BASKAN ULUÇAY ÇIFTÇILERIN TALEPLERINI CUMHURBASKANI ERDOGAN’A ILETTI

BASKAN ULUÇAY ÇIFTÇILERIN TALEPLERINI CUMHURBASKANI ERDOGAN’A ILETTI

Siyaset 7.10.2021 16:48:41 0
BASKAN ULUÇAY ÇIFTÇILERIN TALEPLERINI CUMHURBASKANI ERDOGAN’A ILETTI

BASKAN ULUÇAY ÇIFTÇILERIN TALEPLERINI CUMHURBASKANI ERDOGAN’A ILETTI

 

AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay, Afyonkarahisar’daki çiftçilerin taleplerini bizzat birinci agizdan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a iletti.

 

AK Parti’nin Genisletilmis Il Baskanlari Toplantisina katilan AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay Afyonkarahisarli çiftçilerin taleplerini Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a iletti.

 

Gübre fiyatlarinin artisi hakkinda talepte bulundu

 

Toplantinin akabinde söz alan Baskan Uluçay Cumhurbaskani Erdogan’a “Agustos ve Eylül aylarinda milletvekillerimiz ve belediye baskanlarimiz ile birlikte köylere yapmis oldugumuz ziyaretlerde vatandaslarimizin gübre fiyatlarinin artisi ile ilgili bir talepleri var” dedi.

 

Gübre takip sistemi ücretinin kaldirilmasini istedi

 

Uluçay gübre takip sistemi ile ilgili de baska bir talepte bulundu. Uluçay, “Destekler veriliyor ancak ‘gübre takip sistemi’ adi altinda alinan patlayici yapiminda kullanilan gübreler de ve diger gübrelerle çuval basi 5 lira olan ‘gübre takip sisteminin’ Içisleri Bakanligimizin nezdinde güvenlik açisindan sikinti yoksa bunun Iptal edilmesi talep ediliyor

. Çuval basina 5 lira Sayin Cumhurbaskanim” diye konustu.

 

“Desteklemeler gübre ve yemde kullanilsin”

 

Tarimsal küçük makinelerin desteklemelerinde çiftçilerin para kazanamadiklarini kaydeden Uluçay söyle dedi; Dolayisiyla bu desteklemelerin mümkünse gübre ve yem de kullanilmasi yönünde vatandaslarimizin talebi var.

 

TRT payinin kaldirilmasini talep etti

 

Uluçay’in son talebi ise tarimsal sulamalar ile alakali elektrikteki %2 olan TRT payinin kaldirilmasi yönünde oldu. Uluçay “mümkünse sanayide oldugu gibi kaldirilmasi yönünde talepler var. Takdirlerinize sunuyorum efendim” dedi.

 

Milletvekilleri ile istisare edildi

 

Toplantiya Milletvekilleri Veysel Eroglu, Ali Özkaya ve Ibrahim Yurdunuseven ile birlikte Kadin Kollari Baskani Ferda Ertürk, Gençlik Kollari Baskani Ethem Karahan, Belediye Baskani Mehmet Zeybek ve Il Genel Meclis Baskani Burhanettin Çoban da katildi.

Milletvekilleri Eroglu, Özkaya ve Yurdunuseven ile yapilan istisareler sonucu sunulan taleplerin yürürlüge girmesi ile vatandaslarin rahat bir nefes almasi bekleniyor

Afyon HABERI


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °