ULUÇAY’DAN MUHALEFETE FAIZ CEVABI; YÜSELINCE ALT GELIR GRUBU DEGIL PARA BARONLARI KAZANIYOR

ULUÇAY’DAN MUHALEFETE FAIZ CEVABI; YÜSELINCE ALT GELIR GRUBU DEGIL PARA BARONLARI KAZANIYOR

Gündem 25.11.2021 15:01:00 0
ULUÇAY’DAN MUHALEFETE FAIZ CEVABI; YÜSELINCE ALT GELIR GRUBU DEGIL PARA BARONLARI KAZANIYOR

ULUÇAY’DAN MUHALEFETE FAIZ CEVABI; YÜSELINCE ALT GELIR GRUBU DEGIL PARA BARONLARI KAZANIYOR

 

AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay düzenledigi basin toplantisinda gündemi degerlendirdi.

Uluçay, “Türkiye sicak paraya dayali ekonomi sisteminden üretime dayali ekonomi sistemine geçmis ve bu yolda kararli adimlarla ilerlemektedir” derken muhalefetin faizi yükseltme çagrilarina da “faizi yükseltince alt gelir grubu degil, para baronlari kazaniyor” dedi. Uluçay Kiliçdaroglu’nun helallik çagrilarina da ikna odalarinin mimari Nur Serter üzerinden yanit verdi.

 

AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay gündemi degerlendirdi. Toplantiya Tanitim Medya Baskani Yakup Yilmaz, Il Kadin Kollari Baskani Ferda Ertürk, Gençlik Kollari Baskani Ethem Karahan ve Merkez Ilçe Baskani Ziya Coskun Karadeniz katildi.

 

Ögretmenleri unutmadi

 

Uluçay sözlerine, “Öncelikli olarak dünyanin en kutsal vazifesini yapan tüm ögretmenlerimin geçmis ögretmenler gününü cani gönülden kutlar, görevlerinde muvaffakiyetler dilerim” diyerek basladi.

 

“20 yillik tecrübe ile bu sikintilarin üstesinden gelecegiz”

 

Uluçay Türkiye’nin sicak paraya dayali ekonomi sisteminden üretime dayali ekonomi sistemine geçtigini kaydederek hükümetin bu yolda kararli adimlarla ilerlemekte oldugunu söyledi. Uluçay, “Türkiye ekonomisinin sürekli elestirildigi bir dönemden bahsediyoruz.

Elbette sikintilarimiz var ama sebebi küresel ekonominin ülkemize yansimalaridir.

Elbette hükümetimiz 20 yillik tecrübesi ile bu sikintilarin üstesinden gelecek ve daha müreffeh bir gelecege yürüyecegiz.

Degerli basin mensuplari biz bir yandan sikinti yasarken bir yandan da içinde bulundugumuz yil içerisinde ekonomik olarak büyük destanlar yazdik.

Türkiye’nin yatirim yapilabilir ülke notunu 5 kademe asagida tutan Moody’s bile bu hiza dayanamadi, 2021’de %9 büyümeye onay verdi. Avrupa Kalkinma Bankasi da ayni rakami ilan etti.

Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan çitayi bir kademe daha yükseltti, ‘Türkiye’nin 2021’de yatirim, üretim, ihracat, istihdam temelleri üzerinde çift haneli büyüyecek, felaket tellallari kahrolacak’ dedigini söyledi.

 

“Cumhurbaskanligi hükümet sistemi ile büyümede dünya lideri bir ülke olduk”

 

Uluçay konusmasinda “Bahçesehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Arastirmalar Merkezi (BETAM) üçüncü çeyrekte büyümenin yüzde 5,6 son çeyrekte bir sürpriz olmamasi durumunda büyümenin yüzde 10 civarinda olacagini tahmin etti...

Türkiye ihracatla büyüyor. Bu rakam 10 ayda sanayi ihracati 138 milyar dolara dayanarak tarihî zirveye ulasti. Ülkemiz artik bu konuda zincirlerini kirdi. Mobilya da ihracatta miktar bazinda 4’üncü büyük pazar oldu. 9 ayda yurt disina 3 milyar dolarlik ürün sattik.

Demir çelikte 200 ülkeye ihracat gerçeklestiren sektör, yili 15 milyar dolarlik yurt disi satisiyla tamamlayacak. Gemi insasinda Türk tersaneleri, özel amaçli gemi insasinda dünya lideri. Ilk yüzer enerji gemisi, ilk LNG’li römorkör, en büyük balik gemisi onlarin imzasini tasiyor. Türkiye düz camda Avrupa 1’incisi, dünya 5’incisi. Cam ev esyasinda Avrupa 2’ncisi, dünya 3’üncüsü. Sektörü 7 büyük, 12 bin KOBI sirtliyor. Kimya konusunda ise en hizli büyüyen sektörlerden.

Yatirimlar hizli artiyor, 9 ayda 18,2 milyar dolar ihracat yapildi.

Dünyada makine halisinin yüzde 40’ini Türkiye üretiyor. Hafif ticari otomotivde Ispanya’dan sonra Avrupa’nin en büyük üretim yapan ülkesiyiz.

.. Dünyanin dogustan elektrikli ilk SUV'u 2022 sonunda banttan inecek. Beyaz esya konusunda Çin’den sonra dünyanin en büyük, Avrupa’nin ise lider üreticisiyiz... Savunma sanayinde net ithalatçi iken net ihracatçi olduk.

IHA ve SIHA’lar dünyaya parmak isirtiyor. Bayraktar TB2 SIHA ihraç edilen ülke sayisi 13'e ulasti. Yili 3 milyar dolarlik ihracatla tamamlayacak... 9 aylik ihracati 17 milyar dolari asan makine sektörünün yil sonu hedefi 23 milyar dolar.

Çimento üretim kapasitesiyle dünyada 5’inci, Avrupa’da 1’inci siradayiz.

Seramik ile Avrupa’nin en büyük kapasitesine sahibiz. Ihracatimiza da yüzde 82 katma deger sagliyor... Ev tekstilinde dünyanin en büyük dördüncü ihracatçisiyiz. Ilaçta toplam ihracatta payini ilk kez yüzde 1’in üstüne çikardik.

Klinik arastirmada, Türkiye bölgesinin lideri. Iklimlendirme yatirimlari konusunda da Avrupa’nin en büyük üretim gücüne sahibiz.

Radyatör ve havlupan ihracatinda lider ihracatçiyiz. Endüstriyel mutfakta ihracatta ilk 8 arasindayiz.

Madencilikte dünyadaki 90 madenin 60’i Türkiye’de üretiliyor.

.. Maden çesitliliginde 132 ülke arasinda ilk 10’da yer aliyor. Dogal tasta yüzde 33 pazar payina sahibiz. Büyümede dünyada lider ülke böyle olduk... Degerli basin mensuplari bu tablo "Cumhurbaskanligi Hükûmet Sistemi"nin eseridir.

Pazar buldu, güven verdi, destek sagladi, eser ortada” ifadelerine yer verdi.

 

“Faiz yükselince asgari ücretli mi kazaniyor? Hayir! Para baronlari kazaniyor, muhalefet de bunu istiyor”

 

Faizin düsürülmesi konusuna da deginen Uluçay söyle dedi; 20 yildir bu ülkeyi yöneten Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan faizin düsürüldügünde dolarin yükselecegini bilmiyor ama bizim en son iktidara geldiklerinde 24 bankayi hortumlatan, IMF ile otel odalarinda gizli gizli görüsürken basilanlar biliyor öyle mi? Bunlar bize ne diyor; Faizi yükselt diyor. Peki faizi yükseltince kim para kazaniyor?

Asgari ücretli mi kazaniyor, memur mu kazaniyor, emekli mi kazaniyor, esnaflar mi kazaniyor? Hayir Türkiye’yi yillardir sömüren para babalari kazaniyor.

Merkez Bankasi eski baskanlarindan Yaman Törüner, 2007 yili Haziran ayinda Milliyet'teki yazisinda "Yabancilar bizden aldiklari 112 milyar dolarin, 80 milyar dolarini Hazinemize ve borsamiza sicak para olarak yatirir;

bizim paramizla havadan yüzde 22 faiz alirlar” diyor. Simdi burada kazanan kim oluyor?

Para baronlari. Adamlar hem faizden hem de kurdan kazaniyor. Kapitalist sistemin bize önerisi budur. Hani o bagimsiz Merkez Bankasi Baskanligi yapmis kisinin söylemiyle iktidar giderse iki puan düser diyenler bu sistemi savunuyor. Yabancilar gelirken yüksek faiz alsin istiyor, giderken de kurdan alsin istiyorlar.

Bize muhalefetin ve kapitalist sistemin önerisi bu

. Evet muhalefet, yabancilar kazansin, ülkemizin parasini onlar alsin, ülkemiz kayba ugrasin istiyor. Istedikleri sey; alt gelir grubuna kazanç saglayacak bir sey degil, üst gelir grubuna kaymakli kazanç saglayacak bir sistem.

Bunlar Merkez Bankasinin sözde bagimsizligini savunurken özde para baronlarinin gelirlerini savunuyor. Bizdeki muhalefet maalesef budur.

Faizin düsürülmesiyle; Enflasyon düser, sirketler düsük faiz borçlanmalari sayesinde yatirimlarini artirir, insanlarin yatirim ve girisim cesaretleri artar.

Sanayi yatirimlari artar, ekonomi sahlanir.

Banka kredileri alanlar borçlarini rahat öder. Degerli basin mensuplari Gezi’den önce bu ülkede dolar: 1.70, faiz: 4.61, enflasyon: 6.1, borsa rekor üstüne rekor kiriyordu. Issizlik tek haneydi. Bu muhalefet o dönem hükümetimizi takdir mi etti? Elbette hayir.

Türkiye'ye milyarlarca dolar zarar verenlere destek oldular. Dertleri hiçbir zaman vatandasin ekonomisi olmadi. Dün de, bugün de…

 

“Döviz son 19 yilda 6,5 kat, 1981-2001 arasi 11 bin kat artti”

 

Türkiye’nin ihracatta rekor üstüne rekor kirdigini vurgulayan Uluçay, “Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in dolarin son dönemlerdeki spekülatif artisi nedeniyle hedef alinmasi kasitli bir girisimdir.

Hafiza-i beser, nisyan ile maluldür. Son 19 yilda dolar TL

unun 5 Nisan kararlariyla 1 dolar 40 bin lira oldu. Kisa süreli koalisyonlar ve 2001 krizi sonucunda kur 1,5 milyon liraya bile çikti. Oysa bugün yasananlar tamamen spekülatif bir girisimin neticesidir.

Zira dolar kuru disinda büyük ve basarili bir tablo var.

Bu tabloda; Türkiye yaklasik iki yildir devam eden kovid-19 salginina ragmen dünyanin en hizli büyüyen ikinci ülkesi konumundadir. Issizlik son 3 yilin, cari açik ise 10 ayin en düsün seviyesindedir” dedi.

 

“Nur Serter’i yanina alip ikna odalarinda zulüm gören kadinlardan helallik al”

 

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun helallik çagrilarina da dikkat çeken Uluçay söyle konustu;

Binlerce vatan evladini, bebekleri, hamileleri, ögretmenleri, ögrencileri, sivilleri acimadan sehit eden terör örgütü PKK'nin umudu; CHP ve ortaklari bugün çikmis helallik istiyor! AK Parti Il Baskanligi olarak kendilerine bir tavsiyemiz var;

Ilk olarak, HDP için her evden bir oy isteyenlerin ‘hayir’ dedigi tezkere için kahraman Mehmetçiklerden özür dileyip, helallik alsinlar. Diyarbakir annelerinden helallik istesinler. Hükümetimiz

, FETÖ ile mücadeleye basladiginda FETÖ’cülerin yaninda durdugu için, devleti tehdit ettigi için, 15 Temmuz’a kontrollü darbe dedigi için 15 Temmuz sehitlerinin ailelerinden, gazilerden helallik istesinler. Zira onlarin cevabi neyse bizim de cevabimiz odur!

Kiliçdaroglu parti içinde tacize, tecavüze ve fiziksel saldiriya ugrayan kadinlardan helallik istesin. PKK terör örgütünün siyasi kanadi

HDP ile ittifak yaptigi için sehit ailelerimizden helallik istesin! Akabinde de PKK’nin adamlarina sirtini çevirsinler! Kiliçdaroglu eger samimi ise kendisine tavsiyemiz Nur Serter'i yanina alsin. Ikna odalarinda zulüm gören kadinlari ziyaret etsinler. Helallik istesinler...

Bakalim, ne cevap alacaklar... Son helalligi de CHP seçmeninden alsinlar: 9 seçim kaybettigi için, 1 oy CHP'ye 1 oy HDP'ye dedigi için, Atatürk'ün partisini, Atatürk karsiti bölücü terörist yandaslari ile doldurdugu için helallik isteyip özür dilemeli! Evet CHP aslinda helallik degil "Tüm rezilliklerimizi unutun." diyor

. Onlar helallik istiyor derken FETÖ ve PKK terör örgütleri; CHP’yi alkisliyor. Alkislanan CHP’liler sehit bacisina küfredeni savunuyorlar. Büyükelçilerden yardim dileniyorlar, kanallarinda "basörtülüler ülkeden özür dilemeli." diyor. Dününüz neyse bugününüz de o! Utanmadan bir de helallik istiyorlar!

 

“Türk konseyi kültürel baglari güçlendirecektir”

 

12 Kasim 2021 tarihinde düzenlenen 8. Türk Dili Konusan Ülkeler Isbirligi Konseyi (Türk Konseyi) Devlet Baskanlari Zirvesi ile ilgili de bir degerlendirmede bulunan Uluçay, “Istanbul’da Genel Baskanimiz ve Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in ev sahipliginde yapilmistir. Alinan önemli bir kararla konseyin adi “Türk Devletleri Teskilati” olarak degistirilmistir. Bu karar, genis bir cografyaya yayilan Türk topluluklarinin tarihi ve kültürel baglarinin daha net bir sekilde vurgulanmasi açisindan önemli bir adim olmustur. AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim da Türk Devletleri Teskilati (TDT) “Aksakallilar Heyeti” Baskani olarak atanmistir

. Zirveye Türkiye haricinde Kazakistan, Azerbaycan, Kirgizistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Macaristan katilmistir. Toplantida, özellikle ekonomik entegrasyon ve milli para birimleri ile ticaret yapma hedefi üzerinde durulmus ve teskilatin stratejik önemi vurgulanmistir. Toplanti sonunda 121 maddeden olusan bir zirve bildirisi yayinlanmistir.

Bildiride ekonomi, dis politika ve güvenlik gibi birçok konuda is birligine gidildiginin alti çizilmistir.

Görüsmede, Ermenistan isgalinden kurtarilan Azerbaycan topragi Karabag’in üzerinde özellikle durulmus, otuz yil sonra 44 gün gibi kisa bir zamanda kazanilan net zafer Türk devletleri tarafindan takdirle karsilanmistir.

Bu çerçevede, katilimci ülkeler tarafindan birbirlerinin egemenligini, toprak bütünlügünü ve uluslararasi kabul görmüs sinirlarin dokunulmazligini tanima ve saygi duyma temelinde iliskiler gelistirilmesinin önemi vurgulanmistir” dedi.

 

“Müze insaati sürüyor, hizli tren projesi devam ediyor”

 

Ilimizdeki yatirimlara da deginen Uluçay “Degerli basin mensuplar merkezi hükümet tarafindan ilimize yapilan yatirimlar araliksiz devam ediyor. Örnegin Milli Parklar Bölge müdürlügü uhdesinde olan Zafer Müzesinde birinci asamanin ihalesi yapildi, 6 ay içinde tamamlanacak olup akabinde de ikinci asamasi yapilacak. Restorasyon tahmini olarak 2022 sonuna kadar tamamlanmis olacak

. Öte yandan 2022 yilinin 11. ayinda tamamlanmasi planlanan Afyonkarahisar müzesinde de çalismalar sürüyor. Insallah tamamlandiginda çok önemli eserler bu müzede görücüye çikacak

. Hizli tren projesi de adi gibi aksakliklar olmadigi takdirde hizli bir sekilde devam ediyor. Hizli trenin iki ayri projesi var.

Biri Ali Çetinkaya garina girisi, digeri de Saraydüzü üzerinde yapilacak olan istasyon üzerinden devam eden proje. Bunlarin ikisi de uygulanacak” seklinde konustu.

 

“40 yillik içme suyu hatti yenilendi”

 

Afyonkarahisar Belediyesinin yatirimlari da Uluçay’in gündemindeydi. Uluçay, “Insasi devam eden Karayollari Kavsagi alt geçidinde sona gelindi.

Merakla beklenen geçit bu ay içinde halkimizin kullanimina sunulacak. Il Saglik Müdürlügü ve Eski Devlet Hastanesi arasina 2. modern üst geçit kazandirildi. Sehrimizin gelecegine isik tutan yatirimlardan biri olan Pasa Camii Kavsagi çalismalari tamamlanarak hizmete açildi.

Çevre düzenlenmesi peyzaji ve trafige sagladigi rahatlikla göz dolduran kavsak, sürücülere büyük kolaylik sagliyor.

Sicak asfalt serim çalismalari da devam ederken bu çalismalardan biri olan Park Afyon Karayollari Kavsagi arasi Veysel Eroglu Spor Salonu önündeki ana caddenin alt yapisi yenilendi ve sicak asfalt ile bulusturuldu.

Ayni zamanda Adnan Menderes Bulvari (Karayollari Kavsagi-Ataköy Migros Kavsagi Arasi) asfalt çalismalari da tamamlandi.

Belediyemizin alt yapi yatirimlari da sürerken, Adnan Menderes Bulvari’nin 40 yili askindir kullanilan içme suyu hatti yenilendi. Borularin degisimi saglanarak, vatandasimiza temiz su hizmeti saglandi” dedi.

 

“Afyon Evleri restorasyon çalismalari devam ediyor”

 

Uluçay “Sosyal tesisler de öncü olan Belediyemiz sehre yeni bir tesis daha kazandirdi. Anitpark’a yapilan Anit Kafe isimli cam konseptli sosyal tesisin yapiminda sona gelindi. Halkimizin hizmetine açilan kafe uygun fiyatlari ve hizmet kalitesi ile dikkat çekiyor.

Öte yandan Zafer Meydani’nin yaninda bulunan 2.Vakif Ishani’nin yikimi tamamlandi. Atil durumda bulunan araziye halkimizin aktif bir sekilde kullanabilecegi Millet Kütüphanesi insa edilecek. Modern Mimarili Millet Kütüphanesi için yüklenici firma ile sözlesme imzalandi. Maresal Fevzi Çakmak Mahallemize yaptigimiz Kadin Kültür Evi çalismalarinda da sona gelindi en kisa zamanda hizmete açilacak.

Tarihi mirasi ile göz dolduran zafer sehrimiz Afyonkarahisar’da ‘Afyon Evleri’nin yasatilmasi adina baslatilan restorasyon çalismalari devam ediyor. Ulu Cami etrafinda bulunan tarihi konak ve evlerimiz turizme kazandirilirken cami yakinlarindaki diger eserlerin ise yenileme çalismalari sürüyor” seklinde konustu.

 

120 çocuga bisiklet hediye edildi

 

Taciahmet Mahallesi Ulu Camii yakinlarindaki tarihi sokaklarda sokak sagliklastirma çalismalarina hiz verildigini kaydeden Uluçay konusmasinda su ifadelere yer verdi; Tarihimizi gelecek kusaklara aktarmak adina yaptigimiz çalismalardan bir digeri ise Tarihi Millet Hamami Müzesi projesi. Müze haline getirilen ve çay bahçesi yenilenen

Millet Hamami, sehrimizin tarihini gelen misafirlerine sunarken, ayni zamanda çay bahçesindeki essiz manzarasi ile de görenleri kendine hayran birakiyor. Çocuklarimizin egitim kalitesini artirmak adina farkli mahallelere yapilacak olan kres projesinin ilkini Devlet Hastanesi yaninda bulunan araziye yapiyor. Insaati süren kresten hem vatandaslarimiz hem de saglik personeli ailelerimiz yararlanabilecek.

Yüzde 50’si tamamlanan kres binasinin insa çalismasi tüm hizi ile sürüyor.

Egitim ögretim faaliyetleri kapsaminda derece alan ögrencilerimizin ödülleri de yine belediyemizden. Kitap okuma yarismasinda dereceye giren gelecegimizin teminati kiymetli 120 çocugumuza bisiklet hediye edildi.

Sehrimizde üniversite okuyan ögrencilerimiz de unutulmuyor

. Baskanimiz Mehmet Zeybek’in talimatlari ile üniversite kampüslerinde sicak çorba ikraminda bulunuldu. Diger yandan sehrimizdeki ögrencilerimiz, Kale Kart uygulamasi ile çesitli indirimlerden faydalandiriliyor. Kale karti olan ögrencilerimiz, belediyemizin sosyal tesislerinden yüzde 20, ulasimdan yüzde 10, hanimlar lokali imkânlarindan da yüzde 20 indirim kazaniyor. Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsaminda yer alan festival ve çesitli etkinlikleri de sehrimiz ile bulusturuyor, sehrimizin tanitim atagina katki sagliyoruz.

Ayni zamanda Gastronomi sehri Afyonkarahisar Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek’in önderliginde tanitim seferberligine devam ediyor. Bu kapsamda yurt disi tanitim programlarinin ilki Bosnahersek ve Makedonya’da gerçeklestirildi.

Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, ekipleri ile birlikte sehrimizde saglikli bir yasam, sürdürülebilir bir çevre için alternatif ulasim araci olan bisiklet kullaniminin yayginlasmasi için de dügmeye basti. Uydukent Cahar Duduyev Bulvari’ndan Afium Alisveris Merkezi’nin çevresini kapsayarak Oteller Bölgesinin arkasina kadar uzanan 24 km uzunlugundaki ‘Bisiklet Yolu’nun yapimi tamamlandi.

 

Toplanti açiklamalarin ardindan soru cevap seklinde devam etti.

Afyon HABERI


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °