar-Ge ve Egitim Baskanligi’nin düzenledigi Teskilat Akademisi programi için AK Parti Afyonkarahisar Il Baskanligi titizlikle hazirlandi. Egitim programina Ekrem Çelebi, Hulusi Sentürk, Efkan Ala, Ahmet Gündogdu, Zafer Sahin, Serdar Tuncer, Bülent Tüfenkçi, Vehbi Vakkasoglu, Mücahit Yanilmaz, Muhammet Alpkent ve Jülide Sarieroglu katildi.

 

“Asgari ücret bereketli olsun”

 

Programa AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve Ibrahim Yurdunuseven de katildi. Burada bir konusma yapan AK Parti Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay, “2022 yilinda asgari ücretin en alt rakami olarak belirlen 4 bin 250 TL’nin tüm isçi kardeslerimize, asgari ücretten gelir ve damga vergisinin de alinmayacak olmasinin da isverenlerimize hayirli olmasini diliyorum.

AK Parti hükümetlerimiz olarak Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in tensipleri ile çalisanlarimizi fiyat artislari karsisinda ezdirmeme kararliligimizi ortaya koyan yeni asgari ücretin ülkemize ve milletimize bereketli olmasini diliyorum” dedi.

 

“Teskilatlarimizi bilgilendiriyoruz”

 

Uluçay, “Degerli dava arkadaslarim, bu toplantilarimizin asil amaçlarindan bir tanesi; Teskilatimizin mahallesinden ilçesine, ana kademesine, gençlik kollarina ve kadin kollarina kadar olan teskilatla birlikte öncelikli olarak bir araya gelmektir

. Diger amaciysa hükümet ve belediyeler olarak 19 yildan beri yaptigimiz hizmetlerin milletimize daha iyi anlatilabilmesi için hem genel merkezimizle, hem eski bakanlarimizla, milletvekillerimizden olusan ekiple birlikte teskilatimizi bilgilendirme amaciyla bir araya geliyoruz.

Ayni zamanda biz egitim derken sadece hükümet ve belediyelerin yaptiklari degil, birbirinden kiymetli hocalarimizla birlikte motivasyonda bilgilendirmeler, egitimler de yapmak gayesiyle yola çiktigimizi bilmenizi istiyorum.” Ifadelerine yer verdi.

 

“Tek gayemiz üzerimizdeki deli gömlegini çikarmaktir”

 

Uluçay konusmasinda söyle dedi; Degerli yol arkadaslarim öncelikli olarak Türkiye sevdasi olmayan, vatandasin derdiyle dertlenemeyen, Türkiye için, Afyonkarahisar için bir sey yapmanin derdinde degil, kendi kariyer planlari ile merdiven siyaseti yapanlara, kapkaç siyaseti yapip milletin alin terini faize mahkum etmek için millete ragmen çalisanlara, 80 yildir emperyalist dayatmalara gikini çikaramayanlara karsi 2023 seçimlerini kesinlikle biz kazanacagiz. Degerli dava arkadaslarim benim buna dair inancim sonsuzdur.

kte izleyecegiz.

Degerli dava arkadaslarim bugün ekonomide çok çetin bir yola girmis bulunuyoruz.

Bu yolda tek gayemiz; yillar önce üzerimize giydirilen bu deli gömlegini çikarip atmak olacak ama kolay da olmayacak. AK Parti teskilatlari olarak bunun bilincindeyiz ancak her türlü zorluga da gögüs germeye haziriz. Merkez Bankasi’nin 18 Kasim'daki ekonomik görünüm raporunu yazan Sefik Çaliskan’in bir mülakatini sizlerle paylasmak istiyorum.

 

“Mevcut para ve maliye politikasi sorunludur”

 

“Ülkemizin bugünkü para ve maliye politikasi; is adamlarimizi sikintiya sokmak, isçilerimizi issizlige mahkûm etmek ve devletimizi de vergisiz birakmak için kurgulanmistir” diyen Uluçay sözlerine söyle devam etti;

Ülkemizin atmosferi yani para politikasi zehirli, ülkemizin topragi yani maliye politikasi ise batakliktir.

Insanimiz, içinde bulundugu atmosferi normal zannediyor, zemini ise ‘herhalde böyle olur’ diye düsünüyor.

Gerçekte ise para ve maliye politikasi, girisimcimizin kâr etmemesi, insanimizin issiz kalmasi, devletimizin de sürekli borçlanmasi seklinde bilinçli olarak kurgulanmistir. Bu durum ülkemizi; siyasal olarak istikrarsiz, sosyal olarak huzursuz, ekonomik olarak geri, psikolojik olarak gerilimli yapmaktadir.

 

“Türkiye Avrupa’nin niteliksiz isçi kaynagi olarak kurgulanmistir”

 

“Ülkemize adeta deli gömlegi giydirilen bu kurgunun baslangici 1947 Marshall yardimlari ve Sovyetler’in baskisi üzerine Bati Blokuna demir atmamiz ve nihayet 1952 NATO sürecidir” diyen Uluçay “Bu tarihten sonra ülkemiz, askeri ve ekonomik bagimsizligini maalesef kaybetmistir.

Ülkemiz ekonomisi ve insan kaynaklari, tamamen 2. Dünya savasinda yikilan Avrupa’nin ayaga kalkmasina yardimci olacak biçimde, stepne olarak kurgulanmistir.

Avrupa’da gida açigini gidermek için ülkemize tarim makinalari verilirken, bu makinalarin yerli üretimi için birakin fabrika kurmayi, yedek parça üretimine bile izin verilmemistir.

Avrupa gidada yeterli hale gelince, bu alanda destekler kesilmis, bu defa madencilik ve ham madde alaninda ülkemiz kaynaklari kullanilmaya baslanmis ama bir tane bile ileri isleme madencilik tesisi kurulmamistir.

Mevcut sanayi tesislerimiz islemez hale getirilmis, uçak ve otomobil üretim girisimlerimiz engellenmistir. Avrupa maden isini de diger ülkelerle çözünce, bu defa çalisacak insan sikintisi çekmeye baslamis, Türkiye de Avrupa’nin mesleksiz, niteliksiz isçi kaynagi olarak kurgulanmistir” dedi.

 

“Büyük kalkinma hamlesinin önü bu defa kesilmeyecektir”

 

Uluçay, “Ülkemizin siyasi ve ekonomi politigi, ABD tarafindan kendisinin siyasi mandasi, askeri ve ticari pazari; Avrupa’nin da önce ham madde ve insan kaynagi, simdi de sicak para ve ticari pazari olarak tasarlanmistir. 1950’den bu yana siyasilerimizin Sovyet korkusu yüzünden ülke olarak ABD ve Avrupa’nin siyasi ve ekonomik zulmüne katlanmak zorunda kaldik. Her ne hikmetse ülkemizdeki tüm agir sanayi tesisleri de düsman bilinen Sovyetler tarafindan kurulmustur!

Bu deli gömlegi bize 1947’de giydirilmis ve tipik IMF reçetesi olarak nitelenen yüksek faiz, düsük kur olarak karsimiza çikmistir.

Bu sistem artik sonuç vermiyor, sonuç vermeyen sistem de yeni bir sisteme gebedir. Türkiye’nin asirlardir defalarca tesebbüs ettigi ancak her seferinde yarim kalan, hatta geriye giden büyük kalkinma hamlesinin önü insallah bu defa kesilemeyecektir.

Degerli yol arkadaslarim cihan, bir dirilisin sancilarini çekiyor. Allah’in izni ile bilesiniz ki kutlu dogum çok yakindir.

 

“Erdogan milletimizi ekonomik esaretten kurtarmak için mücadele ediyor”

 

Uluçay “Bir baba nasil ki evladini batakliktan kurtarmak için mücadele ediyorsa, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan da Müslüman milletimizi asirlarin ekonomik esaretinden kurtarmak için mücadele ediyor. Saygi duyuyor, sonuna kadar sahip çikiyoruz.

Rabbim güç kuvvet versin, ömrünü de boyu gibi uzun eylesin. Zorlu bir süreçten geçiyoruz ama insallah feraha erecegiz.

Ancak bu günlerde akillarinca bu süreci kendilerine göre firsata çevirmeye kalkan zalimler görüyoruz.

Üç gün önce araç stokçularina operasyonlar basladi, sonra sira bugday, tahil, yag stokçularina gelecek. Ve son vurus da insallah dolar stokçularina olacak

. Karsinizda 1 milyon dolara muhtaç bir ülkenin hükümetleri yok, Recep Tayyip Erdogan liderliginde büyük Türk devleti var ve stokçularin da her biri birer birer bu devletle tanisacaktir. Içinizi ferah tutun degerli dava arkadaslarim. Korkmayin, üzülmeyin, yese kapilmayin. Allah bizimledir.

Bu ülke 19 yildir Recep Tayyip Erdogan’in yönettigi bir ülkedir. Evet, 19 senedir bize bollugu veren devletimize 1 sene dalandim diye yüz çevirecek, küsecek, kirilacak degiliz. Ben sahsim adina nankör olmaktan Allah’a siginirim” dedi.

 

Ittifakin adayinda PKK terör örgütünün fikri alinacak iddiasi

 

PKK ve FETÖ terör örgütlerinin destekledigi bir ittifak oldugunu kaydeden Uluçay sözlerini, “Bu ittifak; Ekonomik geçis sürecini istismar ve sabote ederek seçim yapilmasini talep eden bir ittifaktir. Erken seçim istiyor ama ortak adaylarini dahi belirleyemiyorlar.

Biri çikmis diyor ki ‘efendim adayimizi açiklarsak yipranir, paçavraya çevirip 3 ayda posasini çikarirlar.’ Adama sormazlar mi; Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan 20 senede yipranmiyor da sizin adayiniz niye 3 ayda yipraniyor?

Adayinizi Kandil mi belirleyecek, dis güçler mi? Zira CHP Genel Baskani “ittifak kabul ederse aday olurum” diyor. Peki bu ittifak kim? Bu ittifak HDP, HDP kim PKK terör örgütünün siyasi kanadi.

Öyleyse adayi kim belirleyecek; Elbette PKK terör örgütü. Terör örgütünün talimati ile kabulüne HDP karar verecek.

Demek ki ayaklari üzerine basan bir adaylari bile yok ama tutarsizliktan erken seçim istiyorlar! 9 Seçim kaybedip findigi Urfa’da yetistirenler, düzü varken ters merdivene binenler, olmayan basbakanlik makamini isteyip Mersin’i güneydogunun incisi ilan edenler, Afyonkarahisar’a gelip esnafimizin sekerinin tadini begenmiyor.

Esnafimizin da kantari belindedir, kime nasil davranacagini iyi bilir” ifadeleri ile noktalad

Afyon HABERI


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °