SANDIKLILI KADINLAR ANKARA’DA AYAKTA ALKISLANDI

SANDIKLILI KADINLAR ANKARA’DA AYAKTA ALKISLANDI

Kültür-Sanat 2.12.2021 16:13:00 0
SANDIKLILI KADINLAR ANKARA’DA AYAKTA ALKISLANDI

Sandikli Gönüllü Hanimlar Dernegi üyeleri, “Sandikli Kültüründen Seçmeler” adli tiyatro oyunuyla Ankara’da sahne aldi.

Içisleri Bakanligi destekli “Perde Güçlü Kadinlar Için Açiliyor” projesi kapsaminda hazirlanan “Sandikli Kültüründen Seçmeler” adli tiyatro oyunu, Ankara Nazim Hikmet Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Projeye Sandikli Kaymakamligi ve Sandikli Belediyesi de destek verdi.

Oyun, Ankara’da Yenimahalle Belediye Baskanligi’nin katkilariyla sahnelendi.

Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar ve çok sayida davetlinin katildigi oyunda, Afyonkarahisar’in Sandikli ilçesindeki yöresel kültürel degerleri, komedi unsurlari ve tiyatro diliyle seyirciye aktarildi. Seyirciler tarafindan çok begenilen oyun, dakikalarca ayakta alkislandi.

Proje egitmenligini Tiyatro Yönetmeni Seyhun Sertan’in üstlendigi oyunda Ayse Aycan, Aysin Erkalan, Büsra Kalçin, Dilek Kalçin, Fadime Yanmaz, Fulya Bolcal, Hacer Sümer, Hatice Poyraz, Kadriye Yaman, Nazik Çavus, Nese Erdem, Nursel Kalçin, Raziye Aktürk, Raziye Karadas, Sila Onuk ve Zehra Öztürk görev aldi.

Dernek Baskani Fulya Bolcal, yaptigi açiklamada, üyelerinin tiyatroyu çok sevdigini ve ögrenmek için yogun çaba sarf ettigini belirtti. Içisleri Bakanligi tarafindan desteklenen “Perde Güçlü Kadinlar için Açiliyor” projesi sayesinde artik sahnede olduklarini aktaran Bolcal, sunlari kaydetti:

“Sandikli Kültüründen Seçmeler” adli oyunumuzu 13 Kasim’da Eskisehir Zübeyde Hanim Kültür Merkezinde oynadik

. Ayakta alkislanan, çok begenilen oyunumuzu, 27 Kasim’da da Ankara Nazim Hikmet Kültür Merkezi Yildiz Kenter salonunda yine kahkahalarla ve bol alkisla bize eslik eden seyircilerimize sunduk. Perde güçlü kadinlar için açildi.

Oyunlarimizi dedelerimizden, ninelerimizden dinleyip kaleme aldik. Kültürel mirasimiza sahip çikmakla kalmayip, geçmisten gelecege uzattigimiz bu köprü ile gençlerimize birer umut isigi; yaslilarimiza da hos bir sada biraktik.

Bize bu yolda destek veren Sandikli Kaymakamligi’na, Sandikli Belediyesi’ne, Yenimahalle Belediyesi’ne, Tepebasi Belediyesi’ne, Egitmenimiz Sayin Seyhun Sertan’a ve alkislariyla bize güç veren seyircilerimize, ekibimizde görev alan üyelerimizin fedakar ailelerine sonsuz tesekkürlerimizi sunariz.”

Tiyatro Egitmeni ve Yönetmen Seyhun Sertan da, Sandikli Gönüllü Hanimlar Dernegi’nin degerli çalismalar yaptigini belirterek; “Gelecegimizi geçmisten aldigimiz mirasla insa ediyoruz.

Dernek üyeleri, geçmisten beslendigi kültürü tiyatro diliyle seyirciye aktararak geçmisle gelecek arasinda bir köprü kuruyor.

Bunu yaparken, hem güldürmeyi hem de düsündürmeyi ihmal etmiyor. Görev alan kadinlarimizin hepsi de bin bir zorluga ragmen tüm çalismalara kosa kosa geldiler. Kendilerini ve onlarla birlikte ayni heyecani paylasarak destek veren degerli ailelerini kutluyorum.

Son olarak ‘Kadin Varsa Hayat Var’ demek istiyorum” ifadesini kullandi.

 

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °