Yurdunusevenden Chpye Afrin Tepkisi

Yurdunuseven’den CHP’ye Afrin tepkisi

Gündem 21.03.2018 11:01:18 0
Yurdunusevenden Chpye Afrin Tepkisi

 

AK Parti Il Baskani Ibrahim Yurdunuseven haftalik degerlendirme toplantisinda CHP’nin Afrin operasyonu konusundaki tutarsizliklarina dikkat çekti. “Amerika ile dil birligi yapiyorlar” diyen Yurdunuseven, “teröristler bile bu kadar saçmalamamisti” ifadelerini kullandi.  

AK Parti Il Baskani Ibrahim Yurdunuseven haftalik basin toplantisinda gündemi degerlendirdi. Toplantiya Il Yönetim Kurulu Üyesi Alper Koman ve Medya Tanitim Baskani M. Zahit Özer de katildi. 

“Halkimizin Regaip Kandilini kutluyorum”

Yurdunuseven sözlerine, “Üç aylarin baslangici olan Recep ayinin ülkemiz, milletimiz ve ümmetimiz adina hayirlara vesile olmasini Yüce Allah’tan niyaz ederim. Içinde bulundugumuz Recep ayinin ilk Cuma gecesi olan Persembe günü Regaip Kandilidir. Bu vesileyle halkimizin kandilini simdiden kutluyorum. Biz de Allah’u Teâlâ'dan Recep ve Saban'i hayirli kilmasini Ümmeti Muhammed'i de Ramazan'a elestirmesi niyaz ediyoruz” ifadeleri ile basladi.  

“Demokrasi asigiydi”

Tedavi gördügü hastanede hayatini kaybeden eski bakanlardan Hasan Celal Güzel için üzüntüsünü dile getiren Yurdunuseven konusmasina söyle devam etti: “Büyük bir devlet adamimiz demokrasi adina büyük mücadelelerde bulunan ve 28 Subat’ta cuntacilar tarafindan Sincan'da tanklar yürütüldügünde ortaya çikip ‘bunlar yargilanmalidir’ diyebilen demokrasi asigi eski bakanlarimizdan Hasan Celal Güzel’e Cenab’i Haktan rahmet diliyoruz. Sevenlerine ve geride kalan yakinlarina bassagligi diliyoruz.” 

Ilimizde yüz yasi askin 4 kisi var

Pazar günü itibariyle Yaslilar Haftasinin basladigini ifade eden Yurdunuseven konusmasinda, “Annelerimiz babalarimiz dâhil olmak üzere tüm büyüklerimizin yaslilar haftasini kutluyoruz. Insallah Rabbim hepsine hayirli ömürler versin. Ilimizde 100 yasi askin 4 kisi bulunuyor. Biz Yaslilar Haftasi nedeniyle onlarin ellerini öpecegiz. Hem de yönetim kurulu olarak ziyarette bulunacagiz” ifadelerine yer verdi. 

Gençler ve kadinlar Çanakkale’yi ziyaret ettiler

Yurdunuseven, “18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle Gençlik Kollarimiz ve Kadin Kollarimizin ana kademeleri 600 kisilik bir grupla Çanakkale'ye gittiler. Biz de 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle sehit aileleri ve gazilere verilen onur yemegine katildik.  Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegini ziyaret ettik, sehitlik ziyaretinde bulunduk” dedi. 

Meclis Üyeleri Istisare ve Degerlendirme toplantisi

AK Parti Yerel Yönetimler Baskan Yardimcisi Istanbul Milletvekili Hulusi Sentürk ile milletvekili Hatice Özkal ve teskilat üyelerinin katilimlari ile “Meclis Üyeleri Istisare ve Degerlendirme toplantisi” yaptiklarini anlatan Yurdunuseven toplantinin verimli geçtigini ifade etti. 

‘Afyonkarahisar her seyin merkezi’

Ilimizdeki AK Partili tüm belediye baskanlarinin Denizli'de Yerel Yönetimler Baskanligi'nin tertip ettigi seçimlerle ilgili bir çalistaya katildiklarini söyleyen Yurdunuseven, çalistayin basarili geçtigini AK Parti olarak seminer ve bu tür toplantilara önem verdiklerini kaydetti. Yurdunuseven, “Geçen hafta bildiginiz gibi Türkiye’nin termal baskenti olan ilimizde, Afyonkarahisar Uluslararasi Gastronomi ve Turizm Festivali, Ulusal Asçilar ve Pastacilar Sampiyonasi ile Ulusal Housekeeping yarismasina katildik. 
Biz geçtigimiz yillarda ‘Afyonkarahisar her seyin merkezi’ dedigimizde bazilari bize gülüyorlardi. Termalin, konferanslarin, toplantilarin merkezi Afyonkarahisar bu noktada çok güzel bir hizmet üretiyor. Biz burada hizmet eden otellere firmalara tesekkür ediyoruz” diye konustu.  

“Alti Kadin Kollari Kongremiz kaldi”

Kongrelerden de söz eden Yurdunuseven söyle konustu: “AK Parti Evciler 5.Olagan Ilçe Kadin Kollari Kongresinde bu güne kadar görevini basari ile tamamlayarak devreden Serap Senol Baser'e tesekkür ediyor, bayragi devralan Dilek Akçin ve yönetimine basarilar dilerim. Yine ayni sekilde AK Parti Kizilören ilçe Kadin Kollari Teskilatimizin 5. Olagan kongresinde görevi sona eren Fatma Çilkaya ve yönetimine tesekkür eder, görevi devralan Hacer Çaliskan hanimefendi ve yönetimine basarilar dilerim. Insallah Afyonkarahisar'da 6 Kadin Kollari kongremizin gerçeklesmesini bekliyoruz. Bunlari gerçeklestikten sonra Kadin Kollari il kongremizi gerçeklestirecegiz.”

Afrin operasyonu
 
Yurdunuseven, “Türk Silahli Kuvvetleri, Afrin'de bugüne kadar etkisiz hale getirilen teröristlerle ilgili son sayiyi açikladi. TSK tarafindan yapilan açiklamada, ‘3603 terörist etkisiz hale getirildi’ denildi. Yapilan açiklamada ayrica, ‘46 silah arkadasimiz sehit oldu, 225 yaralimiz var’ ifadelerini kullandilar. Biz sehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralilarimiza da acil sifalar diliyoruz” dedi. 

“Teröristler bile bu kadar saçmalamamisti”
 
CHP’nin Afrin operasyonuna bakisi konusunda da degerlendirmelerde bulunan Yurdunuseven, açiklamalarinda tutarsizlik oldugunu ve ABD ile dil birligi yaptiklarini söyledi. Yurdunuseven, “Kiliçdaroglu, Türkiye'nin ulusal güvenligine karsi bu kadar büyük tehlike karsisinda bile halen terör örgütü PYD'ye operasyon düzenlemeyin diplomasi ile çözün diyebildi. CHP Grup Baskanvekili Engin Altay da, Afrin'i fare kapanina benzeterek, ‘Askerimizi tuzaklarla dolu labirente sokacagiz’ dedi. Simdi de halkin tepkisini görünce geri adim attilar. CHP Genel Baskan Yardimcisi Öztürk Yilmaz da tipki Afrin’de söylediklerini Menbiç için söyleyerek ABD ile dil birligi yapiyor ve Menbiç’in Afrin kadar kolay alinamayacagini belirtiyorlar. Teröristler bile bu denli saçmalamamisti. Yarin Menbiç’i aldigimizda bu kez de baska bir sehir için benzer ifadeler kullanacaklar. Biz ordumuza, savunma sanayimize baskomutanimiz Recep Tayyip Erdogan'a son derece güveniyoruz. Biz bu operasyonlarin basarili olacagina inaniyoruz. Insallah bundan sonraki hedefleri gerçeklestirmek için operasyonlar devam edecek” diyerek sözlerini noktaladi. 

Baskan Yurdunuseven açiklamalarinin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitladi. 
  


Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °
Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °