DÜNYANIN EN PAHALI SEHIRLERI BELLI OLDU

DÜNYANIN EN PAHALI SEHIRLERI BELLI OLDU

Ekonomi 3.12.2021 16:40:50 0
DÜNYANIN EN PAHALI SEHIRLERI BELLI OLDU

DÜNYANIN EN PAHALI SEHIRLERI BELLI OLDU

2021 yili dünya yasam maliyeti endeksi belli olurken, dünyanin en pahali sehri ilk kez Israil’den Tel Aviv oldu.

Dünyanin en pahali ilk 20 sehri siralamasinin büyük çogunlugununAvrupa ve Asya ülkelerinden olustugu kaydedildi.

Ajans Press’in, Economist Intelligence Unit (EIU) verilerinden elde ettigi bilgilere göre, dünyanin en pahali sehri ilk kez Israil’in Tel Aviv sehri oldu. Listede Avrupa ve Asya sehirleri hakimiyeti sürerken 173 sehrin baz alindigi görüldü.

Böylelikle ikinci sirada Paris (Fransa), üçüncü sirada Singapur, dördüncü sirada Zürih (Isviçre), besinci sirada ise Hong Kong’un yer aldigi gözlendi. Ilk 10’da yer alan diger sehirler ise sirasiyla New York (ABD), Cenevre (Isviçre), Kopenhag (Danimarka), Los Angeles (ABD), Osaka (Japonya) oldu

. Daha önceki yillarda farkli arastirma sirketlerinin yaptigi arastirmalara bakildiginda da genellikle en pahali olma özelligini Isviçre’nin tasidigi gözlendi. Kuzey Amerika ve Çin sehirleri nispeten orta fiyatli olmaya devam ederken, en ucuz sehirler çogunlukla Orta Dogu, Afrika ve Asya’nin fakir bölgeleri olarak kayitlara geçti.

HAYAT PAHALILIGI HABERLERE DE YANSIDI

Medya takip kurumu Ajans Press, hayat pahaliligi ile alakali medyaya yansiyan haber adetlerini inceledi.

 Ajans Press’in yazili basin ve web mecralarinda gerçeklestirdigi arsiv incelemesine göre, bu yil pahalilik basligi altinda medyaya 29 bin 448 haber yansidigi tespit edildi.

Türkiye’de bu yil pahalilik konusunda ulasim, otomotiv, kira, akaryakit, kiyafet, market ve ekmek fiyatlari basi çekerken bu basliklar altinda medyaya 621 bin 309 haber yansidi. Kurlarda yasanan artislar ise medyanin bir numarali gündem maddesini olusturdu.

Afyon HABERI


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °