Her türlü yokluk ve imkânsizliklar içerisinde bile yek vücut olarak bu topraklari vatan kilan milletimiz,

Her türlü yokluk ve imkânsizliklar içerisinde bile yek vücut olarak bu topraklari vatan kilan milletimiz,

Gündem 28.10.2021 10:32:57 0
Her türlü yokluk ve imkânsizliklar içerisinde bile yek vücut olarak bu topraklari vatan kilan milletimiz,

style="text-align:justify">Büyük Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde Kurtulus Savasi’ni kazanarak, bunu Cumhuriyetle taçlandirdigi günün 98. yildönümünü kutlamanin gururu içeresindeyiz.

style="text-align:justify">Cumhuriyet; bir Milletin her türlü imkânsizliga ragmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal askiyla bagimsizligina kavusabilmek için inanç ve kararlilikla giristigi milli mücadelenin ardindan elde etmis oldugu büyük bir zaferin sonucudur.

style="text-align:justify">29 Ekim 1923’te ilan ettigimiz cumhuriyetin Afyonkarahisar için anlami ve önemi büyüktür. Cumhuriyetin temelleri 1922 yilinda Kocatepe’de baslayan Büyük zaferle atilmis ve cumhuriyetin ilk isiklari Afyonkarahisar’da yakilmistir. Afyonkarahisar milli mücadelenin karargâhi olmus, büyük zafer Gazi Mustafa Kemal Pasa tarafindan bu topraklarda sevk ve idare edilmistir.

style="text-align:justify">Afyonkarahisar, dün oldugu gibi bugün de milletimizin ortak eseri olan cumhuriyetimize sahip çikmak, ülkemizin ve milletimizin gelecegi için mücadele etmek, gerektiginde fedakârlikta bulunmak üzere azim ve kararlilikla bu ülke için çalismakta, çabalamaktadir.  

style="text-align:justify">Tarihi san ve serefle dolu milletimizin dünyaya kendi gelecegini belirleme iradesinden asla ödün vermeyecegini haykirdigi Kurtulus Savasi’nin ardindan kurulan Cumhuriyet, bu cografyada, milletimizin varolus mücadelesinin en anlamli eseri ve bagimsizligina sahip çikma kararliliginin en güçlü ifadesidir.

style="text-align:justify">Bu azimle yillarca savasan ve hakli mücadelesinden örnek bir zaferle çikan Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde bagimsiz,

style="text-align:justify">güçlü ve çagdas bir devlet olmayi basarmistir.

style="text-align:justify">Her türlü yokluk ve imkânsizliklar içerisinde bile yek vücut olarak bu topraklari vatan kilan milletimiz,

style="text-align:justify"> 

style="text-align:justify">Cumhuriyetimizin 100. yilina da ayni azim ve kararlilikla, çok çalisarak, hiçbir fedakârliktan kaçinmayarak ulasacaktir.

style="text-align:justify">Bu önemli tarihin coskusunu evlerimize, is yerlerimize ve ulasabilecegimiz her noktaya Sanli Türk Bayragimizi asarak kutlamak, aziz sehitlerimiz ve kahraman gazilerimize verebilecegimiz en büyük armagandir.

style="text-align:justify">Ülkemizin köklü tarihi, kadim devlet gelenegi ve muasir medeniyet fikri üzerine insa edilen Cumhuriyetimizin 98’inci yilini kutlarken, basta Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz sehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle aniyor, hayatta olan gazilerimize sükranlarimi ifade ediyor, tüm vatandaslarimizin

style="text-align:justify">Cumhuriyet Bayramini kutluyorum.

Afyon HABERI


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °