Bahçeli: Kiliçdaroglu'nun adaylik çabasi beyhude

Bahçeli: Kiliçdaroglu'nun adaylik çabasi beyhude

Siyaset 15.12.2021 17:24:00 0
Bahçeli: Kiliçdaroglu

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, CHP lideri Kiliçdaroglu'nun adaylik çabasinin beyhude oldugunu öne sürerek, "Bu sakil zihniyet karar ve irade haysiyetini çoktan yabanci güçlere devretmistir" dedi.

ANKARA (IGFA) - MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, gündeme iliskin yazili açiklamada bulundu. "Zillet Ittifaki’nin meçhul Cumhurbaskani adayi ile siyasi ve ekonomik provokasyonlar” baslikli yazili açiklamada, Bahçeli, "CHP Genel Baskani ne kadar heveslense de, ne ölçüde heyecanlanip iki de bir 'Ittifak kabul ederse cumhurbaskani adayi olmaktan gurur duyarim' dese de çabalari beyhudedir" dedi.

"Zillet ittifakinin ruhu ve ruhsati Türkiye düsmanlarinin eline geçmistir" diyen Bahçeli, "Anlasilan odur ki, cumhurbaskani adayinin hüviyeti çerçevesinde bilinçli ve sistematik bir arayis canli tutulmaktadir.

Isimleri kamuoyunda parlatilan genel baskanlar ve belediye baskanlari ise alttan alta polemikleri kasiyip kamçilamaktadir. Türk milleti böyle bir gergin atmosfere mahkum ve müstahak görülemeyecektir" ifadelerini kullandi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'e Basbakanligi layik görmesi, Aksener'in de Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu'nu ikinci Fatih’e benzetmesine göndermede bulunan Bahçeli, "Yüzünde Rabbi Yesir gördügünü ileri sürmesi birbirine kumpas hazirlayan, birbirinin kuyusunu kazan zillet partilerinin traji komik hallerine ve hezeyana batmis siyasi tükenislerine bariz delildir.

Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’nde fiilen ve hukuken bulunmayan Basbakanlik makamina ittifak ortagini yakistiran ve uygun bulan Kiliçdaroglu hem muhatabiyla alay etmekte, hem de dipsiz bir uçuruma itmektedir.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nde ise alinan terör örgütleriyle irtibat ve iltisaki olan militanlar hakkinda IP Baskani’nin sessiz kalmasi ise bir baska rezalet, islenen suça bir diger ortakliktir.

CHP ile IP’in yabanci büyükelçilerle veda ziyareti bahanesiyle seriye baglanan kuskulu görüsme trafigi Türkiye’nin aleyhine tezahür eden dis tahkim ve destegin bir bakima tescili seklinde ele alinmalidir.

Milli iradeden umudunu kesen bu partilerin yabanci ülkelerin himayesine özlem duymalari gayri milliligin ulastigi hazin boyutlari göstermesi bakimindan ibretliktir. IP’in yöneticileri tarafindan Kiliçdaroglu’na yönelik “kazanamaz, o halde aday olmamali” mesajlari da misilleme siyaset hamleleri seklinde okunmalidir" ifadelerine yer verildi.

 

Afyon HABERI


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °