“AK PARTI SOSYAL MEDYADA DA EN GÜÇLÜ ETKI IMKANINA SAHIP”

“AK PARTI SOSYAL MEDYADA DA EN GÜÇLÜ ETKI IMKANINA SAHIP”

Siyaset 27.11.2021 17:03:00 0
“AK PARTI SOSYAL MEDYADA DA EN GÜÇLÜ ETKI IMKANINA SAHIP”

“AK PARTI SOSYAL MEDYADA DA EN GÜÇLÜ ETKI IMKANINA SAHIP”

 

AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari MKYK Tanitim Medya Baskan Yardimcilari, AK Parti Afyonkarahisar Il Kadin Kollari Baskanligi tarafindan düzenlenen “Sosyal Medya Stratejileri” konulu bir toplantiya katildi. Toplantida konusan Il Kadin Kollari Baskani Ferda Ertürk, AK Parti’nin sosyal medyada da en güçlü etki imkanina sahip oldugunu söyledi.

 

AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari MKYK Tanitim Medya Baskan Yardimcilari Tugba Erden ve Derya Öztekin “Sosyal medya stratejileri” basligi altinda AK Parti Afyonkarahisar Il Kadin Kollari Yönetimi, Ilçe Kadin Kollari Baskanlari, ilçe Tanitim ve Medya Birim Baskanlarina sunum yaptilar.

 

Kirlilige yönelik bilgiler verdiler

 

Ilginin yogun oldugu toplantida bir konusma yapan AK Parti Afyonkarahisar Il Kadin Kollari Baskani Ferda Ertürk, AK Parti Kadin Kollari Teskilatlarinin sosyal medyadaki bilgi kirliligine yönelik nasil bir pozisyon alacagi konusunda bilgi verdi.

 

“En güçlü etki imkanina sahibiz”

 

Yüz yüze iliskiler kadar, sosyal medya alaninin da çok önemli oldugunu kaydeden Kadin Kollari Baskani Ferda Ertürk, “AK Parti Teskilatlari Türkiye'nin en çok üye sayisina sahip, en yaygin teskilatlardir.

Bu teskilat aginda, en güçlü etki imkânlarina sahibiz

. Partimiz sosyal medyayi da en güçlü sekilde kullaniyor ancak son zamanlarda artan ve huzuru sabote edecek noktaya kadar gelen yalan ve dezenformasyona ugramis haberler hepimizi rahatsiz ediyor. Sosyal medyada çikarilan birçok iddianin teyide muhtaç haberler oldugu asikardir.

Bu baglamda bizler de teyit edilmemis bilgiler üzerinden yapilan ve insanlarin algilarini yönetmeye yönelik olan haberleri elbette dikkate almayacagiz. Bunlar genelde süslenmis yalanlarla dogrudan sinir uçlarina yönelik çalismalar olarak öne çikar. Bunlar görüldügünde huzuru saboteye yönelik bir paylasim oldugu anlasilmalidir” dedi.

 

“Dogru bilgiye ulasmak için çaba sarfetmek gerekiyor”

 

AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari MKYK Tanitim Medya Baskan Yardimcisi Tugba Erden de konusmasinda “Gün geçtikçe düne göre çok daha yayginlasan sosyal medya kullanimi, toplumdaki her bireye düsüncelerini paylasabilme imkani veriyor

. Bunu pozitif ve lehimize bir durum olarak görsek de; manipüle edici, provoke edici, yalan ve yaniltici bilginin yayilmasi açisindan bakildiginda durum pek de iç açici degil! Çünkü bazen karsi taraf düsüncelerine yalan katip servis edebiliyor.

Sosyal medya alani bilgi açisindan daha hizli erisim saglama imkani veriyor olsa da genel toplum kurallarina uyulmasi konusunda maalesef ideolojik hastaliga tutulmuslarin eksikleri oldugunu ifade etmeliyim.

Yalan haberle mücadelenin temel tasi, her ne olursa olsun bilgiye kolayca ulasmaya çalismak degil, ‘dogru ve güvenilir bilgiye’ ulasmak için çaba sarfetmektir” ifadelerini kullandi.

 

Tersinden görsel arama tavsiyesinde bulundu

 

AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari MKYK Tanitim Medya Baskan Yardimcisi Derya Öztekin de yaptigi konusmada “Bu yeni nesil medya ile artik bilgiye ulasmak çok kolay ama bunun dogrulugunu teyit etmek hepimizin görevidir. Çünkü burasi kuralsizligin hakim oldugu bir alandir

. Bu yüzden genel toplumsal kabullerin disinda hareket edilmesi bazi sorunlari da birlikte getiriyor.

Bunlara ilaveten yapilmis bir paylasimi gördügünüzde genel bir arastirma yaparak ve ulasilan bilgileri en az 3 farkli güvenilir kaynaktan teyit etmek durumundasiniz. Dogru bilgiye ulasmanin olmazsa olmazini teyit olusturuyor.

Örnegin, TinEye ve Google Tersinden Görsel Arama araçlari ile bir fotografin ne zamana ait oldugu ve daha önce yayinlanip yayinlanmadigi bilgisine erismek mümkün” ifadelerine yer verdi.

 

Toplanti soru-cevap seklinde devam etti.

Afyon HABERI


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °