Zincir marketler islerine devam ederken onlar magdur oldular.

Zincir marketler islerine devam ederken onlar magdur oldular.

Siyaset 18.11.2021 13:21:35 0
Zincir marketler islerine devam ederken onlar magdur oldular.

2022 yili bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonu, Ticaret Bakanligi Bütçe Görüsmelerinde Konusan Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin Talimatlari Ile ‘Adim Adim 2023, Il Il Anadolu’ projesi kapsaminda esnaflarin taleplerini paylasti.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisinde bakanliklarin 2022 yili bütçe görüsmeleri devam ediyor. Ticaret Bakanligi ve ilgili kurumlarin bütçe görüsmelerinde konusan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, yillik ihracatta rekor kirildigini söyledi.

Taytak, “Öncelikle Ticaret Bakanligi ve ilgili kurumlarimizin 2022 yili bütçelerinin hayirli olmasini diliyorum.

Sayin bakanimiz bugünkü yaptiginiz açiklamalarda; ‘IMF Ekim görünüm raporunda 2021 yili büyüme tahminlerinde, Nisan raporuna göre 2,9 puan artis ile G-20 ülkeleri içerisinde en yüksek artisin oldugu ülke Türkiye olmustur’ diye ifade ettiler. 

2021 yili Ocak – Ekim döneminde bir önceki yilin ayni dönemine göre ihracatin yüzde 33,9 oraninda artarak 181,8 milyar dolar, ithalatin ise yüzde 22,5 oraninda artarak 215,6 milyar dolar olarak gerçeklesmistir. 2019 yilinda ulasmis oldugumuz 180,8 milyar dolar yillik ihracat rekoru asilmistir.

2021 yili 10. ayina kadar ihracat rekoru 15 Ekim 2021 günü itibariyla bir günde 1,5 milyar dolar ihracatla rekor kirilmistir.

Basarilarinizin devamini diliyorum”

 

“Parakende ticaretin düzenlenmesi kanun teklifini bekliyorlar”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin talimatlari ile ‘Adim adim 2023, Il Il Anadolu’ projesi kapsaminda esnaflarin taleplerini de paylasan Milletvekili Taytak, esnaflarin, parakende ticaretin düzenlenmesi kanun teklifinin bir an önce yürürlüge girmesini talep ettiklerini ifade etti.

Taytak, “Pandemi döneminde zor günler geçiriyoruz.

Son dönemde temel gida ve ihtiyaç maddelerinde fahis fiyat artislari sebebiyle Ticaret Il Müdürlükleri 81 ilde fahis fiyat artisi yapilip yapilmadigini ve fiyat etiketi yönetmenligine aykirilik yapilip yapilmadigini anlamak için denetimler yapiyorlar.

Ayrica 5 zincir marketin denetimi için Ticaret Müfettisleri görevlendirildi.

Bu da çok anlamli bir adim olmus oldu. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskanimiz Sayin Devlet Bahçeli Beyefendi’nin talimatlari ile ‘Adim adim 2023, il il Anadolu’ projesi kapsaminda Türkiye’nin bütün il ve ilçelerimizi dolasiyoruz.

Ziyaretlerimizde esnaflarimizin taleplerini de sizlerle paylasmak istiyoruz.

  Öncelikle sonuç olarak; Parakende ticaretin düzenlenmesi kanun teklifinin bir an önce düzenlenerek meclise getirilerek yürürlüge girmesini talep ediyorlar. Çünkü zincir marketler meselesi ortadadir.

Sadece zincir marketler olarak baslayan çalisma daha sonraki süreçte mahalle bakkalina gönderildi. Her mahalle arasinda ayni zincir marketlerin farkli isimlerle hizmet vermeye çalistiklarini görüyoruz. Bunlarda elbette oradaki küçük esnafimizi zor duruma düsürüyorlar.

Zaten pandemi döneminde küçük esnaf isyerlerini açamadilar. Zincir marketler islerine devam ederken onlar magdur oldular.

Bundan dolayi da çok ciddi manada sikinti yasadilar.

O sebepten dolayi bir an önce parakende ticaret sisteminin oturmasi için hazirliklarin bitirilip yürürlüge koyulmasini istiyorlar”

“Cansuyu kredisi ve BAG-KUR prim borçlarinin silinmesini talep ediyorlar”

Taytak ayrica, “Cansuyu kredisi olarak adini koyduklari en az 50 bin TL’lik kredi sifir faiz, 2 yil ödemesiz ve 5 yil vadeyle ödemeli kredi istiyorlar. Pandemi döneminde kapali olan küçük esnaflarin, BAG-KUR prim borçlari vardir. Esnaflarimiz bu borçlarin silinmesini talep etmektedir.  Tesekkür ediyor, basarili çalismalarinizda kolayliklar diliyorum”

Afyon HABERI


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °