MHP Il Baskani Kocacan, “Ipli Türkkan Istifa etmeli ve partisinden ihraç edilmeli”

MHP Il Baskani Kocacan, “Ipli Türkkan Istifa etmeli ve partisinden ihraç edilmeli”

Siyaset 8.11.2021 12:52:00 0
MHP Il Baskani Kocacan, “Ipli Türkkan Istifa etmeli ve partisinden ihraç edilmeli”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Il Baskani Mehmet Kocacan, IYI Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'in, Bingöl'de sehit yakinina hakaret içeren sözlerine tepki gösterdi. Kocacan, Türkkan’in grup baskanvekilligi görevinden istifa etmesi yeterli degildir, derhal milletvekilliginden de istifa etmelidir” dedi.

 

MHP Il Baskani Mehmet Kocacan, IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan'in sehit yakinina hakaret etmesi ile ilgili "Sehit yakinlarina yapilan küfür ve hakareti siddetle lanetliyorum. Milletvekilligi görevinden derhal istifa etmeli ve partisinden ihraç edilmelidir" dedi. IP’li Lütfü Türkkan'in daha öncede sehit yakina küfür ve hakaret ettigini de belirten Baskan Kocacan, “Bingöl'de sehit yakinina ettigi sinkafli küfür ise IP’li Lütfü Türkkan'in ettigi ilk küfür degil.

Daha önce yine bir sehit babasina Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'ndaki misafir locasinda hakaret içeren ifadeler kullanmisti.

Demek ki, Lütfü Türkkan'in sehit yakinina küfür etmesi karakteri haline gelmis. Sehidimizin emaneti olan yakinlarina agza alinmayacak sekilde küfür etme hadsizligi, alçakligi ve terbiyesizligini gösteren kisiyi IP’in Genel Baskani partisinin grup baskanligi görevinden almis.

Bu yetmez derhal milletvekilliginden istifa etmeli ve partisinden ihraç etmelidir.  PKK’nin uzantisi olan HDP’yi mesru bir parti olarak tanimlayan IYI Parti, sehitlerimiz söz konusu olunca hiçbir ses ve tepki vermediklerini de üzülerek görüyoruz.

Sehitlerimize hiç kimse laf söyleyemez.

Sehitlerimiz ve sehit yakinlarimiz milletimize emanet degerlerdir. Sehitlerimiz ve sehit yakinlarimiz da milletimizin vicdanina ve namusuna emanettir. MHP teskilati olarak bu sehit yakinlarina yapilan küfür ve hakareti siddetle lanetliyoruz”

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °