AFYONKARAHISAR'DA

AFYONKARAHISAR'DA "VEFATININ 700. YIL DÖNÜMÜNDE YUNUS EMRE VE TÜRKÇE YILI" PANELI

Gündem 18.11.2021 15:14:00 0
AFYONKARAHISAR

AFYONKARAHISAR'DA "VEFATININ 700. YIL DÖNÜMÜNDE YUNUS EMRE VE TÜRKÇE YILI" PANELI

 

Afyonkarahisar Valiligi Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ile Afyonkarahisar ve Ilçeleri Dayanisma Dernegi'nin birlikte düzenledikleri "Vefatinin 700. Yil Dönümünde YUNUS EMRE ve TÜRKÇE YILI" paneli, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi toplanti salonunda 20 Kasim 2021 Cumartesi günü saat 14.00'de gerçeklestirilecektir.

 

Yunus Emre'in vefatinin 700. yil dönümü olmasi nedeniyle UNESCO tarafindan anma ve kutlama yil dönümleri arasina alinmasi ve 30 Ocak 2021 tarihinde Cumhurbaskanligi tarafindan yayinlanan genelgeyle 2021 yilinin "Yunus Emre Türkçe Yili" ilan edilmesi üzerine Afyonkarahisar ve Ilçeleri Dayanisma Dernegi konuyla ilgili çalismalarini Afyonkarahisar Valisi Sayin Gökmen Çiçek'le paylasmis, sayin valinin olurlariyla çalismaya Il Kültür ve Turizm Müdürlügüyle beraber devam edilmistir.

 

Konuyla ilgili bir açiklamada bulunan Afyonkarahisar ve Ilçeleri Dayanisma Dernegi Genel Baskani Mehmet Ali ÖZERKAN; "Afyonkarahisar'da gerçeklestirdigimiz bütün etkinliklerimiz bizim için çok çok önemliydi. Ancak Yunus Emre ve Türkçe Yili etkinligimiz Afyonkarahisar Valiligi Il Kültür ve Turizm Müdürlügümüzün de katilimlariyla bizim için çok daha önemli hale gelmistir." dedi.

 

Özerkan "Geçmisine sahip çikmayan milletlerin, gelecege güvenle bakmalarinin mümkün olamayacagina inaniyoruz

. Bundan sonra da tarihte iz birakmis, ülkemiz için her türlü fedakarlikta bulunmus büyüklerimizi anmaya ve anlamaya devam edecegiz." diyerek sultanbeyli japon escort bayan moderatörlügünü Prof. Dr. Irfan Ünver Nasrattinoglu'nun yapacagi panelin konusmacilarinin konunun uzmanlari olan Türk Dil Kurumu Baskani Prof Dr. Gürer GÜLSEVIN, Türk Tarih Kurumu önceki dönem baskani Prof Dr. Refik TURAN, Istanbul Aydin Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyati Ögretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Veli NERIMANOGLU ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyati Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Nadejda ÖZAKDAG oldugunu, bunun yani sira Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Dernegi tarafindan fuayede resim sergisi ve ikramlar olacagini söyledi.

 

Tarih: 20 Kasim 2021 Cumartesi

Saat: 14.00

Yer: Ticaret ve Sanayi Odasi Toplanti Salonu / Afyonkarahisar

 

Afyon HABERI


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °