Kocatepe Spor Kompleksi Çigiltepe Spor Salonunda özel sporcularimiz için 3 Aralik Uluslararasi Engelliler Günü programi Düzenlendi

Kocatepe Spor Kompleksi Çigiltepe Spor Salonunda özel sporcularimiz için 3 Aralik Uluslararasi Engelliler Günü programi Düzenlendi.

Spor 3.12.2021 11:19:39 0
Kocatepe Spor Kompleksi Çigiltepe Spor Salonunda özel sporcularimiz için 3 Aralik Uluslararasi Engelliler Günü programi Düzenlendi

Birlesmis Milletler tarafindan engellilerin toplumsal yasama tam ve diger bireylerle esit katilim saglanmalarina iliskin çalismalar yürütülmüstür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarina dikkat çekmek ve onlari daha iyi anlayabilmek için 3 Aralik, 'Uluslararasi Engelliler Günü' olarak ilan edilmistir.

Ülkemizde de çesitli etkinlikler düzenlenerek egitim, saglik, çalisma hayati gibi alanlarda firsat esitligi saglanmasi ve farkliliklara saygi gösterilmesi, mekânsal erisim yaninda teknoloji ve bilgiye erisimin bu bireyler için ne kadar önemli olduguna dikkat çekilerek toplumsal farkindalik olusturulmasi amaçlanmistir. 

 

Kocatepe Spor Kompleksi Çigiltepe Spor Salonunda özel sporcularimiz için organize edilen ve 3 Aralik Uluslararasi Engelliler Günü nedeniyle Afyonkarahisar Valiligi'nin himayesinde bir program yapildi.

Gerçeklestirilen programa Afyonkarahisar Vali Yardimcisi Ömer TEKES, Sivil Toplum Iliskiler Il Müdürü Abdurrahman ÖZDILEKLER, Nüfus ve Vatandaslik Il Müdürü Erkan TANYERI ve Gençlik Hizmetleri Müdürümüz Ahmet ERTÜRK katilim sagladi.

 

Programda Afyonkarahisar Özel Sporcular ve Mor Beyaz Gençlik ve Spor kulübünün özel sporculari yeteneklerini sergilediler. Saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin ardindan Slayt gösterisi yapildi. Voleybol sporcusu Ayten Selanik siirini okudu.

Özel sporcularimiz müzik alanindaki yeteneklerini mini bir konserle sergilediler.

Basketbol sporcusu Ramazan KOÇ  siirini okudu. Afyonkarahisar Özel sporcular, Afyonkarahisar Mor Beyaz ve  Sandikli Özçinar Gençlik ve Spor kulüpleri Bocce karsilasmasi yaptilar.  Milli sporcu Münevvere YILMAZ ve antrenörü Oguz ÖZAVAR'in Kafkas gösterisiyle program sonlandi. 

 

Unutmayalim ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yasam kosullarini beraberinde getirmekte ve onlarin yasadigi sorunlarla bas etmeleri sürecinde bizlere görevler düsmektedir. Bu nedenle her alanda onlarin yasamlarini kolaylastirmak, yilin her günü onlari anlamak için her gün birlikte çalisalim.

 

Hosgörü, sevgi ve saygiyla daha güçlü bir ülkede hep birlikte yasami kucaklayalim.

Afyon HABERI


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °