Afyonkarahisar Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kuruculari ziyaret

Afyonkarahisar Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kuruculari ziyaret

Gündem 30.11.2021 16:58:00 0
Afyonkarahisar Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kuruculari ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki makaminda Afyonkarahisar Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezleri Kurucularini agirladi.

Afyonkarahisar Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kuruculari, MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’i Meclis’te ziyaret etti. Ziyarette, Kardelen Kaya Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kuruculari Hasan Kaya ve Hatice Kaya, Çay Doruk Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Ecel Seçer, Can Yetkin Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Gürcan Sensoy, Degisim Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Volkan Avci, Vefa Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Mustafa Aladas ve Dinar Renk Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Burak Mehmet Öztürk, sorunlarini ve taleplerini ilettiler.

 

“Taleplerini takip ederek kurumlarda yasanan problemler için destek olacagim”

Afyonkarahisar Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucularina ziyaretten dolayi tesekkür eden Milletvekili Taytak, “Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, özel egitime gereksinimi olan bireylerin gelisim özelliklerini, egitim durumlarini ve egitim gereksinimlerine göre bireysel ya da grup egitimi veren yerlerdir.

Özel egitimin en temel amaçlarindan biri de engelli bireylerin bagimsiz yasam becerilerini desteklemek ve bireylerin sosyallesmelerini saglamaktir. Insan dogumundan itibaren varligini bir toplum içinde bulur.

Toplumdaki her birey gibi, engelli bireyler için de egitim ve rehabilitasyon olanaklarinin saglanmasi önemlidir.

Özel egitim sektörü günümüzde 425.000 engelli bireyin egitim aldigi, 47.000 personelin istihdam edildigi, 800.000 engelli bireyin de rehabilitasyon sürecini basariyla tamamlayarak topluma kazandirildigi model ile örnek bir modele dönüstürülmüstür.

Taleplerini takip ederek kurumlarda yasanan problemler için destek olacagim” dedi.

Afyon HABERI


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °