AFYONKARAHISAR Yesilay Danismanlik Merkezi’nin açilisi Cumhurbaskani Erdogan tarafindan gerçeklestirildi

AFYONKARAHISAR Yesilay Danismanlik Merkezi’nin açilisi Cumhurbaskani Erdogan tarafindan gerçeklestirildi

Saglik 6.11.2021 16:22:01 0
AFYONKARAHISAR Yesilay Danismanlik Merkezi’nin açilisi Cumhurbaskani Erdogan tarafindan gerçeklestirildi

AFYONKARAHISAR Yesilay Danismanlik Merkezi’nin açilisi Cumhurbaskani Erdogan tarafindan gerçeklestirildi

 

Yesilay’in, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla gerçeklestirdigi Yesilay Danismanlik Merkezleri’nin (YEDAM) toplu açilis töreninde Afyonkarahisar YEDAM’in da açilisi yapildi. Yesilay Genel Baskani Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ün de katildigi Yesilay Genel Merkezi’nde gerçeklesen törene, Afyonkarahisar’ YEDAM’dan canli baglanti yapilarak açilis kurdelesi kesildi.

Açilis törenine Afyonkarahisar Valisi Sayin Gökmen ÇIÇEK, Sube Baskani Dr. Yusuf GÖKÇE ve Yönetim Kurulu Üyeleri, YEDAM personeli ve katilim sagladi.

Açilislarin ardindan Türkiye’nin 81 ilinde ve KKTC’de hizmet veren YEDAM’larin toplam sayisi 104’e ulasti.

 

YEDAM’in Afyonkarahisar ’da hizmete girmesinden büyük mutluluk duyduklarini belirten Yesilay Afyonkarahisar Sube Baskani Yusuf GÖKÇE sunlari ifade etti:

 

“Yesilay, YEDAM’lar ile bagimliliklardan kurtulmak isteyenlere ve yakinlarina ücretsiz hizmet veriyor. Türkiye’nin her yerinden 115 YEDAM Danisma Hatti ile destek almak mümkün olsa da, vatandaslarimiz fiziki olarak bir merkeze gelmeyi ve uzmanlarla yüz yüze görüsmeyi tercih edebiliyor. Bu kapsamda ilimizde YEDAM'in hizmet vermesi bize ihtiyaç duyan vatandaslarimizin yakininda olmak açisindan büyük önem tasiyor.

Bu açilis töreninin Sayin Cumhurbaskani’mizin katilimiyla yapilmasi da bizim için büyük onur.

Bagimliliklarla mücadelemizi sahiplendigi ve bizlere her zaman destek oldugu için kendilerine yürekten tesekkür ediyoruz.

YEDAM’in tüm hemserilerimize hayirli olmasini temenni ediyor; bagimliliklarindan kurtulmak için destege ihtiyaç duyan herkese kapimizin açik oldugunu vurgulamak istiyorum.”

 

YEDAM bagimli bireylere ve ailelerine ücretsiz destek sagliyor

 

Yesilay, Yesilay Danismanlik Merkezleri (YEDAM) ile bagimlilara ve yakinlarina ücretsiz psikososyal destek sagliyor.

YEDAM’in tamami bagimlilik alaninda uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarindan olusan ekibi; alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji ile ilgili sorunlar yasayan kisilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek saglayarak yeniden hayata kazandirilmalari için yardimci oluyor.

Ayni zamanda aile ve yakinlarina da destek vererek bozulan yasam düzeninin onarilmasini ve iliskilerin saglikli devam etmesini destekliyor. YEDAM’a 115 YEDAM Danisma Hatti üzerinden ulasilabiliyor.

 

Yesilay Hakkinda

1920 yilinda faaliyete baslayan Yesilay, insan onurunu ve sayginligini temel alan, toplumu ve gençligi ayrim gözetmeden zararli aliskanliklardan korumak için çalisan, milli ve ahlaki degerleri gözeterek bagimliliklarla mücadele eden; ulusal ve uluslararasi düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sagligi ve savunuculuk çalismalari yürüten bir sivil toplum kurulusudur.

Alkol bagimliligiyla mücadele hedefiyle kurulmus; kurulusundan günümüze bagimlilik türleri arttikça Yesilay’in tüzügüne yeni çalisma alanlari eklenmistir. Alkolden sonra tütün, madde, kumar ve internet bagimliligi mücadele alanlarina dâhil olmustur.

 

Türkiye genelinde 120 Yesilay subesi, dünya genelinde 95 Ülke Yesilayi bulunmaktadir.

2015 yilinda YEDAM (Yesilay Danismanlik Merkezi) kurulmustur.

115 Danisma Hatti ile çagri merkezi hizmeti vermeye baslayan Yesilay Danismanlik Merkezi, su an Türkiye genelinde ve KKTC’de aktif olarak 104 Yesilay Danismanlik Merkezi (YEDAM) ile bagimlilik alaninda profesyonel psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarindan olusan kadrosu ile psikolojik ve sosyal hizmet destegi saglamaktadir.

 

Toplumu bagimliliklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptigi çalismalarindan dolayi Yesilay, 1934 yilindan bu yana “Kamuya Yararli Cemiyetler” arasinda yer almaktadir. BM Ekonomik Sosyal Konsey (ECOSOC) Özel Danismanlik Statüsüne ve Avrupa Kalite Yönetimi Vakfi (EFQM) “Türkiye Mükemmellik Ödülü’ne” sahiptir.

Afyon HABERI


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °