Sayin Özkaya, sadece 1 ay asgari ücretle geçinsin de görelim!

Sayin Özkaya, sadece 1 ay asgari ücretle geçinsin de görelim!

Dünya 12.10.2021 10:33:06 0
Sayin Özkaya, sadece 1 ay asgari ücretle geçinsin de görelim!

Sayin Özkaya, sadece 1 ay asgari ücretle geçinsin de görelim!” Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya'nin marketlerde 1 kilo domatesin 22.95 TL'ye satilmasini normal karsilayan ilginç açiklamasina cevap verdi.

Köksal, “Sayin Özkaya’nin sözleri bana Fransa’da ekonomik açidan sikintida olan ve bir kuru ekmek bile bulamadiklari için yakinan halka “Ekmek bulamiyorlarsa pasta yesinler” diyen Kraliçe Marie Antoinette’nin halktan kopuklugunu hatirlatti” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya'nin gidada yasanan fahis fiyatlarla ilgili sosyal medya hesabindan yaptigi ilginç paylasima tepki gösterdi.

AKP’LI ÖZKAYA IÇIN NORMAL OLABILIR AMA ASGARI ÜCRETLI VE EMEKLI IÇIN BÜYÜK PARA..

AKP Milletvekili Özkaya’nin 5 TL'ye de 20 TL'ye de domates satilmasini normal karsiladigi sosyal medya paylasiminin gidada gelinen son durumu özetlediginin önemle altini çizen Milletvekili Köksal, “5 liralik domates ile 146 bin liralik arabayi ucuz bulup zamlari elestirmeyi provokasyon olarak gören bir vekilimiz var. 5 liralik domatesten bir asgari ücretli haftada 3 kilo alsa aylik 60 lira eder. 60 lira sayin vekil için küçük bir meblag olabilir ama 2825 lira alan bir asgari ücretli için ya da 1800 lira maas alan bir emekli için büyük para.” dedi.

BU FIYATLARI NORMALMIS GIBI GÖSTERMEK AKIL TUTULMASIDIR

“Pazarda en az 10-15 çesit domates var. Nasil ki 146.900 TL'den 5.000.000 TL'ye kadar binek otomobil varsa 5 TL'den 20 TL'ye kadar domates de var…" ifadelerini kullanan AKP Milletvekili Özkaya’nin durumu normal göstermesini hayret ve ibretle karsiladiklarini belirten Köksal, “146 bin liralik arabaya gelince bir asgari ücretli 4 yil boyunca maasina hiç dokunmadan yemeden içmeden biriktirse ancak o arabayi alabiliyor tabii araba o fiyatta kalirsa. Ama bir gerçegi kabul etmisler 4 yil önce 50 bin lira olan arabayi 150 bin liraya çikarttiklarini ve tarim ülkesi olan Türkiye’de mevsiminde domatesi en az 5 liraya sattiklarini…” seklinde konustu.

SAYIN ÖZKAYA 1 AY KIRADA OTURUP ASGARI ÜCRETLE GEÇINSIN BAKALIM O ZAMAN NE DIYECEK?

AKP’li Özkaya’yi bir ay boyunca kirada oturup, asgari ücretle geçindikten sonra bu sözleri sarf etmeye davet eden Milletvekili Köksal, “Sayin vekil gel bir ay boyunca baska hiçbir yerden gelir almadan evini de kiraya tasiyarak asgari ücretle geçinmeyi dene bakalim o zamanda 5 liralik domates ve 146 bin liralik araba ucuz gelecek mi? Halktan kopmuslugun, tepeden bakmanin, kibrin, güç zehirlenmesinin, magrurlugun, herseyi ben bilirim diye üstünlük taslamanin sonucudur bu sözler…” diye konustu

. EKMEK BULAMIYORLARSA PASTA YESINLER

… “Millete çöpten veya pazar artiklarindan nasil yemek yapilacagini yandas kanallarda tarif eden bir zihniyetten baska ne beklenirdi zaten?” diyen Köksal, “Sayin vekilin sözleri Fransa’da ekonomik açidan sikintida olan ve bir kuru ekmek bile bulamadiklari için yakinan halka “Ekmek bulamiyorlarsa pasta yesinler” diyen Kraliçe Marie Antoinette’nin halktan kopuklugunu hatirlatti.

Konustukça batan, ekonomiyi her geçen gün zora sokan, 5’li müteahhiti zenginlestirip, yandaslarina huzur hakki diye çifter, çifter maaslar baglayanlar ilk sandikta halktan tokadi yiyecekler.” ifadelerini kullandi.


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °