TÜRKIYE’NIN EN BÜYÜK SOKAK SAGLIKLASTIRMA PROJESININ IKINCI ETABI TAMAM

TÜRKIYE’NIN EN BÜYÜK SOKAK SAGLIKLASTIRMA PROJESININ IKINCI ETABI TAMAM

Gündem 25.11.2021 14:55:09 0
TÜRKIYE’NIN EN BÜYÜK SOKAK SAGLIKLASTIRMA PROJESININ IKINCI ETABI TAMAM

TÜRKIYE’NIN EN BÜYÜK SOKAK SAGLIKLASTIRMA PROJESININ IKINCI ETABI TAMAM

 Sokak sagliklastirma alaninda, Türkiye genelinde yapilan çalismalarin en büyügü Afyonkarahisar’da hayata geçiyor. Bu büyük projenin ikinci etap çalismalari tamamlanirken, açilisi AK Parti Genel Baskan Yardimcimiz Mehmet Özhaseki’nin katilimlariyla gerçeklestirildi.

     Kentsel sit alani içerisinde kalan mahallelerde tarihi dokuya uygun olarak yapilan sokak sagliklastirma ve cephe iyilestirme çalismalarinin 2. etabi tamamlandi. Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek’in talimatlari ile gerçeklesen proje kapsaminda tarihi Afyon evleri yapilan restorasyonla rengârenk görünüme kavusturulurken, 3. Etap çalismalari da hizla sürüyor.

Toplamda 250 konak proje sayesinde turizme yeniden kazandirilacak.

“35 MILYONLUK PROJEDE 3. ETAP ÇALISMALARI SÜRÜYOR”

35 milyonluk yatirimla sehrimizin kalbi niteligindeki Afyon konaklari sokak sagliklastirma projesi ile aslina uygun sekilde restore ediliyor. Mahalle kültürünün sergilendigi nadir yerlesim yerleri arasinda olan bu konaklar yapilan çalismalar sayesinde ihtisamini tekrar kazandi.

Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek’in yakindan takip ettigi proje de 2. etap tamamlandi, 8 milyonluk 3.etap kapsamindaki konaklarda ise yenileme islemleri hizla sürüyor.

Taci Ahmet ve Yukari Pazar mahallelerinde bulunan tarihi dokusu korunarak tamamen aslina uygun sekilde restore olan konaklar yerli ve yabanci turistlerin de oldukça dikkatini çekiyor. Sehrimizin ilk yerlesim yeri kale eteklerini süsleyen bu tarihi konaklar restorasyonla rengârenk bir görünüme kavustu.

Her biri farkli bir renkle hala yasama ev sahipligi yaparken, Afyonkarahisar’i ziyaret edenlerin her mevsim ilk gezi rotasini olusturuyor.

Tarihi konaklar ve camilerle bezeli bu mahallelerde hangi araliktan bakarsaniz bakin meshur Karahisar Kalesini de görebiliyorsunuz.

Afyonkarahisar’imizin olmazsa olmazlari, tarihle iç içe geçen Osmanli mimarisinin yasayan örnekleri, rengârenk cumbali evler, camileri ve çesmeleri ile sehrin kimligini olusturan bu mahalleler, belediyemiz tarafindan yapilan sokak sagliklastirma projesi ile gelecek nesillere miras birakildi. O dönemde yasayan toplumun ruh halini yansitan konaklar, adeta görenleri geçmise dogru yolculuga çikariyor.

Bölgede hummali çalismalar, tüm konaklarin restoresi ardindan kisa sürede tamamlanacak.

 “DESTEKLERINIZDEN DOLAYI SONSUZ TESEKKÜRLER”

Törenin açilis konusmasini Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek yapti. Desteklerinden dolayi AK Parti Genel Baskan Yardimcimiz Mehmet Özhaseki’ye tesekkür eden Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, “31 Mart seçimlerinin ardindan Çevre ve Sehircilik Bakanimizla birlikte bu bölgeyi ziyaret etmistik.

Kendisi tarihi dokuya hayran kaldi.

Hayranligini ifade etti. Bu bölgede Anitlar Kurulu tarafindan tescilli 320 konagimiz var

. Birebir hayatin devam ettigi konaklarimizin 110 tanesi daha önce Kültür Bakanligi tarafindan restore edilmisti

. Kalanlarin tamamini Belediye olarak siz yapin” dedi Kredi gönderdi, bir kisimda destek oldu.

Selçuklulardan kalma Tarihi ulu camii etrafini ada bazinda planlayarak biz ihaleye çiktik.

Sagolsun arkadaslarimiz ciddi emek sarf ettiler. Ikinci etabi bugün itibariyle bitirdiler.

Üçüncü etabinda çalismalari devam ediyor. Katiliminizdan dolayi verdiginiz destekten dolayi yanimizda oldugunuzdan dolayi özellikle tesekkür ediyorum” dedi.  

“BELEDIYE BASKANIMIZLA EL ELE VERDIK AFYON’U UÇURACAGIZ”

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ise “Sayin Bakanim biz Afyonkarahisar’a gizemli sehir diyoruz. Kale’mizin eteklerinde tarihi konaklarimizin canlandigi bu proje bizim için çok degerli. Belediye Baskanimiza sonsuz tesekkür etmek istiyorum.

Ne zaman kendisiyle telefonla görüssek, ya konagin etrafinda yada bir esnafimizin yaninda. Özellikle muhtarlarimizla birlikte çok farkli bir sinerji olustu. Sagolsun burayi bambaska bir hale getirdi.

Burasi bizim için koca ve özel bir alan. Tam Sayin Cumhurbaskanimizin söyledigi gibi hizmet noktasinda Belediye Baskanimizla el ele verdik. Sizin de desteklerinizle Afyonkarahisar’i uçuracagiz” dedi.

TARIHI MIRASA SAHIP ÇIKMAK BÜYÜK ÖNEM TASIYOR

Projenin hayata geçmesinde emeklerinden dolayi Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek’i tebrik eden AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki ise “Bu güzel cografyanin her bir kösesinde ya ölümsüz bir ani var veyahut tarihi bir eser var.

Üzerinde yasadigimiz bu cografya adeta bir açik hava müzesi gibi. Geçmisten bizlere miras birakilan eserlere sahip çikmak onlarin yok olup gitmesine izin verememek onlari yasatmak onlarin içerisine fonksiyon yükleyip, yasanir halde tutmak hem insan yasamasi nefes alip vermesi hem ticaretin yapilarak canli olmasi bir taraftan bu gelenekleri sürdürmek açisindan önemli.

Bir taraftan da turizm açisindan müthis bir faydasi var. Böyle genis bir kültüre sahip sehirde kendi geçmisimize ait degerleri açiga çikarmak onlarin üstüne fonksiyon yükleyip yasatmak birazda sizlere düsüyor.

“MEHMET BASKAN AGABEYLIK VASFINI FAZLASIYLA YERINE GETIRIYOR”

Sehirlerin gelecekleri o sehirde yasayan yöneticilerin ufuklariyla dogru orantilidir.

Eger oradaki yöneticiler elbette vali beyi belediye baskanini, il teskilati, milletvekillerini, ticaret odasini, sanayii odasini kastediyorum.

Ufuklu insanlarsa sehir için bir hedef koydularsa ve sehre hizmet ediyorlarsa ayni zamanda kendi içlerinde bir uyum kültürünü hakim kilmislarsa o sehirlerin önü açik.

Bu açidan bakildigi zaman degerli valimiz çok gayretli çok çaliskan vatansever bir valimiz var bir de uyumlu.

Belediye Baskanimiz zaten çaliskan agabeylik vasfini da hakkiyla yerine getiriyor, isteseniz de kavga edemezsiniz yani kavganin bir unsuru çikmaz Mehmet baskandan. Mehmet Baskan hata yapani da affeder koluna girer, idare eder, sehrin dinamikleriyle kol kola girip hizmet eder, önemli olanda bu.

Burada yeniden tarih ayaklanir.

Afyon sonradan gelisen bir sehir degil kadim bir sehir, gelenekleri olan bir sehir, tarihi eserleri olan bir sehir insallah Afyon tutulmaz bir sehir olacak

. Ben bu vesileyle emegi geçen herkesten basta Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, degerli Valimiz Gökmen Çicek’e, Milletvekillerimize, Il Baskanimiza tesekkür ediyorum" dedi. 

Konusmalarin ardindan açilisa geçildi. Açilisin ardindan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, AK Parti Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay ve beraberindeki protokol mensuplari bölgede tamamlanan konaklari gezdi.

TARIH KOKAN AFYON KONAKLARI

Kale eteklerini süsleyen ‘Afyon evleri’ birbirlerine benzememesi ve görüntülerini engellememesi yönüyle de ilgi görüyor.

Her birinde ayri bir hikâyeyi, ayri bir aniyi ve tarihi dokuyu günümüze tasiyan Afyon Evleri, kale bölgesindeki ilk yerlesim yeri olarak biliniyor

. Afyonkarahisar’a geldiginizde bu evlerde tarihe yolculuk yapabilir, dinlenebilir, yöresel yemeklerin tadina bakabilirsiniz.

Karahisar Kalesine adim adim çikmadan önce tarih kokan sokaklarda rengârenk evlerin manzarasinin tadina varip fotograf çektirebilirsiniz.

Afyon'da görmeden gidilmeyecek yerlerden biri olan Afyon evleri, sizleri bekliyor.

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °