Çelikbilek, “Kadina yönelik her türlü siddetin ve ayrimciligin karsisindayiz”

Çelikbilek, “Kadina yönelik her türlü siddetin ve ayrimciligin karsisindayiz”

Gündem 5.12.2021 13:12:07 0
Çelikbilek, “Kadina yönelik her türlü siddetin ve ayrimciligin karsisindayiz”

 

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Kadin, Aile, Çocuk ve Engelli Politikalari Komisyon Üyeleri, 5 Aralik Dünya Kadin Haklari Günü nedeniyle Suhut ilçesinde bir araya geldiler. KAÇEP Il Baskan Yardimcisi Av. Nesrin Çelikbilek, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türk toplumunda Türk kadinin statüsünü ve önemine inaniyor ve kadina yönelik her türlü siddetin ve ayrimciligin karsisindayiz” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Aile Kadin ve Engellilerden Sorumlu Il Baskan Yardimcisi Nesrin Çelikbilek ve KAÇEP Üyeleri, MHP Suhut Ilçe Baskanligini, Suhutlu Sehit ve Gaziler Hatira Merkezi’ni, Suhut Atatürk Evi’ni ve Suhut Kadin Kültür Evi’ni ziyaret ettiler. Üyelere Suhut MHP Ilçe Baskani Abdullah Zeybek, Suhut MHP IGM Üyesi Ali Altan, Suhut KAÇEP Sorumlusu Ümran Avsar ve Suhut Kadinlar eslik etti.

“ Türk Kadini milli mücadelede kahramanlik destani yazmistir”

5 Aralik Dünya Kadin Haklari Günü nedeniyle Suhut ilçesinde bulunan Atatürk Evi’nde basin açiklamasi yapan MHP KAÇEP Il Baskan Yardimcisi Av. Nesrin Çelikbilek, “Suhut Atatürk Evi büyük taarruzun son planlarinin yapildigi karargâhtir. 24 Agustos 1922’de Suhut’a gelen ve burada konaklayan Mustafa Kemal Pasa, komutanlari ile görüsüp taarruz ile ilgili son incelemelerini yapmistir ve 25 Agustos’u 26 Agustos’a baglayan gecede buradan taarruzun baslayacagi Kocatepe’ye geçmistir.

Kocatepe’den Türk ordusunun topçu atislariyla baslayan destan Türk ulusunun azim ve kahramanliginin tüm Dünyaya göstermistir.

Burasi Cumhuriyetimizin kazanildigi karargâhtir. Türk kadini, milli mücadeleye tüm varligi ile destek vermis, gerek cephe gerisinde, gerek cephede sonuna kadar savasmistir. Milli mücadelede Türk kadinin gösterdigi kahramanlik, Serife bacilarin, Kara Fatmalarin, Halide Edip’lerin isminde simgelesmistir.

Cumhuriyetimizin kazanilmasinda canini feda eden, emegi geçen tüm kadinlarimizi, kahraman askerlerimizi ve Büyük Atatürk’ü saygi ve minnetle aniyoruz. Atatürk, milli mücadelede kadinlarimizin gösterdigi fedakarligi asla unutmamistir” dedi.

 

“Türk Kadinini hak ettigi noktaya tasimaya kararliyiz”

Milliyetçi Hareket Partisi olarak kadina yönelik her türlü siddetin ve ayrimciligin karsisinda olduklarini da vurgulayan Çelikbilek, “Cumhuriyetle birlikte kadinin erkekle esit bir yurttas olmasi yönünde önemli adimlar atilmis ve bu yönde yasal düzenlemeler yapilmistir.

  5 Aralik 1934’te Anayasamizda ve seçim kanunumuzda yapilan degisikliklerle de Türk kadinlari milletvekili seçme ve seçilme hakkini elde etmislerdir. Ancak halen daha ülkemizde kadinlarin siyasette etkin ve esit temsili saglanamamistir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türk toplumunda Türk kadinin statüsünü ve önemine inaniyor ve her zaman kuvvetle vurguluyoruz

, Kadina yönelik her türlü siddetin ve ayrimciligin karsisindayiz.

Kadinin güçlü olmasi ülkenin güçlü olmasi demektir.

Cumhuriyetimizin kazanildigi bu topraklarda, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ün ‘’Dünya da gördügünüz her sey kadinin eseridir.

’’ Sözünün isiginda onun verdigi haklari ve imkanlari korumaya ve Türk Kadinini sosyal, ekonomik ve siyasal alanda hak ettigi noktaya tasimaya; Milliyetçi Hareket Partisi olarak kararliyiz” diye konustu.

Afyon HABERI


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °