MEB, 81 il valiligine "24 Kasim Ögretmenler Günü" konulu genelge gönderdi.

MEB, 81 il valiligine "24 Kasim Ögretmenler Günü" konulu genelge gönderdi.

Egitim 5.10.2021 13:22:03 0
MEB, 81 il valiligine

MEB, 81 il valiligine "24 Kasim Ögretmenler Günü" konulu genelge gönderdi. Etkinliklerde, temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarina azami ölçüde dikkat edilecek.

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer imzali genelgeye göre, Ögretmenler Günü Bakanligin koordinesinde yürütülecek.

Ögretmenlerin ve ögretmenlik mesleginin toplumdaki algisinin daha da yükseltilmesine katki saglayacak, moral ve motivasyonlarini artiracak, birlik ve beraberligini pekistirecek program ve etkinliklerle, yurt içinde ve dis temsilciliklerde kutlanacak.

"Bu benim günüm"

Kutlama programlarinin, ögretmenlerin "Bu benim günüm" diyerek, gönülden sahiplenecegi ve gönüllü katilacagi, ayni zamanda toplumun ögretmenin güçlü sahsiyetini ve adanmisligini idrak edecegi etkinlikler olmasina özen gösterilecek.

Genelgede, COVID-19 ile mücadele kapsaminda tedbir alinmasi gerektigi de vurgulandi. Buna göre, etkinliklerde COVID-19 salgini ile mücadele kapsaminda temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarina azami ölçüde dikkat edilecek.

Kutlama kurullari olusturulacak

Ögretmenler Günü tören ve etkinlik programlarinin hazirlanmasi ve uygulanmasi için il/ilçe milli egitim müdürlükleri, okul müdürlükleri ve dis temsilciliklerde kutlama kurullari olusturulacak.

Ülke genelinde, genel hayati etkileyen salgin hastalik, dogal afet, elverissiz hava kosullari gibi nedenlerle yüz yüze gerçeklestirilmesi planlanan etkinliklerin yapilamamasi durumunda, söz konusu etkinlikler, il/ilçe milli egitim müdürlükleri tarafindan elektronik iletisim teknikleri uygulanarak yapilacak.

Afyon HABERI


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °