SEVGI VARSA ENGEL YOKTUR

SEVGI VARSA ENGEL YOKTUR

Gündem 3.12.2021 15:21:00 0
SEVGI VARSA ENGEL YOKTUR

Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Valiligi ev sahipliginde düzenlenen 3 Aralik Dünya Engelliler Günü programina katildi. Il protokolünün tam katilim sagladigi programda engelliler gününün farkindalik olusturmasi adina özel bir gün olduguna dikkat çekildi.

ENGELSIZ GASTRONOMI VE TERAPI MERKEZI MÜJDESI

 3 Aralik Dünya Engelliler Günü kapsaminda Korel Otel’de program düzenlendi. Programa katilim saglayan Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, sehrimizde yasayan engelli bireylere müjde verdi.

Baskanimiz Zeybek 3 Aralik’in engellilerin haklari ve yasam standartlarinin gelistirilmesi, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkindaligin artirilmasi açisindan anlamli bir gün oldugunu belirterek söyle konustu; “

Engellilik bir ayip degildir, bizleri yaratan Allah bu sekilde takdir buyurmus imtihan ediyor olabilir.

Engelli olmayacagiz diye bir garantimiz yok. Hepimiz birer engelli adayiyiz.

Bizlere düsen görev kardeslerimizin hayatini kolaylastirici isler yapmaktir.

Bu kapsamda kaldirim taslarini yeniden düzenliyoruz, rampalar yapiyoruz.

Yollara engelli bireylerimiz için sari seritler çekiyoruz.

Engelli bireylerimizi topluma kazandirmak ve sosyal hayatlarini daha da aktiflestirmek adina onlar için özel Engelsiz Gastronomi ve Terapi Merkezi yapiyoruz. Kisa zamanda da hizmetinize sunacagiz

. Bu merkezde engelli bireylerimizin istihdami da saglanacak, onlar için yeni bir is ve aktivite sahasi olusturup, kurslar ve aktivitelerden yararlanabilecekler. Sevgi var ise engel yoktur düsüncesi ile bu programin farkindalik olusturmasini temenni ederek, sizlere saglikli ve mutlu bir yasam diliyorum.” diye konustu.

ZEYBEK BASKANDAN KRAVAT HEDIYESI

 Baskanimiz Mehmet Zeybek, konusmasinin ardindan tüm masalari tek tek dolasarak engelli bireylerle yakindan ilgilendi

Kravatini begenen engelli bireye Baskanimiz Zeybek, günün anisina kravatini hediye etti. Baskanimiz Zeybek, engelli bireylerle bol bol fotograf çektirerek, sohbet etti.

GÖNÜLLERI MEST ETTILER

Afyonkarahisar’in gururu down sendromlu milli atlet Münevvere Yilmaz’in da katildigi programda Il Müftüsü Sinan Kazanci tarafindan "Islam'in engellilere bakisi ve sagladigi kolayliklar" konulu bilgiler paylasilirken, din görevlileri de tasavvuf müzigi eserlerini icra etti.

Engelli vatandaslari temsilen konusan Kübra Saltik ise engelli bireylerin toplumdan beklentilerine iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Program, protokolün engelli bireylere hediye takdimiyle sona erdi.

Afyon HABERI


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °