Baskan Çobandan Yaslilar Haftasi Mesaji

BASKAN ÇOBAN'DAN 'YASLILAR HAFTASI' MESAJI

Gündem 17.03.2018 11:14:12 0
Baskan Çobandan Yaslilar Haftasi Mesaji

 

                Afyonkarahisar Belediye Baskani Burhanettin Çoban, 18-24 Mart tarihleri arasinda kutlanan "Yaslilara Saygi Haftasi" dolayisiyla bir mesaj yayinladi.

               Geçmisimizin tecrübelerini bugünlere aktaran yaslilarimizin, milli kültür ve degerlerimizi yarinlara tasinmasini saglayan toplumsal hayatimizin en kiymetli hazinelerinden biri oldugunu söyleyen Belediye Baskani Burhanettin Çoban, “Milli degerlerimiz ve kültürümüzün tasiyicisi olan yaslilarimizin yasam kalitesinin yükseltilmesi, tüm ihtiyaçlarinin karsilanmasi, toplumsal yasama aktif katilmalarinin saglanmasi, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip olarak kimseye muhtaç olmadan yasamalarini saglamak öncelikli görevimizdir” dedi.    

           Baskan Çoban mesajinda su ifadelere yer verdi; “Sevgi ve saygiyi en çok hak eden, gölgesinde yetistigimiz çinarlarimiz olan Yaslilar Haftasi’ni kutlamanin heyecanini ve mutlulugunu yasiyoruz. Yaslilik dönemi herkes tarafindan saygi ve itibar görmenin arzu edildigi, minnet ve sükran duygularinin en üst seviyede beklendigi hassas bir evredir. Onlarin toplumla bütünlesmelerini ve yasama bagli kalmalarini saglamak, ömrünün büyük bir kismini topluma ve ülkeye hizmetle geçirmis bu insanlara, sükran ifadesi olacaktir. Millet olarak ne mutlu bize ki, yaslilarimizi yük olarak görmeyen, tam aksine onlara sevgiyle yaklasmamizi saglayan bir kültüre sahibiz. Tarihin her döneminde Milletimiz yaslisina gereken önemi vermis, büyüge saygi milletimizin en önemli töresi, vazgeçilmez gelenegi olmustur. Bu gelenegi yasatmak ve gelecek nesillere aktarmak, toplumuzun ruhen saglikli, varligini, birligini, örnek aile yapisini, toplumsal dayanismayi sürdürmede temel görevdir.

        Unutmamaliyiz ki, kendi varligimiz ve çocuklarimizin gelecegi ne kadar önemliyse, yaslilarimiz da bizim için o kadar önemlidir. Onlarin genis ufuklari, tecrübeyle kesinlik kazanmis bilgi ve birikimleri, her zaman yararlanmamiz gereken, geçmise ve bugüne oldugu kadar gelecege de isik tutan birer kaynaktir. Bir ömrün büyük kismini topluma ve ülkeye hizmetle geçirmis insanlarin, yaslandiklari ve bakima muhtaç olduklari dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakisir bir sekilde bakim talep etme haklari vardir. Milli degerlerimiz ve kültürümüzün tasiyicisi olan yaslilarimiza hak ettikleri saygi ve sevgiyi göstermek, toplumsal yasama aktif olarak katilmalarini, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yasamalarini saglamak öncelikli görevimizdir.

         Bir milletin atalari ile gençleri arasindaki köprü ne kadar saglam olursa, gelecegi de o kadar güçlü olur. Sunu çok açik bir sekilde bilmeliyiz ki; onlar bizim için bir yük degil, saadet kaynagidir. Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandigimiz toplumumuzun rehberleri olan büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda degil yilin her gününde hatirlayarak onlarla birlikte oldugumuzu onlara htirmeliyiz. Onlari, tecrübelerinden faydalanacak birer rehber ve evimizin huzur kaynagi bilmeliyiz. Bu duygu ve düsüncelerle tüm büyüklerimizin Yaslilar Haftasini kutluyor, ömürlerinin her anini saglikla ve mutlulukla yasamalarini temenni ediyor, sevgi ve saygilarimi sunuyorum.

 


Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °