MUCIZE BEBEK PARKHAYAT’TA HAYAT BULDU

MUCIZE BEBEK PARKHAYAT’TA HAYAT BULDU

Saglik 4.12.2021 12:13:00 0
MUCIZE BEBEK PARKHAYAT’TA HAYAT BULDU

Hamileliginin 4.ayinda böbrek yetmezligi teshisi koyulan Hacer Yilmaz tüm riskleri göze alarak bebegini mucize sekilde saglikli olarak dünyaya getirdi.

Geçtigimiz günlerde Afyonkarahisar’da yasayan ve ögretmenlik yapan Hacer Yilmaz’a (25) hamileliginin 4. ayinda yapilan tahlil ve tetkikler sonucu böbrek yetmezligi teshisi konuldu.

Mucize dogum ile ilgili konusan Hacer Yilmaz “Hastaligim geçmisten beri varmis fakat hamileligimden dolayi ilerledigini ögrendik

. Ankara’ya gittigimde yapilan biyopsiler sonucu bebegi almamiz gerekli, bebegin yasamasi çok zor, devam etmemiz senin için çok riskli olur dediler.

Fakat ben kararimi vermistim. Bebegimi dünyaya getirmek istedim.

Sonrasinda PARKHAYAT hastanesi Diyaliz merkezinde böbrek yetmezligi için diyalize girmeye basladim.

Rutin olarak doktorum Kadin dogum uzmani Prof.Dr. Gülengül Köken kontrollerimi yapti. Hastane çalisanlari, simdiye kadarki bebegi olacak ilk diyaliz hastasi oldugum için ayrica özen gösterip yardimci oldular.

Ardindan hamileligimin 32.haftasinda rutin kontrol için hastaneye geldigimde bebegin dogmak üzere oldugunu ve durumunun çok tehlikeli oldugunu ögrendik. Hemen karar verdik ve bebegim 1 kilo 370 gram olarak hamileligimin 32.haftasinda saglikli olarak dünyaya geldi. 25 günlük yenidogan yogunbakim süreci sonrasinda saglikli olarak taburcu olduk.

Bu süreçte bana desteklerini esirgemeyen basta doktorum Gülengül hanima, özellikle Diyaliz merkezinde çalisan ve PARKHAYAT hastanesinde çalisan tüm personele çok tesekkür ederim.”dedi.

Afyon HABERI


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °