ILIMIZIN HEM BUGÜNÜNE HEM DE YARININA YATIRIM YAPIYORUZ"

ILIMIZIN HEM BUGÜNÜNE HEM DE YARININA YATIRIM YAPIYORUZ"

Dünya 4.11.2021 09:06:00 0
ILIMIZIN HEM BUGÜNÜNE HEM DE YARININA YATIRIM YAPIYORUZ

AFYON’UN HEM BUGÜNÜNE HEM DE YARININA YATIRIM YAPIYORUZ"

Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek Baskanliginda kadim sehrimiz Afyonkarahisar her geçen gün gelismeye degismeye ve büyümeye devam ediyor.

Her ay farkli yatirim programlarinin hayata geçirildigi sehrimizde, Baskanimiz Mehmet Zeybek hem seçim vaatlerini hem de projelerini bir bir vatandaslarimizin hizmetine sunuyor. Bu kapsamda geride biraktigimiz süreçte pek çok proje hayata geçirildi.

ALT VE ÜST YAPI – YOL ÇALISMALARI

Sehrimizin ulasim agini güçlendiren çalismalarin yani sira geçit çalismalari ile de birlikte trafikte can ve mal güvenligi saglarken yollarin kesistigi sehir Afyonkarahisar’imizda rahat ve konforlu bir ulasim imkâni da sunuyoruz.

Bu kapsamda insasi devam eden Karayollari Kavsagi alt geçidinde sona gelindi. Merakla beklenen geçit bu ay içinde halkimizin kullanimina sunulacak.

Üst geçit kazandirma çalismalari kapsaminda ise yeni bir hizmet daha halka sunuldu. Il Saglik Müdürlügü ve Eski Devlet Hastanesi arasina 2. modern üst geçit kazandirildi. Sehrimizin gelecegine isik tutan yatirimlardan biri olan Pasa Camii Kavsagi çalismalari tamamlanarak hizmete açildi.

Çevre düzenlenmesi peyzaji ve trafige sagladigi rahatlikla göz dolduran kavsak, sürücülere büyük kolaylik sagliyor.

Sicak asfalt serim çalismalari da devam ederken bu çalismalardan biri olan Park Afyon Karayollari Kavsagi arasi Veysel Eroglu Spor Salonu önündeki ana caddenin alt yapisi yenilendi ve sicak asfalt ile bulusturuldu

. Ayni zamanda Adnan Menderes Bulvari (Karayollari Kavsagi-Ataköy Migros Kavsagi Arasi) asfalt çalismalari da tamamlandi.

Belediyemizin alt yapi yatirimlari da sürerken, Adnan Menderes Bulvari’nin 40 yili askindir kullanilan içme suyu hatti yenilendi. Borularin degisimi saglanarak, vatandasimiza temiz su hizmeti saglandi.

YESIL ALAN VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALISMALARI

 Çalismalari biten yollarda ve ana arterlerde mevsime uygun peyzaj

. Temizlik Isleri Ekiplerimiz ise tam zamanli sekilde çalismalarina devam ediyor

. Bu kapsamda mezarliklarimizin yollarinda temizlik ve bakim çalismasi yapildi.

Ayni zamanda sokaklar ve caddeler ide her gün ekiplerimiz tarafindan temizleniyor.

SOSYAL DONATI ALANLARI ÇALISMALARI

           Sosyal ve kültürel faaliyetlerini de sürdüren Belediyemiz, Baskanimiz Mehmet Zeybek önderliginde sehrimizi uluslararasi organizasyonlar ile adindan söz ettiriyor. Bu kapsamda sosyal tesisler de öncü olan Belediyemiz sehre yeni bir tesis daha kazandirdi.

Anitpark’a yapilan Anit Kafe isimli cam konseptli sosyal tesisin yapiminda sona gelindi. Halkimizin hizmetine açilan kafe uygun fiyatlari ve hizmet kalitesi ile dikkat çekiyor.

Öte yandan Zafer Meydani’nin yaninda bulunan 2.Vakif Ishani’nin yikimi tamamlandi. Atil durumda bulunan araziye halkimizin aktif bir sekilde kullanabilecegi Millet Kütüphanesi insa edilecek. Modern Mimarili Millet Kütüphanesi için yüklenici firma ile sözlesme imzalandi.

Insaat çalismalarina baslanacak olan Millet Kütüphanesi’nin raflarinda binlerce eser yer alacak. Sehrimizin en büyük kütüphanesi olmaya adan olan proje kitapseverlerin de bulusma noktasi olmasi hedefleniyor.

Maresal Fevzi Çakmak Mahallemize yaptigimiz Kadin Kültür Evi çalismalarinda da sona gelindi en kisa zamanda hizmete açilacak.

Hanimlarin sosyallesmesi ve el ürünlerini tanitmasi amaciyla faaliyet verecek Kadin Kültür Evi; egitim, sosyal yasam, kültürel ve sportif faaliyetlere katki saglamanin yaninda, istihdama katilimi da tesvik edecek. Hem vatandaslarimizin talebine hem de ihtiyaçlara cevap verecek sekilde yeni sosyal aktivite alanlari da kazandiriliyor. Son olarak Beyazit Mahallemize yesil alanlar, çocuk parki ve basketbol sahasi kazandirildi.

YENILIKLER VE GELECEK YATIRIMLARI

 Tarihi mirasi ile göz dolduran zafer sehrimiz Afyonkarahisar’da ‘Afyon Evleri’nin yasatilmasi adina baslatilan restorasyon çalismalari devam ediyor.

Ulu Cami etrafinda bulunan tarihi konak ve evlerimiz turizme kazandirilirken cami yakinlarindaki diger eserlerin ise yenileme çalismalari sürüyor.

Taciahmet Mahallesi Ulu Camii yakinlarindaki tarihi sokaklarda sokak sagliklastirma çalismalarina hiz verildi. Tarihimizi gelecek kusaklara aktarmak adina yaptigimiz çalismalardan bir digeri ise Tarihi Millet Hamami Müzesi projesi. Müze haline getirilen ve çay bahçesi yenilenen Millet Hamami, sehrimizin tarihini gelen misafirlerine sunarken, ayni zamanda çay bahçesindeki essiz manzarasi ile de görenleri kendine hayran birakiyor. Haftanin yedi günü açik olan Millet Hamami ziyaretçilerini bekliyor. Yenilenen yüzü ile misafirlerini agirlayacak bir diger proje ise tarihi Uzun Çarsinin Yenilenmesi hizmeti

. Bu kapsamda esnaflar ile bir araya gelinerek görüs ve öneriler alindi.

Esnaflara bilgiler veren Baskanimiz Mehmet Zeybek’in çarsi esnafi ile yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.

EGITIME DESTEK YATIRIMLARI

             Hiçbir zaman gelecek nesile yatirim yapmaktan kaçinmayan Baskanimiz Zeybek, çocuklarimizin egitim kalitesini artirmak adina farkli mahallelere yapilacak olan kres projesinin ilkini Devlet Hastanesi yaninda bulunan araziye yapiyor. Insaati süren kresten hem vatandaslarimiz hem de saglik personeli ailelerimiz yararlanabilecek. Yüzde 50’si tamamlanan kres binasinin insa çalismasi tüm hizi ile sürüyor

. Egitim ögretim faaliyetleri kapsaminda derece alan ögrencilerimizin ödülleri de yine belediyemizden.

Kitap okuma yarismasinda dereceye giren gelecegimizin teminati kiymetli 120 çocugumuza bisiklet hediye edildi. 

Sehrimizde üniversite okuyan ögrencilerimiz de unutulmuyor. Baskanimiz Mehmet Zeybek’in talimatlari ile üniversite kampüslerinde sicak çorba ikraminda bulunuldu. Diger yandan sehrimizdeki ögrencilerimiz, Kale Kart uygulamasi ile çesitli indirimlerden faydalandiriliyor. Kale karti olan ögrencilerimiz, belediyemizin sosyal tesislerinden yüzde 20, ulasimdan yüzde 10, hanimlar lokali imkânlarindan da yüzde 20 indirim kazaniyor.

ULUSLARARASI ORGANIZASYON VE GASTRO ÇALISMALARI

                Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsaminda yer alan festival ve çesitli etkinlikleri de sehrimiz ile bulusturuyor, sehrimizin tanitim atagina katki sagliyoruz. Ayni zamanda Gastronomi sehri Afyonkarahisar Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek’in önderliginde tanitim seferberligine devam ediyor

. Bu kapsamda yurt disi tanitim programlarinin ilki Bosnahersek ve Makedonya’da gerçeklestirildi

. Gastronomi ve Kültür Bulusmasi kapsaminda sehrimizin zengin mutfaginin yöresel lezzetleri sunuldu.

Büyükelçiler, belediye baskanlari gibi önemli isimlerin katildigi davetlerde Afyonkarahisar’a özgü tandir çorba, patlican musakka, keskek üzerinde bütün et, kaymakli ekmek kadayifi ve visne serbeti ikram edildi.

Programda sehrimizin kültür miraslari, ticari potansiyeli, sektörel faaliyetleri, sosyal yasami, gastronomisi ve fiziki özelliklerine yönelik bilgilerde paylasildi. Gastronomi ve Kültür Bulusmalarinin bir sonraki duragi ise Karabag’in Susa sehri, Belçika ve Fransa olacak.

Tanitim faaliyetlerinin yani sira sehrimiz tescilli ürünler konusunda da ataklarini sürdürüyor.

Afyonkarahisar Belediyesi, cografi isaret tescili için basvuruda bulundugu Göce Köftesi’nin de tescil belgesini aldi. Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafindan tescil belgesi verilen 23’üncü ürünümüz Göce Köftesi oldu. 600’den fazla yemege sahip sehrimiz gastronomi festivallerine de ev sahipligi yapmayi sürdürüyor. Son olarak Uluslararasi Turizm Ve Lezzet Festivali’nin 3.’sü yogun ilgi ve katilimla yapildi. 3 gün boyunca yurt içi ve yurt disindan gelen misafirler Afyonkarahisar’in yöresel ürünleri tatma ve tanima firsati yakaladi.

MasterChef jürisi sevilen executive Sef Mehmet Yalçinkaya gibi alaninda uzman seflerinde katildigi festival hem damaklari hem de gözleri senlendirdi. Gastronomi sehrinde engel yok diyerek insasi baslayan Engelsiz Gastronomi Mutfagi ve Terapi Merkezi binasindaki çalismalar tüm hizi ile sürüyor.

Kisa sürede tamamlanarak kullanima açilacak olan ve tamamen engellilerin erisimine uygun hale getirilecek binada, Gastronomi sehri Afyon’a özgü yiyeceklerin üretilecegi bir profesyonel mutfak kurulacak. Engelli vatandaslarimiza bu mutfakta, engel durumlarina uygun olarak, asçilik, garsonluk gibi hizmet sektöründe istihdam edilmelerini saglayacak egitimler verilecek.

ÇEVRE DOSTU YATIRIM ATAKLARI

            Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek, ekipleri ile birlikte sehrimizde saglikli bir yasam, sürdürülebilir bir çevre için alternatif ulasim araci olan bisiklet kullaniminin yayginlasmasi için de dügmeye basti.

Uydukent Cahar Duduyev Bulvari’ndan Afium Alisveris Merkezi’nin çevresini kapsayarak Oteller Bölgesinin arkasina kadar uzanan 24 km uzunlugundaki ‘Bisiklet Yolu’nun yapimi tamamlandi. Açilisin ardindan kullanima sunulacak.

Pratik, güvenli, saglikli ve eglenceli bir alternatif ulasim sistemini hayata geçiren Belediyemiz mavi yollar yatirimini ilerleyen süreçte farkli güzergâhlarda da uygulayacak.

GLUTENSIZ GIDA DESTEGI

Belediyemiz, Baskanimiz Mehmet Zeybek’in talimatlari ile çölyak hastalarinin yaninda olmayi sürdürüyor, vatandaslarimiza gida paketleri yardiminda bulunuyor. Belediyemiz sadece glutensiz gida tüketmek zorunda olan çölyak hastalari için gida destegi hizmetinde bulunuyor.

Piyasada az bulunan ve yüksek fiyatlara satildigi için çölyak hastalarinin almakta güçlük çektigi ürünler, Belediyemiz Muhtarlik ve Sosyal Hizmetler escort serifali anal Müdürlügü'nce sehrimizde bulunan çölyak hastalarina düzenli periyotlarda gida kolileri ücretsiz sekilde teslim ediliyor.

 

 

 

 

 

Habere Ek Fotograf(lar)

Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °
Cuma 26 ° / 11.3 °