AFAD GÖNÜLLÜLERI EGITIMDEN GEÇIYOR.

AFAD GÖNÜLLÜLERI EGITIMDEN GEÇIYOR.

Gündem 8.11.2021 17:54:00 0
AFAD GÖNÜLLÜLERI EGITIMDEN GEÇIYOR.

DESTEK AFAD GÖNÜLLÜLERI EGITIMDEN GEÇIYOR.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanliginin, afet ve acil durumlarin meydana getirecegi maddi ve manevi zarari en aza indirmek ve toplumu afet ve acil durumlara karsi daha dirençli hale getirmek amaciyla 2018 yilinda baslattigi “AFAD Gönüllülük Projesi” kapsaminda Afyonkarahisar AFAD Gönüllülerimize yönelik egitimlerimiz devam ediyor.

Afyonkarahisar Ilimizde e-devlet üzerinden gönüllülük basvurusunda bulunan 2 bin 279 kisiden AFAD Gönüllülük Sistemi üzerinden uzaktan egitimlerini tamamlayarak “Temel AFAD Gönüllüsü” unvani kazanan yaklasik 200 gönüllümüzden 28’i, 3-7 Kasim 2021 tarihleri arasinda Il AFAD Müdürlügümüz egitim alanlarinda gerçeklestirilen Hafif Arama Kurtarma Egitimini basari ile tamamlayarak “Destek AFAD Gönüllüsü” olma yolunda sona yaklasmislardir.

Arama kurtarma ekiplerinin olusumu, Bina hasar siniflandirilmasi ve isaretlenmesi, Olay yeri yönetimi ve koordinasyonu, Enkaz degerlendirmesi ve sahaya giris süreci, Kurtarma araci ve kurtarmada kullanilan makinalarin tanitimi, Kurtarmada kullanilan ipler ve dügümler, Kazazedenin sedyeye alinmasi ve tasima usulleri, Yüksekten ve derin yerlerden kurtarma konularinda sinif ve saha ortamlarinda 5 gün süren egitim Hafif Arama Kurtarma Tatbikati ile sona ermistir.

Daha önce de Ilkyardim, Yangin ve Insani Yardim konularinda egitim alan AFAD Gönüllüleri, Sistem içinde yer alan sosyal faaliyet görevlerini de tamamlayarak “Destek AFAD Gönüllüsü” unvani kazanacaklar.

Gönüllülerin, görev alanlarina göre branslasmaya gidilecegi “Uzman AFAD Gönüllüsü” egitimlerinin ise 2022 yilinda yapilmasi planlanmaktadir.

AFAD Gönüllüleri almis olduklari egitimler ile edindikleri bilgi, beceri ve afet öncesi yapacaklari hazirliklar ile sadece kendilerini ve çevresini korumus olmakla kalmiyor; afetlerin sirasi ve sonrasinda yapilan çalismalara verdikleri destek ile afet zararlarinin azaltilmasinda ve toplum afet direncini artirilmasinda büyük rol oynamaktadirlar.

Bu nendenler hâlihazirda Ilimizde AFAD Gönüllük Sistemine kayitli yaklasik 2300 AFAD Gönüllü sayimizin artmasi için tanitim ve bilgilendirme faaliyetlerimiz hiz kesmeden devam edecektir.

Tüm halkimizi basta deprem olmak üzere bölgemizin afete dönüsebilecek tehlikelerine karsi bilgilenmek ve hazirlikli olmak için Afet Farkindalik Egitimlerine katilmaya ve AFAD Gönüllüsü olmaya davet ediyoruz.

Ben olmasam ne olur demeyin... Siz varsaniz çok sey olur!

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °