AK PARTI 88. IL DANISMA MECLISI TOPLANTISINA PARTILILERDEN YOGUN ILGI

“Tarihçiler ‘Fransiz Devrimi’ parantezini kapatip ‘Türkiye Devrimi’ sayfasini açti”

Gündem 31.10.2021 15:49:09 0
AK PARTI 88. IL DANISMA MECLISI TOPLANTISINA PARTILILERDEN YOGUN ILGI

AK PARTI 88. IL DANISMA MECLISI TOPLANTISINA PARTILILERDEN YOGUN ILGI

 

AK Parti Afyonkarahisar Il Baskanligi 88. Danisma Meclis toplantisinda konusan AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay CHP’nin tezkere karari ile HDP’nin emir eri oldugunu, boyun egdigini ve ABD Baskani Biden’e selam çaktigini kaydetti. Uluçay “Önüne geleni azarlayan sözde ülkücü hanimefendi de Kürdistan diyene konu mankeni kesildi. Haddini bil, burasi Türkiye Cumhuriyeti diyemedi” diyerek tepki gösterdi.

 

AK Parti Afyonkarahisar Il Baskanligi 88. Danisma Meclis toplantisi Atli Spor Kulübünde yogun bir katilimla gerçeklesti. Toplantiya AK Parti Grup Baskan Vekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, AK Parti Trabzon Milletvekili ve Afyonkarahisar Il Koordinatörü Bahar Ayvazoglu, AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Ali Özkaya, AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay, Il Koordinatörleri Halil Ürün ve Hüseyin Sezen, Kadin Kollari Baskani Ferda Ertürk, Gençlik Kollari Baskani Ethem Karahan, Merkez Ilçe Baskani Ziya Coskun Karadeniz, Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Il Genel Meclis Baskani Burhanettin Çoban, Il Yönetimi, ilçe ve belediye baskanlari, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayida partili katildi.

 

“CHP tezkere karari ile HDP’nin emir eri oldu, boyun egdi, Biden’e selam çakti”

 

Toplantinin ilk konusmasini AK Parti Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay yapti. Uluçay, Türkiye’nin maruz kaldigi saldirilara dikkat çekerek söyle dedi; Bugün Cumhurbaskanimizin ifade ettigi gibi asla geri adim atmayacagiz.

Çünkü biz Cumhurbaskanimizin yol arkadaslari olarak onunla birlikte 10 büyükelçi ve onlara biat eden içerideki isbirlikçilerine karsi taarruzdayiz.

Herkesin malumu oldugu üzere bu isbirlikçiler Suriye – Irak teskeresine terör örgütlerine destek vermek için red oyu verdiler.

Evet, bugün onlar PKK terör örgütünün siyasi kanadina biat ettiler, emir eri oldular ve boyun egdiler. Bu red kararlarinin ABD Baskani Biden’in kongreye gönderdigi “TSK’nin Suriye’deki varligi tehdit” mektubundan sonra gelmesi de ayri bir rezilliktir, okyanus ötesine selam çakmadir.

Oysa bu tezkere 2019’daki teskerenin aynisiydi. Peki iki yilda ne degisti de o zaman evet dediginize bugün hayir diyerek 180 derece döndünüz?

Hani siz Atatürk’ün askerleriydiniz? Mustafa Kemal’in itlerisiniz diyenlere niye boyun egdiniz? Ne degisti de HDP’nin askerleri oldunuz?

 

“Sözde ülkücü hanimefendi Kürdistan diyene konu mankeni kesildi”

 

“Bu 5 benzemez bir yandan birbirlerine yaranmak için çizgilerini ve iradelerini yok saymis, verdikleri kararlarla kendilerine olan saygiyi hiç etmistir” diyen Uluçay konusmasinda “Elbette sadece tezkereye red karari vermekle kalmadilar.

Bugün zillet ittifaki denilen ittifak Kürt sorununun oldugunu iddia ederek PKK Terör örgütünün siyasi kanadi HDP’ye yesil isik yakmistir. Hatta sözde milliyetçi olan hanimefendi de 'Burasi Türkiye Cumhuriyeti’ diyen Cumhurbaskanimiz’a aklinca tirnak çikarmis, dis göstermis ama “Burasi Kürdistan” diyen bir hayalperest karsisinda konu mankeni kesilmistir.

"Kiliçdaroglu ile Ankara'da kol kola giriyorsun" diye tepki veren amcayi dövmekten beter eden bu sözde milliyetçi hanimefendi "Burasi Kürdistan" diyen esnafa gikini çikartamiyor, dut yemis bülbüle dönüyor.

“Haddini bil, burasi Türkiye Cumhuriyeti diyemiyor. Hani ülkücüsün ya! Ülkücüler iki oy için egilip bükülmez.

Hayali Kürdistan olanin, bu hayali kurarken size destek olanin, sizinle ayni yolda yürüyenin, PKK terör örgütüne ve siyasi kolu HDP’ye tek laf edemeyip destek olanin elbet bir gün hesabi sorulur. Bu Millet bu ülkeyi sözde Kürt sorunu diye bölmenize izin vermez.

Hayali Kürdistan olanin, sonu kabristan olur. Bu böyle biline. Bu salonda bulunan degerli dava arkadaslarim soruyorum size Kürt kardeslerimizin ne sorunu var? Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olan her kardesimiz sartlari tuttugu müddetçe her türlü kurumda çalisabiliyor mu? Evet çalisiyor. Beyaz Toroslar, faili meçhuller, kireç kuyulari ortadan kalkti mi? Evet kalkti. Bunlari biz kaldirdik” ifadelerine yer verdi.  

 

“Ne kadar FETÖCÜ ve PKK’li terörist varsa kamuya geri getirecekler”

 

Uluçay, “Bunlarin sorun dedigi sey, yok olmak üzere olan PKK terör örgünü kurtarma meselesidir.

Bunlarin sorun dedigi, eyaletlere bölüp Türkiye’yi parçalayamamalaridir. Evet Türkiye’yi parçalayabilirlerse onlar için sorun ortadan kalkacaktir!

Simdi kimler terörle birlikte çalisiyor not edin! Simdi çikmislar KHK’lilari kurtarma plani yapiyorlar. Kim bu KHK’lilar? Açiga alinip suçu ispat edilmeyenler hariç, FETÖ’den atilmis, PKK ve DHKP-C terör örgütleri ile baglari dolayisiyla kamu görevinden ilisigi kesilmis kimselerdir.

O zaman kamudan atilmis PKK ve FETÖ gibi terör örgütleri ile iliskisi tespit edilmis, onlara çalisan ne kadar kisi varsa kamuya geri döndürecekler” dedi.

 

“Zillet ittifaki bebek katillerine yesil isik yakiyor”

 

Uluçay konusmasinda su ifadelere yer verdi; Simdi soruyorum; Binlerce askerimizi sehit eden, henüz 9 aylik olan Muhammed’i annesi ile birlikte katleden, 23 yasindaki Servet’i, 13 yasindaki Diyar’i tuzak kurup öldüren, Tunceli’de 8 ve 4 yasindaki iki kardesi sehit eden,

Yasin Börü ve arkadaslarini hunharca katleden PKK’li teröristleri de affedecek misiniz? Bu isin sonu oraya dogru gidiyor.

KHK ile atilanlari görevlerine iade edecek olanlar, 16 Yasindaki Eren Bülbül’ü, 3 yasindaki Celin Naz Aydin’i, 9 yasindaki Elif Simsek’i, 13 yasindaki Firat Simpil’i, 16 yasindaki Yasin Börü’yü, 15 yasindaki Ömer Yildiz’i, henüz daha 9 aylik olan Muhammed Omar’i, Mehmetçiklerimizi ve adini sayamadigim nice masumlarin katillerine resmen yesil isik yakiyorlar.

Bu ihanettir, zulümdür.

Bu millet bu zulmün altinda asla ama asla kalmaz, dünyayi basiniza yikar.  Muhalefetin basindaki zat ne zamandan beri yargi mensubu oldu? Bizim bildigimiz SSK’yi batiran genel müdürdü ama hukuk fakültesi bitirdi de haberimiz mi yok. Degerli dava arkadaslarim Necip Fazil Kisakürek’in bir sözü var; Bizdeki muhalefet, iktidari düsürme sartiyla vatani düsürmeye bile razidir… Bugün zillet ittifakinin vaatleri hiç dikkatinizi çekti mi? ‘Biz her seye karsiyiz, gelince suralari yikacagiz, ortadan kaldiracagiz, satacagiz’ diyorlar.

Ekonomi hakkinda bir fikirleri var mi?

Hukuk, ticaret, sosyal yasam, refah gibi bir söylem duydunuz mu? Duyamazsiniz çünkü dedikleri tek sey “Her sey güzel olacak”tan ibarettir. Istanbul’u gördünüz,

her seyi berbat ettiler, binlerce insani issiz biraktilar, koskoca sehrin otobüsleri metrolari çalisamaz hale geldi

. Dünyanin hiçbir yerinde yapilanlari yikmayi vaat ederek oy alamazsiniz. Mandaci olacagim diyerek yola çikip oy alamazsiniz

. Siz yollar, arabalar, hastaneler, sosyal donatilar yapmissiniz çok önemli degil. Marifet iltifata tabidir ancak metroyu yapana degil de 23 Nisan’da metroya balon baglayana alkis tutan bir kesim var maalesef.

 

“Sicak asfalt yerine satih kaplama yapmayi planliyoruz”

 

Il Genel Meclis Baskani Burhanettin Çoban da konusmasinda “Bizim, Il Genel Meclisi olarak öncelikli vazifemiz köylerimize su sorunudur. Afyonkarahisar Türkiye'de az yagis alan illerden bir tanesidir. Son 3 yildir ortalama yagisin çok altinda bir yagis aliyoruz.

Kar yagisinin da istenilen düzeyde olmamasi dolayisiyla maalesef su kaynaklarimiz da çok ciddi azalmalar meydana geldi.

2020 yilinda yaptigimiz bütçeyle suya ayirdigimiz bütçe yetmedi yetmeyecektir ama sag olsun degerli milletvekillerimizin destekleriyle Sayin Valimizin gayretleriyle bir noktada köylerimizde hemen hemen bize sikayet iletilip de sorunu çözülemeyen köyümüz kalmadi.

Su olmadan hiçbir yerde medeniyet olusmaz. Insanlar da mutlu olmaz.

Bizim önceligimiz de zaten önce su, sonra kanalizasyon, sonra yol, sonra da diger hizmetler geliyor. Bu noktada 2019 yilinda sicak asfalt santiyemiz ile birlikte hemen hemen 18 ilçemizin belki 15 ilçesinde birtakim köy yollarimizin da sicak asfalt yapilmaya baslandigini hep beraber gözlemlediniz. Insallah bu çalismalar devam edecek. 2022 için söyle bir planimiz var

; Ben özellikle bu toplantida belirtmeyi arzu ediyorum. 2020 yili Nisan ayinda asfalt sezonu baslarken bir ton asfalt malzemesi 950 liraydi. Iki gün önceki fiyat ise 5150 lira.

Dolayisiyla bu rakamlara sicak asfalt yapmanin gerçekten büyük bir zorluk oldugu ortaya çikiyor. Ancak degerli milletvekillerimizin bize bir önerisi oldu 2022 yilinda farkli gelir arttirici yöntemler veya borçlanma ile çalisma yapmayi planliyoruz ancak yapamazsak satih kaplama yapmayi planliyoruz” dedi.

 

“Muhalefetin il baskanlari hesap bilmiyor”

 

Belediye Baskani Mehmet Zeybek de teleferik yatirimi ile ilgili açiklamalarda bulundu. Zeybek, “Teleferik konusunda bu ay içerisinde 140 bin yolcu garantili ihaleye çikiyoruz. Tabii bunu bazilari farkli anliyorlar. CHP ve IYI Parti il baskanlari ‘burada zarar edilirse bedeli AK Partili Belediye meclis üyelerinden tahsil edilsin’ diye açiklama yapmislar.

Bunlar hesap bilmiyorlar. Biz 15 yillik bir Garanti verdik. Yolcu bedeli 25 lira. Yaklasik maliyetimiz 52 buçuk milyon lira. 140 bin çarpi 25 dedigimizde onu da 15 ile çarptigimizda zaten 52 buçuk milyon lira ediyor.

Yani biz 52 buçuk milyon liralik bir isi 15 yil vade ile yapmis oluyoruz. Bununla ilgili bankadan kredi kullanmis olsak nereden baksaniz yüzde 15 yüzde 20 faiz ile yaptigimiz zaman bu da belediyemize maliyeti 70 ya da 80 milyon civarinda bir rakama tekabül ediyor.

Bu mu karli, yoksa 52 buçuk milyon liraya vermek mi karli? Ben de diyorum ki ‘bittikten sonra herkes binebilir ama muhalefet asla’ diye yazmayi düsünüyorum.

 

“Kiliçdaroglu Ismet Inönü’nün temsilcisidir”

 

AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Ali Özkaya da bir konusma yapti. Özkaya, “Zor bir cografyada zor bir süreçten geçiyoruz. Dünyanin tüm emperyalitleri bu bölgeye geliyor. Bu bölge tüm medeniyetlerin kurulus merkezidir. Tüm enerji kaynaklarinin ya merkezi ya da geçis noktasidir. Zenginlik ve refahin mutlak sarti bu cografyaya hâkim olmaktir. Bu nedenle buraya hâkim olmak istiyorlar. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde biz bu cografyanin hâkimiyiz. Biz bu milletin ve bu insanligin yöneticisi oyun kurucusuyuz. Kendimizi kimseye yem ettirmeyiz. Dimdik durur hakkimizi koruruz. Özü budur. Içeridekilerinde mantigi budur. Kiliçdaroglu’nun geldigi gelenek bunu gerektiriyor. O Atatürk’ün degil Ismet Inönü’nün temsilcisidir. Atatürk tam bagimsiz Türkiye’nin lideridir. Inönü, Marshal yardimlarina imza atmistir” seklinde konustu.

 

“Inönü, Atatürk’ün açtigi bütün fabrikalari Marshal yardimlari ile kapatti”

 

“Atatürk döneminde kurulmus tüm uçak ve silah fabrikalari Marshal yardimlariyla kapatilmistir”

diyen Özkaya söyle devam etti; Uçaklarin malzemesinden aliminyum çatal-kasik yapildigi o günlerin temsilcisidir. Onlarin SIHA’dan, IHA’dan uçaktan, helikopterden, bagimsiz Türkiye’den anlamasi pek mümkün degildir. Disari da pek çogunu tutarken bir kerede Müslüman Türk Milletini tutmazlar. Aci olan vaka budur. Insallah onlarinda akillari basina gelir. Bagimsiz,

yerli ve milli muhalefet iktidarin en temel, rahat hizmet etmesinin nedenidir. Türkiye’nin bugünkü temel sorunu CHP’nin PKK güdümündeki HDP’nin siyasi boyundurugu altina girmis olmasidir. CHP’ye HDP talimat veriyor, HDP’ye Kandil talimat veriyor. Git tezkereye hayir oyu ver. Kosarak gidip tezkereye hayir oyu verdiler. Aci olan budur.

 

“Kürdistan lafina tek kelime edemiyor”

 

Özkaya IYI Parti Genel Baskanina da gönderme yapti. Özkaya "Kendisinin iyi milliyetçi, iyi ülkücü oldugunu söyleyen hanimefendi de ‘Burasi Kürdistan burayi bil ha. Meclise gidince de Kürdistan de.’ diyene tek kelime edemiyor. Bunu hiç unutmayin aziz Afyonkarahisarlilar. Bunu her zaman kendisini iyi zannedenlere söyleyin. Burasi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Elbette Kürt kökenli olabilirsiniz. Bu son derece dogaldir.

Allah her birimizi baska bir irktan yaratti. Biz bunu kendi kendimize kazanmadik. Ama Türkiye Cumhuriyetine Kürdistan dersen sonunun kabristan olacagini kabul etmek zorundasin" dedi.

 

“AK Parti’de siyaset demek sorumluluk almak demektir”

 

AK Parti Trabzon milletvekili Bahar Ayvazoglu da konusmasinda “Bu ülkede on yillar sonra yepyeni yüzler, yeni umutlar ve coskuyla kurulmus AK Partimiz bir yandan Türkiye`de muazzam bir dönüsümün mimari olurken bir yandan da Müslüman cografyanin mazlum milletleri için de umuda yol olmus, 21.yüzyilin parlayan yildizi olmus bir destanin adidir.

Artik, atesler içinde yanan Müslüman topraklardaki insanlar, yurtlarindan edilmis olanlar, savasin ve açligin pençesinde kivranan mazlumlar her gece açip ellerini gökyüzüne, küresel zulme itiraz edip dua ediyorlar.

‘Bu topraklar mazlumlarin son siginagidir’ diye haykiran Recep Tayyip Erdogan için her sey yolunda gitsin, Türkiye girdigi bütün savaslardan galip çiksin diye. Dolayisiyla en son, 2018, 2019 yillarinda elde ettigimiz seçim zaferleri, sadece partimizin, sadece milletimizin degil sadece 83 milyonun degil dünya üzerindeki tüm mazlumlarin, magdurlarin, müslüman cografyanin zaferidir.

Ve AK Partinin, bu teskilatin neferleri olarak ne mutlu bizlere ki, o umutlar gibi o zaferlerin de bir parçasi olduk. Iste bu yüzdendir ki, AK Parti'de siyaset yapmak demek, öncelikle bu ehemmiyeti bilince kazimak ve bu sorumlulugu üstlenmeye hazir olmak demektir” dedi.

 

“Tarihçiler ‘Fransiz Devrimi’ parantezini kapatip ‘Türkiye Devrimi’ sayfasini açti”

 

Ayvazoglu konusmasinda su ifadelere yer verdi; Bir düsünün nerelerden geçtik geldik ? 27 Nisanlar, 7 Subatlar, Geziler, 17-25`ler?

Diplomatik terörler, ekonomik ablukalar, sinirlarimiza dayanan terörist ordular, en son kendi uçaklarimizi, tanklarimizi üstümüze salip alçakça bir darbeye kalkisanlar?

Daha dün 10 büyükelçi krizi. Nerelerden geçip geldik? Ama askolsun, nice nice ‘mümkün degil!’ler girdi hayatimiza?

Bu dünya darbecilere darbe yapan bir milleti Türklerde gördü O gece siyasi tarihçiler ‘Fransiz Devrimi’ parantezini kapatip ‘Türkiye Devrimi’ sayfasini açti.

100 yil sonra Ayasofya rüyasi, 30 yillik isgalden kurtarilan Karabag, 40 yildir kapali Maras’a tarihi bir açilis, 2020’de kesfedilen Tarihimizin ilk dogalgaz rezervi, Dogu Akdeniz, Libya. Ülkemiz son 19 yilda tarihinin en büyük siçramalarini yasarken, ayni zamanda tarihinin en büyük saldirilariyla da karsi karsiya kaldi.

Zaten tam da bu yüzden AK Parti, siradan bir parti degil, bir partiden çok daha fazlasidir. Ve AK Parti teskilat mensuplari olarak bizler, sizler! bir parti üyesinden çok bir büyük davanin sevdalilariyiz.

Zaten Il ve ilçe teskilatlarimizi ziyaret ettikçe, teskilat mensuplarimizla bir araya geldikçe bu hakikate tekrar tekrar sahit olmaktayiz

. Buradan devam edecegiz. Gelecek nesillere tam bagimsiz, daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye birakmak yegane hedefimiz.

Herkes yüregini çikarip atacak ortaya.

 

“Efendiler önümüz 2023 ve zor bir süreçten geçiyoruz”

 

Ayvazoglu, kisisel hesaplarinin dertlerine düsenlerin, kendi kariyer planlamalarindan çikamayanlarin Türkiye’nin yakasindan düseceklerini kaydederek söyle dedi; Hiç ama hiçbirimizin bu sorumlulukla davranmak yerine kisisel hesaplarda bogulmak, küsmek, gücenmek, nefsinin sesine kulak vermek gibi bir lüksü yok. Önümüz 2023 efendiler. Hemen öncesindeyiz ve zor bir süreçten geçiyoruz.

 Salginla perçinlesen küresel krizi en az hasarla atlatan ülkelerden biri olsak da bogusmakta oldugumuz sorunlar çok.

Yeni dönemde meclisimizi de ,yeni seçim yasasi, yeni bir anayasa gibi zorlu görevler bekliyor.

Dedik ya, önümüz 2023 ve burasi son 100 metre…

Kimse yasanmis kimi alt problemlerin, su sunu dedilerin, bu bunu yaptilarin içinde bogulmasin.

Yerelde ve genelde kimi zafiyetler ve kisisel zayifliklar asil fotografi örtmesin.

Biz parti olarak, teskilat olarak en siradan neferimizden, mahalle temsilcilerimizden, ilçe ve il yönetimlerimize, meclis grubumuza kadar içeride ne kadar güçlü olup ne kadar birbirimize kenetlenirsek ve milletimizle bagimizi ne kadar güçlü tutarsak o kadar ayakta kalacagiz.

Ayakta kaldikça gerek partimize gerekse de  ülkemize yönelik bu küresel operasyonlari bosa çikaracagiz.

En büyük gücümüz milletimizle olan saglam bagimizdir. Milletimizin bizden rizasidir. Bundan sonra da o rizaya layik olarak yürüyecegiz.

 

“IYI Partililer bile ‘Recep Tayyip Erdogan kadar sevilen adam gelmedi’ diyor”

 

AK Parti Grup Baskanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan da “Türkiye Büyük Millet Meclisinde adi IYI, kendisi farkli olan Parti'nin Grup baskanvekili diyor ki; Recep Tayyip Erdogan kadar sevilen adam gelmedi. Ne demek bu; Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'a hayranlik inanin AK Parti ve Cumhur ittifaki'nin disindaki çevrelerde var.

Bu kadar sevgiyi ve muhabbeti baska Cumhurbaskani görmedi. Artik yavas yavas çözüyorlar, dökülüyorlar. Her seyi anlatiyorlar.

Evet bu muhabbeti biz biliyoruz nereden biliyoruz. Dombira'nin sözlerinden biliyoruz.

Su dua hiçbir faninin baska bir faniye yapacagi dua degildir.

Neydi o dua; ‘Allah'im benim ömrümden al da Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a ver.’

Bu dua niçin yapilir? Bir fani baska bir faniye bu duayi niçin yapar hiç düsündünüz mü?

Geçmiste yasanan acilari, darbeleri, tüp kuyruklarini, Kocatepe'de savasta öndeki sehit olacak da arkadaki asker sehit olanin silahini alip düsmana saldiracak. Oradaki yokluklarimizda, sikintilarimizda, muhtiralarda, hukuk düzenine karsi baskaldirilari, oralarda yapamadiklarimizi yapan bir lider oldugu için Cumhurbaskanimiza böylesi bir dua yapiliyor” seklinde konustu.  

 

“2023'te ki zafer bizim olacak”

 

Özkan konusmasini su ifadelerle noktaladi; Eger bu davayi kutlu bir zaferle bulusturmak istiyorsak ülkemizdeki vesayet anlayisini eger sona erdirmek istiyorsak, huzur egemen olsun istiyorsak ve dünyada 5 Güvenlik Konseyi üyesinin iki dudagi arasindan çikan artik zulmün sona ermesini istiyorsak, tebessümü selami sevgiyi ve saygiyi kimseden eksik etmeyecegiz.

Bunlar bedava. Az önce belediye baskanimiz yatirimlari anlatirken milyonlardan bahsetti.

Eskiden bir milyonluk çalismayi açmak için bakan gelirdi. Eger tebessüm eksik etmezsek, insanlardan selami sabahi sürdürürsek 2023'te ki zafer bizim olacak.

Afyon HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)

Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °
Cuma 26 ° / 11.3 °